Primim foarte des aceasta întrebare : Unde e locația cea mai potrivită pentru a executa forajul de alimentare cu apa a unei gospodării (existente sau viitoare) ?
Raspunsul e simplu dar complicat. Unii se gândesc să fie pe locația viitoarei camere tehnice, alții în fundul grădinii să nu deranjeze capacul căminului (capacul căminului se recomandă a fi puțin supraînalțat față de terenul din jurul lui pentru a nu avea surprize cu inundarea căminului în cazuri de ploi torențiale)
Trebuie tinut cont de urmatoarele :
- conductele /furtunele de alimenatre cu apă de la foraj la utilizatori / consumatori obligatoriu trebuiesc îngropate (la 80-100 cm de suprafață)
- În foraj se va monta o pompa submersibilă care va trebui alimenatată (în 99 % din cazuri cu 220V)
- Pompa trebuie comandată împreuna cu o automatizare care să-i spuna când sa pornească și când să se oprească. (presostat + vas expansiune sau inverter/variator de turație , etc) Aceste echipamente electrice/electronice nu sunt construite sa funcționeze în mediu umed (în camine, vara in special, apare condens pe furtunul de refulare al pompei submersibile și asta duce la umiditate excesiva în cămine care trebuiesc aerisite / ventilate)
- Dacă forajul are debite foarte mici (în general < 500 l/h) și nu poate asigura alimentarea în momentul vârfurilor de consum, va fi nevoie de o acumulare temporara (vas de expansiune sau vas deschis + hidrofor separat)
- E important și momentul execuției forajului .
Recomandarile noastre sunt urmatoarele în urmatoarea ordine:
1.Daca e posibil sa se faca forajul în exteriorul fundației casei (la circa 50 cm de aceasta = sub streasina) în dreptul camerei tehnice. Căminul va fi minuscul pentru că nu se va monta nimic acolo. Toate echipamentele se montează în camera tehnică – doar avantaje are această amplasare.
-
-
- Echipamentele sunt montate în mediu uscat
- Căminul va avea volumul minim
- Temperatura în cămin este mai mare iarna pentru că e lipit de fundația casei
- Nu se umblă prin grădina cu șanțuri cu furtune și cabluri electrice
- Se poate interveni ușor pentru schimbarea pompei sau o eventuală denisipare
-
2. În grădină pe locația unei viitoare căsuțe (a grădinarului, unde se depozitează mașina de tuns iarba, lopata, etc)
-
-
- Echipamentele se montează în casuța în mediu uscat
- Nu mai e nevoie de cămin
- Se poate interveni relativ ușor pentru schimbare pompă sau denisipare
-
3. Pe amplasamentul viitoarei camere tehnice
- Are avantajele de mai sus dar are dezavantajul accesului greoi pentru schimbare pompă submersibilă sau pentru densipare și trebuiesc aceste operații gândite și găsite soluții (ușa de vizitare și/sau geam) pt a se putea executa.
4. Oriunde pe terenul din jurul casei , în acest caz trebuiesc luate masuri de precauție astfel :
- În jurul forajului se va face un cămin generos , capacul fiind puțin supraînalțat
- Este obligatorie o aerisire (2 guri de aerisire) sau chiar ventilare pt a înlatura umezeala din timpul verii în special. Cu masuri impotriva roatoarelor și/sau gazelor etc
Așteptăm ideile , observațiile d-voastra în legatura cu cele de mai sus .
Retineti : Forajul de alimentare cu apa este SINGURUL lucru la care nu trebuie sa faceti economii . Gardul, acoperisul, usa de la intrare, gazonul etc etc le veti putea schimba, modifica, repara, etc in viitor . La foraj NU se poate niciodata , cu nici un cost, modifica NIMIC. Expresii ca ADANCIREA, izolarea, injectia, retubarea, etc etc sunt doar pure teorii, in practica nu se poate face nimic . Bineinteles ca se poate face un foraj nou, de la zero , dar una e cand terenul este viran si gropile, noroiul si detritusul rezultat in urma forarii nu sunt o problema, si cu totul altfel stau lucrurile cand sunteti mutati in casa noua , cu gazon si gradina amenajata, alei betonate etc
Detalii aici : https://ondrill.ro/foraje-apa/adancirea-continuarea-unui-foraj-existent/
Semnatura noastra in ultimii 10 ani pe FORUMUL (223 pagini in ianuarie 2022 ) unde gasiti multi clienti = beneficiari de foraje necajiti, cu multi bani aruncati si mai nimic primit in schimb este urmatoarea :
„Parcurgerea acestui topic integral, te va scuti de multe batai de cap si de banii (tai!!!) aruncati pe fereastra. Multi se trezesc prea tarziu.”
– Motto 1 : Daca aveti impresia ca un profesionist e scump, este din cauza ca nu stiti cat o sa va coste, IN FINAL, un amator ! Gratis – nu se poate ! Ieftin – nu dureaza !
– Motto 2 : Intotdeauna va exista cineva care va face „acelasi lucru” dar mai ieftin !
– Motto 3 : Gustul amar al calitatii proaste ramane mult timp dupa ce bucuria pretului redus este uitata !
Buna ziua, as dori o oferta de foraj pentru un put in localitatea Cotu-Vames, comuna Horia, Judetul Neamt. Consumul este pentru 5 persoane si cativa pomi fructiferi din curte. Avem o fanta , apa este de la 7-8 dar calitatea nu este deloc buna , de aceea am dori sa ajungem daca se poate la urmatoarele straturi. Va multumesc.
Avem nevoie de alimentare cu apa potabila (fantana/put) in judetul Arges, Sat Slamnesti, com. Bradulet. Consumul de apa va fi pentru 3 persoane si o sera de 24 mp. Din cate cunoastem (de la vecinii care au fantani sapate doar pana la prima panza freatica, acesta se afla la cca. 6-8 m adancime), insa dorim efectuarea forajului pana la a doua panza freatica (posibil sa existe straturi de piatra la adancimi mai mari de 8 m….) .
Va rog sa imi comunicati oferta dumneavoastra. Daca se poate, optam pentru tuburi de beton.
Multumesc,
Buna ziua,
Aveti pe e-mail oferta detaliata pt executia forajului dvs
Toate cele bune
Bună seara,
Vă rog un preț estimativ pentru un foraj apă în sat Colțăneni, com. Mihăilești, jud. Buzău. Pentru orice alte detalii care vă ajută în stabilirea precisă a locației, vă rog contactați -mă.
Cu stimă,
Valeriu Mihalcea
Buna ziua. As avea o intrebare despre diferentele de organizare de santier in cazul forajului cu noroi bentonitic versus foraj uscat cu ciocan de fund. Intrucat accesul in locatia unde doresc putul (litologie dificila – mi-ati recomandat mai degraba foraj uscat) se face prin proprietatea vecinului (livada) as vrea sa stiu ce varianta e mai putin deranjanta si permite aducerea mai usoara a terenului inconjurator in forma initiala. Multumesc.
Ati plecat pe un drum complet GRESIT. Alegerea tehnologiei de foraj NU se face f-ctie de deranj, spoatiu, acces si alte chestiuni legate de amplasament ! Alegerea se face f-ctie de DURITATEA straturilor strabatute de foraj. Nu s epoate fora cu noroi in roci ultra dure, cum NU se poate fora cu aer in nisipuri si argile. Sunt diferente mari intre cele 2 tipuri..la aer e utilaj mare senilat care poate deranja, dar nu trebuie curent, nu e nevoie de apa pt executie, la noroi utilajele pot fi mai mici cu deranj mai mic dar e nevoie de curent 380 v sau generator, de mari cantitati de apa pt preparare noroaie care faca ca santierul sa fie mai NOROIOS . Cereti poze filme santiere email sau WhatApp si veti primi sau cereti sa vizitati un santier si veti primi indicatii din zona d-voastra desigur .
Oferta profesionista si profesionala.Absolut clara pentru orice eventual client.Dovedeste cinste si repect fata de solicitant.