Harta Geologica a Romaniei

Harta geologica a Romaniei 1929
Harta geologica a Romaniei poate fi gasita in diverse locatii pe internet, ea fiind realizata de Institutul Geologic al Romaniei in diversi ani, diverse editii.Intrucat nu ne dorim probleme in privinta drepturilor de autor , va recomandam urmatoarele locatii / link-uri (update 27.11.2018)
Harta geologica a Romaniei
Harta geologica a Romaniei
https://www.igr.ro/1GE/geoportaligr/viewgeol1M.phphttps://www.studii-hidro.ro/images/harta_hidrogeologica.jpghttps://ro.wikipedia.org/wiki/Fi%C8%99ier:RomGeolActual.jpghttps://www.igr.ro/index.php?optiune=51https://www.igr.ro/pdfs/articole/gis_George_Tudor.pdfhttp://portal.onegeology.org/OnegeologyGlobal/inactivhttps://web.archive.org/web/20140222013448/https://earth.unibuc.ro/download/harta-geologica-a-romaniei-scara-1-200-000 – inactiv

Va recomandam si harta hidrogeologica:

https://www.studii-hidro.ro/images/harta_hidrogeologica.jpg   

12 thoughts on “Harta Geologica a Romaniei

 1. Loredana says:

  Buna ziua,as dorii o forare put!
  Mă interesează dacă știți exact la ce adâncime se găsește panza freati,ceva hărți sau aveți un inginer expert care poate da aceste info…nu doresc sa fac doar o săpătură pe bani multi și fără apă 🙁 …doresc siguranță că iese apa! Mulțumesc!

  • = Foraje OnDrill= says:

   1. Exista ZONE in tara noastra unde va spunem EXACT la ce adancime sunt acviferele, ce debit de apa are fiecare (acvifer) si ce calitati si „defecte” are apa din fiecare acvifer , in asa fel incat veti sti de la inceput cati bani trebuie sa platiti si EXACT ce veti obtine. Un exemplu de astfel de zona e Ilfov, Bucuresti.
   2. Exista zone unde putem doar ESTIMA adancime, iar despre debite calitati defecte informatii putine spre deloc , sau cu un grad mare de incertitudine.
   3. Exista zone unde nimeni nu va poate garanta o aadancime sau faptul ca se va da de apa (in special in zona de munte in roci) chiar daca vecinul are foraj nu e o garantie ca se bvfa intalni fisura si la d-voastra pe teren.
   In CONCLUZIE – dati-ne o LOCATIE EXACTA si o sa vedeti ce o sa primiti – harta geologica, litologia, fise foraje din zona si alte informatii din diverse documentatii care el avem in arhiva. GRATIS. Daca va convine sau nu , daca va decideti sa forati sau nu daca va sunt suficiente garantiile noastre sau riscurile sunt prea mari etc etc o sa vedeti dupa aceea.

 2. Niculae Eugeniu says:

  Doresc o evaluare pentru un foraj de aproximativ 100 m, a treia panza , in zona Jud.Ilfov, com. Petrachioaia, sat. Vanatori. Va multumesc anticipat.

 3. Iulian says:

  Buna ziua! Pentru un foraj geotermal in comuna Berislavesti, in stanga tehnica a Oltului, la 6 km in linie dreapta fata de Calimanesti-Caciulata, de unde as putea obtine mai multe informatii privind potentialul geotermal? Exista vreun studiu facut in zona? In caz ca exista potential ati putea realiza studiul de fezabilitate in vederea depunerii unui proiect pe axa 6.1 POIM? Cu stima

 4. nicoleta says:

  Buna ziua,
  As dori sa facun put de apa in comuna Berceni, Ilfov, zona lac mamina.
  La ce adancime pot gasi apa potabila?
  Multumesc

  • = OnDrill foraje = says:

   Buna ziua.

   Avem foraje de alimentare cu apa in zona , cunoastem fffff bine structura solului /litologia si proprietatile acviferelor de adancime (adancimi, debite, proprietati fizico/chimice si bacteriologice, etc) Aveti email cateva docs atasate…

   Va situati intr-o zona cu soluri moi si medii unde cele mai bune rezultate sunt obtinute prin forajul clasic cu circulatie directa de noroi bentonitic.
   Instalatiile, accesoriile si materialele pe care le folosim, precum si operatiile care se vor executa va garanteaza cele mai bune rezultate (debit , calitatea apei, durabilitatea forajului).
   Va recomandam un foraj la adancimea de aproxim 70 ..80 metri (intre 5 si 45 m sunt doar straturi poros permeabile – deci ori 10 m ori 50 m e ACEIASI calitate a apei,(vedeti asta https://adevarul.ro/news/eveniment/bombe-biologice-doi-pasi-bucuresti-fantanile-comunele-vidra-berceni-pline-ochi-ecoli-enterococi-populatia-sfatuita-nu-bea-apa-1_5b8942acdf52022f75ff2e13/index.html apoi urmeaza oriz A acvifer Fratesti estimam 60-65m in zona Dvoastra – cea mai buna apa din zona si apoi in jos oriz B, C amoniu, sulf etc ape inutilizabile).(instalatiile noastre de foraj pot sapa intre minim 40 m si maxim 300 m adancime), tubat cu tubulatura PVC cu diametrul de 125 mm.
   Cum stiti daca un foraj e corect executat in zona d-voastra / vecini etc ? Foarte simplu : masurati duritatea apei (se gasesc multe metode pe google) – daca duritatea e < 10 forajul e corect 😊 , daca duritatea e > 20 , 30 ..40 etc ☹ inseamna apa de la <45 m = foraj care nu e corect /profesionist executat, nu sunt izolate acviferele intre ele , etc bani aruncati ☹
   Oferta noastra de pret este trimisa email .
   Din zona , forajele noastre au obtinut un debit de minim 1 l/s = 100 metriCubi/zi

   In oferta sunt incluse absolut toate materialele si operatiile necesare unei lucrari de calitate , adica
   * deplasare, transport organizare santier
   * sapare cu noroi bentonitic cu diametru > 215 mm
   * tubare cu PVC 125 mm clasa de rezistenta corespunzatoare adancimii de forare
   * filtre transversale produse de fabrica
   * piesa de fund
   * centrori in zona filtrelor
   * pietris margaritar filrant cuartos de granulatie corespunzatoare granulometriei acviferelor deschise in foraj
   * 3 inele de izolare (peleti bentonitici/ciment/peleti bentonitici) realizate la adancime controlata
   * umplere spatiu inelar cu pietris pana la suprafata
   * denisipare cu pompa mamuth (aer lift)
   * limpezire cu submersibile
   * determinare parametri foraj
   * intocmire fisa foraj cu toate elementele si lucrarile efectuate
   * intocmire fisa cu recomandari de echipare si exploatare pentru a va ajuta in achizitia pompei si restul instalatiilor ce urmeaza sa le executati
   * garantie 36 luni

   Garantam apa limpede cristal, fara nici un fel de impuritati solide sau in suspensie , forajul putand fi exploatat 24h/24 , 365 zile /an la debitul maxim permis de acviferul de adancime din zona d-voastra .

   Fiecare lucrare este supervizata de un inginer cu experienta care stabileste in timp real , la fata locului :
   – Adancimea la care se opreste saparea
   – Pozitionarea filtrelor, tipul acestora
   – Pozitionarea centrorilor
   – Granulatia si cantitatea pietrisului margaritar
   – Modul de executie a operatiilor pana la finalizarea forajului /apa perfect limpede
   – Intocmeste fisa forajului cu toti parametrii de exploatare
   – Intocmeste fisa cu recomandarile de echipare si exploatare a forajului.
   – Va raspunde cu placere la toate intrebarile si nelamuririle pe care le veti avea in timpul executiei

   Durata de executie este intre 3 si 6 zile calendaristice.

   Nici unul din forajele executate de noi de la infintare si pana azi nu au avut nevoie de denisipare, intretinere, reabilitare etc.

   In conditiile in care doriti programarea unei lucrari sau si mai multe detalii , va rugam sa ne solicitati prin reply la acest email un draft de contract de executie unde lucrurile sunt si mai detaliate/ clarificate. Doar pe baza lui programam lurarile / instalatii, facem comenzile de materiale / filtre etc.

   Gasiti jos pe pagina https://ondrill.ro/ locatiile unde foram acum dar si santierele viitoare (contracte deja semnate).

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.