Ladite de probe pentru forajul geologic.

Ladite probe foraj geologic carotaj continuu

Forajul geologic ( de cercetare geologica sau pentru cuantificarea rezervelor de substanta minerala) are ca rezultat extragerea de carote.

ladite probe lemn
ladite probe lemn

Acestea trebuiesc depozitate, transportate si pastrate in faimoasele ladite de probe. Pana nu demult erau pe scara larga folosite ladite de lemn. Acestea aveau o gramada de dezavantaje – erau grele, se deteriorau in ploaie / la contactul cu apa, erau greu de acoperit si transportat, marcajul carotelor se pierdea usor, etc. In fotografia alaturata aveti o astfel de ladita de probe din lemn folosita multi ani la forajele geologice pe tot teritorilu Romaniei. Un relativ avantaj al acestor ladite din lemn era relativa rezistenta mecanica a lor pe timpul transportului .

De cativa ani au aparut si se folosesc pe scara larga laditele de proba din plastic cu capac. Acestea sunt standardizate pentru fiecare diametru de carota. Pe langa faptul ca sunt mai ieftine  decat cele din lemn sunt si mai usoare, mai etanse, mai usor de transportat, marcat si pastrat. Mai jos aveti 2 astfel de poze – o ladita cu capac si un europalet care contine mai multe ladite ( numarul lor depinde de marimea lor desigur)

ladita proba geologie plastic
ladita proba geologie plastic
ladite caroaj continuu geologie
ladite caroaj continuu geologie

Daca va intereseaza sa achizitionati asa ceva din import va stam la dispozitie pe pagina de contact.

Tot ce trebuie sa ne comunicati e diametrul probelor / carotelor extrase si numarul total de metri forati care va sunt necesari .

 

Update Feb. 2012

Avem pe stoc Ladite din tabla ultra usoare. Sunt mult mai rezistente decat cele de plastic.

Ladite probe foraj geologic carotaj continuu  Ladite probe foraj geologic carotaj continuu  Ladite probe foraj geologic carotaj continuu  Ladite probe foraj geologic carotaj continuu  Ladite probe foraj geologic carotaj continuu  Ladite probe foraj geologic carotaj continuu  Ladite probe foraj geologic carotaj continuu  Ladite probe foraj geologic carotaj continuu  Ladite probe foraj geologic carotaj continuu  Ladite probe foraj geologic carotaj continuu  Ladite probe foraj geologic carotaj continuu  Ladite probe foraj geologic carotaj continuu

 

11 thoughts on “Ladite de probe pentru forajul geologic.

 1. Bogdan says:

  Buna ziua,
  Imi puteti spune un pret pentru 5 ladite din tabla ultra usoare, avand diametrul de 100 mm?
  Va multumesc si astept mesajul dvs pe e-mail

  • = foraje OnDrill = says:

   Haideti sa vedem cati metri de foraj/carote doriti sa depozitati ? Pt ca sunt si cu 3 si cu 5 compartimente, de 1 m lungime sau mai mici ?
   Daca vreti ultra usoare de ce nu luati de plastic cu capac ?

 2. Rinenergy Impex SRL says:

  Buna ziua.

  Va rugam sa ne faceti o oferta pentru 5 ladite probe foraj sare gema asemanatoare cu cele din imaginea de mai sus respectiv ladite plastic cu 3 semicilindre si cat timp dureaza pana cand va fi adusa comanda.

  Cu stima,

 3. Geo-Tech says:

  Buna ziua
  Va rugam sa ne trasmiteti o oferta referitoare la laditele din plastic pentru carote cu diametrul de 100 mm si lungimea totala a carotelor de 90 de metri.

  Va multumim si asteptam mesajul dvs pe e-mail sau fax.

 4. Geo says:

  Buna ziua,
  Am nevoie de 10 ladite la 3 metri fiecare, cu diametrul de 100 mm. Va rog sa ma contactati pe mail.
  Va multumesc.

 5. Uta Petre says:

  Buna ziua,
  Am nevoie de ladite de probe din plastic pt.100 m foraj carotaj continuu diametrul 93 mm.
  Astept oferta.

 6. Rosculete says:

  Va rugam sa ne trasmiteti o oferta referitoare la laditele din plastic pentru carote cu diametrul de 70 mm sau 100 mm si lungimea totala a carotelor de 100 de metri.

  Va multumesc si astept mesajul dvs pe e-mail.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.