De ce e importantă locația EXACTĂ pentru un foraj și cum se determină?

Localizare Romania Google Maps

De ce e importantă locația exactă? Cunoscând locația exactă a amplasamentului dumneavoastră putem face estimări mai bune atât de adâncime și debit, cât și de calitate a apei, prin comparație cu cele mai apropiate foraje executate în zonă. De asemenea, prin cunoașterea locației EXACTE, putem consulta documentație geologică locală, nu regională, care este necesară pentru cunoașterea litologiei în vederea alegerii corecte a tehnologiei potrivite de foraj, a mărimii necesare pentru utilajul de foraj, etc.

În continuare vă prezentăm cele mai simple și comune metode de determinare a locației exacte:

  1. Dacă sunteti utilizator de laptop/desktop

Deschideți în browserul dumneavoastră (Chrome, Safari, Internet Explorer, Mozilla, etc.) Google Maps și scrieți în câmpul de căutare DIN STANGA SUS (Search Google Maps/Căutați pe Google Maps) adresa amplasamentului (stradă, număr, localitate) sau cea mai apropiată localitate sau obiectiv (primarie, pensiune, biserica, obiectiv turistic, etc).

Schimbați apoi modul de vizualizare în satelit și glisați cu mouse-ul până la identificarea terenului dumneavoastră. După ce ați identificat terenul, click dreapta în orice loc de pe suprafața terenului și click pe „What’s here?/Ce se află aici?”. Cele două numere care apar în căsuță, sunt coordonatele punctului selectat și coordonatele GPS cu care se identifică terenul dumneavostră.

Folosind butonul de share puteti copia linkul cu coordonatele GPS, sau puteti copia în mod direct coordonatele. Un screenshot (captură de ecran) este încă o modalitate de a trimite coordonatele.

  1. Dacă sunteți utilizator de telefon mobil

Deschideți aplicația Google Maps și scrieți în câmpul de căutare adresa amplasamentului (stradă, număr, localitate) sau cea mai apropiată localitate ori un loc cunoscut din apropierea terenului dumneavoastră  (primarie, pensiune, biserica, obiectiv turistic, etc). Apoi schimbați modul de vizualizare în satelit și glisați cu degetul pe ecran până la identificarea terenului.

  

După ce ați identificat terenul, apăsați lung pentru câteva secunde până apare indicatorul roșu, iar apoi în partea de jos vor apărea mai multe detalii și optiunea de a distribui locatia în orie aplicatie (inclusiv WhatsApp) sau de a copia coordonatele. Cele două numere care apar în căsuță, sunt coordonatele punctului selectat de dumneavoastră și coordonatele GPS cu care se identifică terenul dumneavostră. Un screenshot (captură de ecran) este încă o modalitate de a trimite coordonatele.

 

  1. Share location/distrubuie locația direct din aplicatia WhatsApp

Deschideți Aplicația WhatsApp și în conversația cu destinatarul căruia vreti să îi trimiteti lcoatia dumneavoastră, apăsati + Location. Asteptati cateva secunde pâna ce precizia locatiei este redusă la 10 m, apoi trimiteti locația curentă, nu live (locația distribuită in modul live este disponibilă pentru 15 minute, 1 oră sau 8 ore și există posibilitatea ca mesajul dumneavostră să fie citit ziua următoare când locația nu mai e valabilă).

    

4 thoughts on “De ce e importantă locația EXACTĂ pentru un foraj și cum se determină?

  1. Amalia says:

    Buna ziua,
    Locuiesc in comuna Putineiu, judetul Teleorman si as fi interesata sa stiu cam la ce adâncime se poate atinge primul orizont al acviferului Frătești in aceasta comuna ?
    Deasemeni doresc sa stiu costul estimativ pentru o lucrare completa.
    Vreau sa mentionez ca terenul vizat poate dispune de energie electrica si apa pentru efectuarea lucrarilor.
    Multumesc anticipat.

    • = Foraje OnDrill= says:

      Din pacate NU avem date geologice si hidrogeologice suficiente pt zona d-voastra pentru a emite o oferta concreta. (oferta nu inseamna x eur/m – ci inseamna o adancime x metri, un diametru, tipuri filtre, granulatie cuartos filtrant, geofizica, izolare si multe alte detalii constructive care trebuiesc facute sau nu trebuiesc, mai conteaza enorm pt a alege utilajul de foraj potrivit pt adancimea necesara dar si pt duritatea !! rocilor traversate etc etc etc) . Mai exista riscurile de apa de slaba calitate , inutilizabila (sarata, etc) dar si acela de a nu gasi apa sau a se gasi la adancimi mari cum ar fi 300..400m , si de aceea este EXTREM de important ca ofertarea sa fie cat mai PRECISA (adancime, materiale operatii PRET) pt a BUGETA corect, de la inceput, o astfel de lucrare = foraj ! si a se executa cu cel mai potrivit utilaj, tehnologie, accesorii si materiale.

      Un amator poate sa va dea un pret mic , vine foreaza 6m si spune ca a dat de ceva tare, strange sculele si pleaca.
      Pe de alta parte nu e ok sa executi cu un utilaj mare, puternic cu consumuri si costuri f mari undeva unde se poate fora cu utilaj mediu, mai economic . Sau sa forezi 100 m adancime , sa nu fie apa si APOI sa inceapa discutii despre forare mai adanca, lipsa buget, atingere limita tehnica utilaj , etc etc lucruri care nu duc la un final fericit pt ambele parti .

      In plus , atata timp cat nu stiti cat mai exact ce adancime, ce diametru , etc se va fora este complet irelevant sa faci comparatii intre ofertele diferitilor executanti.

      Va recomandam sa gasiti informatii despre foraje/forari ij jurul d-voastra si sa n-i le comunicati , informatii care le vom pune langa datele noastre din arhiva din hartile geologice si hidrogeologice care le detinem pt a vedea in ce masura sunt suficiente impreuna pt a emite o oferta ( urmata apoi de contract, vizita amplasament si executie) .

      O alta sursa pt informatii despre foraje existente in zona d-voastar sunt firmele listate pe http://www.forajeapa.ro la pag cu judetul d-voastra . Sunt firme autorizate pt intocmiri de Studii Hidrogeologice, ceea ce presupune ca au o ARHIVA bogata cu date despre foraje , etc . Contactatii sa vedeti daca au ceva date/ fise foraje in arhiva lor, din apropierea d-voastra si care poate contra unui VA ROG FRUMOS va pot comunica chiar si verbal anumite informatii – gen Ferma din localitatea vecina are un foraj la x metri adancime – si desigur apoi contactati ferma sa adunati date concrete (o fisa de foraj ar fi nepretuita !)

      O alta sursa de informatii despre posibile foraje in apropierea d-voastra sunt site-urile de LICITATII si Google. Cautati acvifer + localitate, sau foraje / puturi + localitati invecinate pe rand pt a descoperii daca au existat LICITATII privind Alimentari cu apa pt comunitati (sate comune etc) sau ferme, scoli, statii betoane, etc etc . O intrebare/relatie la primariile din zona poate si ea sa va ajute. Daca gasiti licitatii, aveti acolo 2 nume care va pot furniza date : beneficiarul si executantul . Din nou va recomandam sa folositi Va rog frumos…..pt a incerca sa primiti orice minima informatie .

      Va rog sa notati ca noi executam doar FORAJE cu adancimea MINIMA de 50 m si maxima de 400m

      Va recomand sa studiati cateva FISE de executie foraje recente din portofoliul nostru pe care le gasiti aici https://ondrill.ro/lucrari-foraj/ ca sa intelegeti exact ce facem si cum facem noi.

  2. Adrian says:

    Bună ziua,
    Care sunt diferențele calitative dintre cele trei ape, din cele trei orizonturi ale acviferului Frătești?
    În Mogoșoaia, Ilfov, cam la ce adâncime se poate atinge primul orizont al acviferului Frătești?
    Dacă se poate și un cost estimativ pentru o astfel de lucrare, ar fi ideal 🙂
    Coordonatele exacte le-am lăsat la rubrica „site web”.
    Mulțumesc,
    Adrian

    • = Foraje OnDrill= says:

      A- cel de mai sus, cel mai bun, estimare 190..200m adancime
      B- 5-10 m mai jos , cu depasire mare la Amoniou , hidrogen sulfurat etc, mai rau
      c – si mai jos sulf enorm de mult, hidrogen sulfurat, aproape inutilizabil.
      Preturi nu vom face PUBLICE niciodata. Dar aveti email toate detaliile pt a lua o decizie in completa cunostinta de cauza…..
      Avem mai multe foraje executate in ultimii ani in Mogosoaia !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.