De ce e importantă locația EXACTĂ pentru un foraj și cum se determină?

Localizare Romania Google Maps

De ce e importantă locația exactă? Cunoscând locația exactă a amplasamentului dumneavoastră putem face estimări mai bune atât de adâncime și debit, cât și de calitate a apei, prin comparație cu cele mai apropiate foraje executate în zonă. De asemenea, prin cunoașterea locației EXACTE, putem consulta documentație geologică locală, nu regională, care este necesară pentru cunoașterea litologiei în vederea alegerii corecte a tehnologiei potrivite de foraj, a mărimii necesare pentru utilajul de foraj, etc.

În continuare vă prezentăm cele mai simple și comune metode de determinare a locației exacte:

  1. Dacă sunteti utilizator de laptop/desktop

Deschideți în browserul dumneavoastră (Chrome, Safari, Internet Explorer, Mozilla, etc.) Google Maps și scrieți în câmpul de căutare DIN STANGA SUS (Search Google Maps/Căutați pe Google Maps) adresa amplasamentului (stradă, număr, localitate) sau cea mai apropiată localitate sau obiectiv (primarie, pensiune, biserica, obiectiv turistic, etc).

Schimbați apoi modul de vizualizare în satelit și glisați cu mouse-ul până la identificarea terenului dumneavoastră. După ce ați identificat terenul, click dreapta în orice loc de pe suprafața terenului și click pe „What’s here?/Ce se află aici?”. Cele două numere care apar în căsuță, sunt coordonatele punctului selectat și coordonatele GPS cu care se identifică terenul dumneavostră.

Folosind butonul de share puteti copia linkul cu coordonatele GPS, sau puteti copia în mod direct coordonatele. Un screenshot (captură de ecran) este încă o modalitate de a trimite coordonatele.

  1. Dacă sunteți utilizator de telefon mobil

Deschideți aplicația Google Maps și scrieți în câmpul de căutare adresa amplasamentului (stradă, număr, localitate) sau cea mai apropiată localitate ori un loc cunoscut din apropierea terenului dumneavoastră  (primarie, pensiune, biserica, obiectiv turistic, etc). Apoi schimbați modul de vizualizare în satelit și glisați cu degetul pe ecran până la identificarea terenului.

După ce ați identificat terenul, apăsați lung pentru câteva secunde până apare indicatorul roșu, iar apoi în partea de jos vor apărea mai multe detalii și optiunea de a distribui locatia în orie aplicatie (inclusiv WhatsApp) sau de a copia coordonatele. Cele două numere care apar în căsuță, sunt coordonatele punctului selectat de dumneavoastră și coordonatele GPS cu care se identifică terenul dumneavostră. Un screenshot (captură de ecran) este încă o modalitate de a trimite coordonatele.

 

  1. Share location/distrubuie locația direct din aplicatia WhatsApp

Deschideți Aplicația WhatsApp și în conversația cu destinatarul căruia vreti să îi trimiteti lcoatia dumneavoastră, apăsati + Location. Asteptati cateva secunde pâna ce precizia locatiei este redusă la 10 m, apoi trimiteti locația curentă, nu live (locația distribuită in modul live este disponibilă pentru 15 minute, 1 oră sau 8 ore și există posibilitatea ca mesajul dumneavostră să fie citit ziua următoare când locația nu mai e valabilă).

    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.