Foraje ieftine pentru pompe de caldura

pompe caldura foraj

Exista zone in Romania unde saparea se poate face usor, cu randamente mari ( circa 100 m / zi) . Daca aceasta sapare se face si pe curentul beneficiarului ( instalatie de foraj electrica)  iar in foraj se introduc sonde tip U ,rezulta costuri minime pentru foraj , incepand cu 17 eur / metru liniar. Astfel de zone sunt :

– Timisoara si imprejurimi

– Arad si imprejurimi

– Oradea si imprejurimi

– Pitesti si imprejurimi

– Bucuresti si imprejurimi.

Pretul depinde foarte mult de numarul forajelor. Una e sa faci 2 foraje de 100 m pt o pompa de 8..10 Kw, si alta zeci , chiar sute de foraje pentru sisteme gigantice de incalzire prin pompe de caldura. In astfel de cazuri pretul poate scadea si sub 15 eur /metru.

pompe caldura foraj
pompe caldura foraj

Pentru o oferta concreta spuneti-ne numarul de foraje si adancimea lor, tipul de sonda folosit U sau dublu U , rau geo de la Rehau, etc ,  amplasamentul lucrarii. Daca doriti o lucrare rapida, profesionista si ieftina apelati la OnDrill.

 

Update 2013  : Acum putem executa foraje in orice fel de sol, in orice locatie din Romania.

Confectionam sondele U si dublu U

Asteptam solicitarile d-voastra de foraje pentru pompe de caldura sol – apa si apa – apa aici :  Contact Ondrill foraje foraj

76 thoughts on “Foraje ieftine pentru pompe de caldura

 1. Cristina Ionita says:

  Buna ziua. Suntem cu o constructie casa,la rosu doar parter. Suprafata utila e de 130 mp. Caramida de 30, izolatie vata 15, incalzire pardoseala, geamuri tripan, curent trifazic. Dorim sa montam o pompa de caldura apa-apa. La ce adancime si distanta intre ele, trebuiesc sapate puturile. Localitatea Copaceni, jud. Ilfov. Mentionez ca avem un put in curte cu apa la adancimea de 8 m, pe care NU VREM sa il utilizam la pompa de caldura.

  • = Foraje OnDrill= says:

   Ati citit in detaliu si cu atentie acest articol ?
   https://ondrill.ro/pompe-de-caldura/ce-sistem-sa-aleg-pentru-o-pompa-de-caldura-pdc-geotermala/

   Si dupa ce l-ati citit ati hotarat sa mergeti pe apa -apa ? De ce oare ?

   Avem 20 foraje pe o raza de 5 km in zona d-voastra, apa e multa dar calcaroasa cu mult mangan, Acviferul fratesti e sus si de proasta calitate acolo , sunteti la o altitudine joasa cu nivele hidrodinamice f sus care se vor OPUNE injectiei de apa …si mai gasesc si alte motive sa NU mergeti pe acest sistem in zona d-voastra !!

   Haideti sa o luam si FINANCIAR : apa-apa ar insemna un 50..60 m absornbtie + 20..30 m injectie, 2 camine , pompa submersibila cu accesorii …miiin min min 5k euro , daca mergeti pe sol-apa ( va recoamnd in zona dvoastra) pt 130 mp x 2,5 m h = 325 mc de incalzit / 50 = 6,5 kw terminci necesari PDC , adica 1 sonada U 100m x 40 mm cost aprox max 2,5k eur adica jumatae

   In CONCLUZIE : De ce sa alegi un sistem scump (dublu) cu care veti avea numai batai de cap …saturatie injectie , colmatare injectie . schimb de submersibile, depuneri pe schimbator FARA sa aveti vreun avantaj !! cand poti sa alegi un sistem IEFTI, SIGUR, fara probleme cu acelasi randament COP daca e bien si corect executata sonda U etc etc

   Mai multe telefonic poate voi fi mai convingator, va ofer chair si o vizita gratuita la d-voastra pt consulatanta gratuita …

 2. mircea says:

  Buna ziua …. ma numesc Mircea , am o casa in construcție in Cluj Napoca , Spatele Garii CFR , pe trei etaje cu o suprafața de 250 mc si izolație cu vata minerala de 10 , ferestre termopan,2 sticle , racordată la 3.80 , apa curenta , curte mica dar amplasata la 50 ml de paraul Nadasu care are debit constant,marisor.
  I
  Rog echipa ondrill sa ma sfatuiasca , dacă au mai săpat in zona , daca am panza freatica mai sus. Cred ca pompa de caldura are nevoie de 2 mc /h, Poate imi dati ceva costuri .Mentionez ca la fundatia casei am sapat 2,5 m unde am dat de balast.
  Multumesc.

  • = Foraje OnDrill= says:

   250 mp x 2,5 m inaltime minima = 625 mc volum de incalzit / 50 empiric calculat = 12…13 kw necesar termic. Poate sa fie suficienta o PDC de 10 kw daca e f bine izolata care poate la limita e suficient debitul de 2 mc/h pt varianta apa-apa . Veti deversa in paraul Nadas ? Ar putea fi o vartianta cu un foraj de mica adancime / fantana clasica care sa aibe debit chiar din parau (albia majora) . Nu stiu cum se va comporta ca si debit dar pe de alta parte nu este o garantie ca ami adanc se gaseste un astfel de debit pe langa alte riscuri (apa sarata etc) . Noi cel mai aproape avem 5 foraje x 30 m adancime pt un epuisment (parcare subterana) langa p-ta Abator unde a fost debitul solicitat, f probabil infiltratii din Somesul mic. Desi ACUM avem un utilaj OnDrill la un foraj in colonia Faget dupa care nu mutam in Popesti jud Cluj nu suntem interesati de executie 1 foraj mica adancime din pacate … Varianat SIGURA pt d-voastra este cu 2 sonde geotermale U la min 7 m unua de cealalta, dar pretul de executie este mult mult mai mare decat o fantana clasica la 10..15 m adancime . Am finalizat luna trecuta 3 astfel de sonde in Borhanci, va stam la dispozitie cu o oferta si alte detalii tehnice de executie, va putem face chiar o vizita gratuita saptamana viitoare.

   • M Romulus says:

    Bună ziua as dori sa facem a Sagu jud Arad sau inprejur un foraj pentru apa calda pentru un ștrand sau o clădire de recreere cu apa calda etc

  • = Foraje OnDrill= says:

   Buna ziua
   Fix acum 4 luni vi-am trimis un email detaliat cu oferta detaliata pt sonde geotermale, cu o fisa a unei sonde din apropiere atasata si multe multe detalii. Deduc din aceasta noua cerere ca nu ati primit acel email ? Poate a intrat in SPAM pt ca sunt si zile cand trimitem f multe emailuri , etc . Daca aveam un NR DE TELEFON undeva intr-o cerere de-a d-voastra va sunam, asa nu putem decat sa va trimietm emailuri car eposibil sa nu le primiti. Pacat. De munca noastra in special….

 3. Cristian says:

  Care este costul instalarii unei pompe de caldura sol-apa in zona Ramnicu Valcea pentru o casa de 200mp? M-are interesa un cost aproximativ.
  O zi buna,

  • = Foraje OnDrill= says:

   1. Ati inceput cu cine nu trebuie ! Noi ne ocupam DOAR CU FORAJE . Nu instalam, nu proiectam, nu vindem , nu calculam Pompe de Caldura.
   Un calcul din avion al NECESARULUI TERMIC este VOLUMUL de incalzit in metri cubi / 50 = puterea in KW necesara pt PDC . Asadar 200mp x 2,5 h = 500 mc / 50 = 10 kw . O fisrma specializata va calculeaza la virgula f-ctie de fundatie acoperis polistiren geamuri usa etc etc si va spune EXACT puterea necesara.
   2. Plecand la drum cu un necesar de 10 kw, noi avem nevoie de o locatie EXACTA ca sa vedem daca se preteaza sistem apa-apa dpdv al forajelor, sau sol-apa cu sonde U geotermale. Exacta inseamna EXACTA ! Ramnicu Valcea e fff departe de EXACTA.
   3. Nu dam oferte personalizate public prin postari, pe FaceBook, forumuri etc etc . Modalitatea OPTIMA de a conversa cu noi este prin EMAIL !

 4. COSTIN says:

  Buna seara!
  Vreau sa instalez o pompa de caldura apa-apa in sat Meri, com Vedea, judet Teleorman de 10-12 kw. In prezent casa este incalzita cu o centrala pe peleti si panouri solare pentru acm si aport incalzire, incalzire in pardoseala. Am un put forat in a doua panza freatica la 55 m, iar intrebarea este daca pot folosi acest put pentru absorbtie, si sa mai sap inca unul pentru deversare in prima panza freatica, care este la aprox 28 m.
  Daca este posibil, va rog sa-mi comunicati si un cost de executive pentru lucrarea respectiva.
  Cu stima si multumiri.

  • = OnDrill foraje = says:

   Aveti vreo fisa la forajul existent ? Sa facut diagrafie geofizica sa vedem cum arata acviferul de la 28 m ? E absolut nevoie de un buletin de analiza a apei de la 55 m sa vedem daca nu sunt depasiri , pt ca daca sunt depasiri mari la diverse minerale , acestea vor PRECIPITA in momentul cand trece prin schimbator de caldura al PDC (din cauza scaderii temperaturii apei) si vor infunda treptat forajul de injectie . Noi nu facem foraje < 40 m . Ati testat putul actual - ati pompat cu debitul necesar PDC + 20 % minim timp de 48..72 h continuu si ati masurat niveleul dinamic sa vedeti ca ramane constant ? Fara detalii = raspunsuri, cifre, masuratori nu ne hazardam sa dam un raspuns nedocumentat !

 5. Marius says:

  Buna ziua,
  Care este costul instalarii unei pompe de caldura sol-apa in zona Adunatii Copaceni pentru o casa de 200mp? M-are interesa un cost aproximativ.
  O zi buna,

  • = OnDrill foraje = says:

   200 mp x 2,5 m inaltime estimez = 500 mc volum de incalzit / 50 = 10 KW – aveti nevoie de APROXIMATIV o PDC de 10 …max 12 kw . Pt zona d-voastra va recomand 2 sonde geotermale simplu U 40 mm la 100 m adancime situate la minim 8 m una de alta . Costul lor vi-l trimi in privat pt ca nu facem publice preturi care se schimba de la un an la altul, de la o locatie la alta, de al un proiect la altul etc

    • = OnDrill foraje = says:

     Varianta sol-apa cu sonde geotermale sau conectori NU are nici o legatura cu APA subterana. Trebuie dioar caldura colectata fara sa fie nevoie de apa. Daca aveti apa la 12 m faceti teste de pompare continua 3..5 10 zile la debitele necesare in perioade secetoase , masurati nivelul la mm cu loggere sa vedeti daca nu pompati la epuisment , masurati si temperatura apei cu 2 sau 3 zecimale sa vedeti evolutia si decideti daca e ok sa exploatati acel acvifer de suprafata alimentat de PLOI cu debit si temperatura VARIABILE . Va asumati niste riscyuri calculate si asta e ! Succese .

 6. Ciprian says:

  M-ar interesa foraj in orasul Baicoi-Prahova pt o pompa de caldura sol-apa de 10Kw insa nu cunosc deloc geologia zonei. Aveti foraje in zona? Puteti face o estimare aproximativa legata de adancimea de forare si costul acesteia?

  • = foraje OnDrill = says:

   Buna ziua. Zona d-voastra este una dintre cele mai dificile dpdv al forajelor . Adica 80..120 m adancime sunt doar bolovanisuri, pietrisuri mari – singura tehnologie de foraj utilizabila este cea clasica cu noroi de foraj, dar greutatile forarii = costurile sunt f mari in comparatie cu o zona unde sunt doar nisipuri si argile (Bucuresti /Ilfov si / sau multe localitati/judete din Campia Romana. In plus datorita faptului ca acvifere incep doar de la 80 m in jos si transferul termic al acestor soluri sedimentare (bolovanis /pietris uscat) este foarte slab – de unde rezulta un necesar marit de metri pentru sondele geotermale. 100 % nu se poate obtine 5..7 kw / sonda 100 m cum se obtine in majoritatea zonelor ! Din nou, din pacate , si varianta apa-apa este la fel de costisitoare – executia unui foraj de apa in zona are aceleasi dificultati = costuri marite !
   Va recomandam sa luati serios in calcul varianta aer-apa doar punctual pt zona dvoastra ! Va vom trimite oferta de pret prin email .

 7. Marius says:

  Buna seara,
  Va deranjez cu urmatoarea intrebare: la ce pret estimati ca ar ajunge efectuarea a doua foraje
  1. pentru apa limpede ( va fi folosita la o pompa de caldura. debitul necesar fiind de 1,7 MC/H ;
  2. put absorbant , proprietate aflata in comuna Cocu,judetul Arges. cu o instalatie termica ( se poate intra pe teren cu senilata )?
  Daca mai aveti nevoie de alte detalii, va stau la dispozitie.
  Multumesc anticipat!
  Cu stima,
  Marius

 8. Nicolae says:

  Buna seara.Am o casa in Sat Ant Jud.Bihor de 100 mp si doresc sa montez o pompa de caldura apa-apa.Am un put sapat si un foraj pentru apa menajera la cca 60 m adancime Nu stiu daca as putea deversa apa din putul fe alimentare a pompei de caldura in puturile mentionate sau trebuie forate doua puturi de mare adancime.Casa este veche,renovata,izolata,geamuri termopan,tavan izolat.E suficient o pompa de 8 kw?

  • = foraje OnDrill = says:

   Buna ziua.
   1. In primul rand va trebui sa va faceti un CALCUL NECESAR TERMIC pt casa dvoastra. gasiti pe net / Google metode sau puteti contacta firme care produc / instaleaza Pompe de caldura geotermale pt acest CALCUL . Acolo veti vedea Puterea in Kw necesara a pompei de caldura si din specificatiile ei tehnice veti vedea DEBITUL necesar de apa pt varianta apa -apa .
   2. Pt a testa daca forajul d-vopastra poate furniza pe termen ling acest debit si daca fantanile pot absorbi pe termen lung acest debit exista 2 variante :
   A) casnica , facuta de dvoastra , luati o submersibila de debtul respectiv si pompati apa 24..72 ore continu din foraj cu refulare in fantani. Daca nu ramane pompa fara apa – se manifesta prin pompare cu intreruperi apa-aer acest fenomen. In acelasi timp vedeti cat creste nivelul fantanilor si trageti conncluzia … metoda implica riscuri , costuri etc
   B) va putem face noi aceste masuratori cu instrumente profeionale (loggere de nivel cu inregistrare / memorare la fiecare secunda a nivelului hidrodinamic) care prin grafice determinam daca forajul are debitul respectiv si daca fantanile absorb acel debit )
   Va recomand sa incepeti cu 1)

  • = OnDrill foraje = says:

   Prima data va faceti un CALLCUL NECESAR TERMIC ..va rezulta o puttere in KW necesara.
   Apoi cereti cateva oferta cu specificatii tehnice pt PDC de la cativa furnizori. De acolo luati DEBITUL de apa necesar unei PDC apa-apa !!
   Masurati parametrii forajului debit, denivelare, ideal cu niste loggere care sa va confirme ca forajul poate furnixza debitul necesar Pompei de Caldura !
   Daca aveti si unde sa deversati/aruncati cantitatile de apa rezultate la iesirea din PDC e totul ok si puteti sa porniti la drum.
   Singurul RISC estae ca forajul sa aibe filtre in straturile de suprafata alimentate de ploi si sa aiba debit variabil f-ctie de regimul precipitatiilor. Dat , tinand cont ca veti folosi PDC IARNA mai ales, riscul e destul de mic. In general probleme sunt vara din acest punct de vedere .
   Succese .

 9. Flo says:

  Buna ziua …. ma numesc Florin , am o casa in construcție in comuna Bod la 7 km de Brașov , pe trei etaje cu o suprafața de 250 mq si cam 700 mc izolație cu polistiren de 14 eps 100 , ferestre Triple bla bla , racordată la 3.80 , apa curenta , încercuita cu gard
  Intenția mea este de a nu încălzi casa cu gaz sau lemne ,palet ecc as dori sa fiu cat mai independent întrucât casa va fi dotata cu un fotovoltaic de 12 kw cu acumulatori ,
  Rog gentilmente echipa ondrill sa ma sfatuesca cu o soluție tip geotermala , dacă au mai săpat in zona , solul dacă generează
  Multumesc @@

  • = OnDrill foraje = says:

   Trebuie o analiza detaliata serioasa in cazul dvoastra. Cunoastem zona – avem foraje executate. Sapt viitoare foram in apropiere si va facem o vizita la fata locului pt a discuta optiunile in detaliu pt a lua cea mai buna decizie pt dvoastra.

 10. radulescu says:

  Ma intereseaza un foraj pentru alimentarea unei sere de 4000mp. Ma intereseaza si varianta combinata foraj put apa si incalzire ptr pompa caldura. Zona de foraj sat Stupina Jud Constanta. In zona mai exista un foraj la 80m dar nu cunosc debitul acviferului.

  • = OnDrill foraje = says:

   Nu cunoastem f bine zona. Risc de sisturi verzi – debite mici sau de calcare -debituri gigantice. Daca nu se cunosc parametrii forajului existent putem noi face niste masuratori hidrogeologice sa determinam parametrii si fctie de rezultate va recomandam solutia optima pt dvoastra.

 11. Daniel says:

  Buna ziua,
  Iau foarte serios in consideratie folosirea unei pompe de caldura pentru o casa noua in loc. Tamasi, com. Corbeanca, jud. Ilfov.
  As dori sa stiu care este coductivitstea termica al solului in acea zona, daca ati forat in zona si cat costa ml de foraj.
  Multumesc.

  • = Foraje OnDrill = says:

   Cunoastem f bine zona dpdv al acviferelor. Puteti lua in calcul 50 w/m (5 kw sonda de 100 m adancime) , daca sunteti la limita puteti chiar sa depasiti un pic spre 6 kw /sonda simplu U 40 mm diametru 100m adancime !

 12. Adrian says:

  Buna ziua,
  Ma intereseaza pentru o pompa de caldura sol-apa de 6-8 kw, cat m-ar costa un foraj vertical de 150 metri, sau doua de 75 metri, in Aroneanu, jud. Iasi, cu sonde dublu U, complet. Deasemeni, ce pompa de recirculare ar fi potrivita pentru sonde. Va multumesc.

  • = Foraje OnDrill = says:

   Buna ziua

   Oferta
   – … eur/m (sapare, introducere sonde, incusiv sondele simplu U 40 mm, distantieri umplere teste presiune si continuitate) + … eur/m daca nu aveti 380 v la max 100 m de foraje min 24 kVA
   – Pt sonde dublu U – se adauga …. eur/m – nu recomand in zona d-voastra pt ca nu e in stare solul sa se regenereze atat de repede
   – Pt soluri dificile/ tari (gresii, marne tari, bolovanisuri, roci alterate, etc) preul se dubleaza doar pt adancimea sapata in astfel de soluri ! in zona d-voastr sanse de asa ceva sunt , dar destul de mici si adancimi mici , estimez maxim maxim 10 m/foraj.
   – Cheltuieli fixe (deplasare, transport, org santier, sapare batale, etc) – …. eur – foram acum cu un utilaj langa Pascani.
   – la toate +TVA

   NU recomand DELOC sonde > 100 m pt ca apar suduri in pamant cu riscuri de pierderei de presiune, si de asemenea la adancimi peste 100 m apar presiuni f mari asupra sondelor. etc.

   D-voastra / constructorul trebuie sa asigurati
   – Acces locatie foraje
   – APA pt preparare noroi
   – Paza noaptea daca nu e o curte / gard incuiata
   – Refacere amplasamente / transport detritus rezultat dupa finalizare si plecarea noastra

   Luati in calcul pt zona d-voastra conductivitate termica de circa 40w/m (4 kw/sonda de 100 m) !

   Cu respect

 13. Lenuta says:

  Buna ziua
  locuiesc in Maramures si as dori sa mi dati un pret la o forare pentru incalzira locuintei ,80kw sa u 400mp, nu vreau un pret fix stiu ca el poate varia ,dar vreau sa stiu la ce sa ma astept
  va multumesc

  • = Foraje apa OnDrill = says:

   Aveti un email cu recomandarile noastre. Trebuie mai intai stabilit un necesar termic / kw , apoi avem nevoie de locatia exacta si la final va trimitem oferta de foraj – varianta sonde U pt pompa sol-apa sau varianta foraj put apa pt PDC apa-apa.

 14. ana says:

  Buna ziua,

  Zilele astea o echipa foreza la mine pe teren, un put pentru apa potabila la 70 metri adancime. Diametrul forajului va fi de 311mm iar cel al tubarii de 140mm.

  Intrebari:

  Concomitent, in acelasi foraj as putea introduce (una langa alta) atat tubulatura PVC destinata putului + o sonda U (sau dublu U) pentru o pompa de caldura ?

  Daca da, cum ma sfatuiti sa procedez concret ? Ati mai auzit de asemenea situatii ?

  Va intreab acest lucru intrucat as putea impusca doi iepuri dintr-un foc.

  Multumesc pentru raspunsul si sugestiile dvs.

  ANA

  • = Foraje OnDrill = says:

   Buna ziua.
   Noi facem frecvent astfel de lucrari (introducem 1 sau 2 sonde U pe langa tubulatura pvc . Pe langa costuri totale mai mici, sondel vor avea si un randament mai bun datorita circulatiei de apa din zona forajului de apa , prin exploatarea lui. Detaliile tehnice , diametre, modalitati, etc le discutati cu executantul d-voastra.
   Noi propunem astfel de constructie a forajului de alimentare cu apa clientilor nostii interesati de pompe de caldura inainte de inceperea lucrarilor , si pt aprovizionare dar si pt a stabili dpdv tehnic cum trebuie executate lucrarile. Diametrul de 140 mm e complet gresit ales pt un foraj de apa . Pompele de pana la 4 ” intr in 125 mm , iar pompele de 5″ sau mai mari au nevoie de min 160 mm diametru. Noi nu folosim niciodata 140 mm (ori 125 , ori 160 daca e nevoie de debite gigantice)
   Succes si , Bafta !

 15. Eugen says:

  Buna ziua,

  In zona Piatra Neamt, chiar pe albia Bistritei, ce fel de foraj si la preț este indicat pentru a obține 15kw pentru o pompa de caldura ?

  Va multumesc

  • = OnDrill foraje = says:

   Ar trebui inceputa saparea si urmarite acviferele . Daca se intalnesc acvifere puternice (sunt premise) se merge pe varianta apa-apa si se fac 2 foraje tubate cu PVC. Daca nu se da de apa sau debitul estimat este insuficient pt puterea PDC , se continua saparea si se monteaza 3 sonde U la 80..100 m pt o PDC sol-apa. Ofertele de pret si multe detalii despre forari aveti trimise email.

   • trust euro therm says:

    pt dl Eugen: suntem importatori pdc Nibe Suedia si oferim solutie completa ;avem departament tehnic pentru dimensionare si ofertare(gratuit), deasemeni avem referinte in zona, iar echipamentele pot fi apa-apa(cu put si sonda geotermala , doua puturi extragere si deversare, cu sonda scufundata in lac) sau aer apa, viziteaza si web site-ul

 16. Andrei says:

  Buna ziua,

  Atentie la ce sistem va orientati, eu va spun din experienta sa va feriti de MAXA. Pompa de caldura aer-apa mi s-a stricat dupa doua saptamani de functionare si mi-au spus ca imi schimba tot sitemul in garantie. Zis si facut, doar ca am stat in frig 3 saptamani (sfarsitul lui septembrie – jumatatea lui decembrie) pana a venit noul sistem, fara sa stiu nimic exact intre timp, doar ca noul sistem este in executie si ca va fi pe drum in curand. Foarte slabi italienii la suport, nu ma gandeam ca pot pati asa ceva in 2014.

 17. Sorin says:

  Am un teren in Baragan la 8 km de Municipiul Fetesti spre Movila. Am plantat pomi pe 0.5 ha si doresc sa forez un put pentru irigare si consum apa pentru o eventuala ferma. Din informatiile primite un put trebiue forat la aproximativ 100m. Ma intereseaza detaliile pentru foraj si costurile.

 18. carmen Iustain says:

  Buna ziua,
  Cu interes am citit mesajele de pe acest forum.As fi interesata sa iau legatura cu cineva care monteaza pompe de caldura sol-apa, pentru a discuta detalii tehnice si binenteles pentru a primi o oferta de pret.
  Cu stima, Carmen Iustain Email : carmen.iustain@hotmail.com

 19. Alin says:

  Buna, ma intereseaza si pe mine cat ar costa metru liniar pentru foraje specifice pompelor de caldura. De asemenea va rog sa-mi comunicati cateva numere de contact. Multumesc anticipat. Alin

 20. nicalae says:

  Buna ziua

  Ma numesc Nicolae si a-si dori un raspuns la o intrebare:
  -cat ma costa o instalare a unei pompe geotermale a unei case de 210mp pentru funtionare,pret intreg.

  Multumesc.

  • OnDrill.ro says:

   Dupa cum puteti citi , noi nu vindem sau instalam pompe de caldura. Facem doar foraje pentru acestea in orice zona a Romaniei, in orice fel de configuratie a solului. Solicitarea d-voastra ar trebui sa fie pentru un debit de apa sau pentru un numar de metri de sonde U geotermale.

 21. Simionof says:

  buna seara. Ma intereseaza daca puteti fora in zona Deltei mai precis in orasul Sulina Jud. Tulcea pentru a instala o Pompa de caldura Geotermala si pentru Apa potabila.Care ar fii costurile ? pt 1 Pompa de caldura geotermala pana in 30 de KW.

 22. Radu says:

  Buna ziua, m-ar iteresa detaliile pentru niste foraje in zona Ploiesti (in apropiere paraul Dambu – zona a fost o albie de rau), panza freatica se gaseste cam la 6-7m.
  Puterea pompei ar fi undeva la 60-70kw (caldura), ceea ce inseamna, cred, 4x100m foraje.
  Credeti ca pot fi executate foraje ptr o pompa apa-apa?
  O alta problema poate fi accesul – depinde de dimensiunea echipamentului de foraj…max undeva la 2.5m – 3m latime drum acces.

  Va multumesc,
  Radu Popescu

  • OnDrill.ro says:

   60-70 kw e o putere mare. Sa discutam pe rand :

   1- varianta pompa apa-apa – e f posibi/probabil sa fie fezabila in cazul particular al d-voastra ( sa fie un debit f mare la o adancime destul de mica ). In plus daca extrageti apa din freatic e „permis” sa o deversati chiar in raul din apropiere (practic tot din el trageti) . In felulacesta un singur foraj serios de apa va rezolva toata problema. Aveti o oferta trimisa pe email. Riscul apare in cazul unor perioade indelungi de seceta, dar a care in general sunt Vara , deci iarna aveti o relativa siguranta.

   2 – varianta sol-apa – pentru 60 kw sunt necesare > 6 foraje cu sonde dublu U la 100 m . Avand in vedere probabilitatea existentei pietrisurilor si bolovanisului in zona d-voastra, pretul sapariii este mare , si , deci , costul forajelor va depasi cu mult (de cateva ori mai mari) costul unui foraj de apa.

   DPDV al accesului nu sunt probleme . Daca intra un microbuz , va avcea acces si o instalatie de foraj capabila sa sape 100 m adancime.

 23. Mircea says:

  Cat ar costa un foraj, cu sonda U – 80-100 m, la Eforie! Solul este nisipos-argilos. In zona sunt si izvoare de apa termala, chiar la suprafata, sau la 10 m adancime? Sau, cat ar fi per m?

  • OnDrill.ro says:

   Solul este argilos in tot jud Constanta doar cativa metri la suprafata.Dupa aceea se intra in calcare care se sapa greu. Trebuie tehnologie moderna de sapat in astfel de soluri. Aveti email oferta noastra. Zona d-voastra e mai pretabila pentru pompe de caldura apa-apa. Debitele sunt gigantice, iar un foraj de apa e mult mai ieftin decat 2..3 sau mai multe foraje de sonde U . Acest lucru e valabill doar pt judetul Constanta !

 24. OnDrill.ro says:

  Noi executam doar foraje. Dumneavoastra trebuie sa gasiti pe cineva care sa va calculeze ce putere aveti nevoie pt inclazire /racire , f-ctie de caracteristicile casei (izolatie, etc) , apoi trebuie sa gasiti o pompa de puterea respectiva care va avea nevoie de x foraje la y adancime.
  E f important sa alegeti si ce sistem vi se potriveste , in functie de particularitatile zonei in care va aflati.
  Doar ca idee, pentru o casa de 150 mp in general 10 Kw e suficient, care pentru pompa caldura sol-apa are nevoie de 2 foraje cu sonde U la 100 m , care costa , in f-ctie de zona, acces, duritate sol, etc intre 15 si 55 eur / m + TVA . Reveniti cu mai multe detalii (cel putin locatia exacta) pentru o oferta concreta .
  Succese.

 25. Sandu says:

  Buna ziua,
  doresc un forej pentru apa pe un teren particular in satul Dobricionesti,judetul Bihor(regiunea Alesd).In jurul terenului sunt fantani particulare facute din mana la o adancime intre 10 si 17 m.Am forat anul trecut cu o firma la adincime mica-a reusit sa foreze pana la 8m,dar a dat de piatra si nu sa putut fora mai departe.Inainte de a da de bolovan a fost un strat de nisip.Presupun ca daca forajul se mai putea executa aproximativ 4m se ajungea la stratul de apa.
  As ruga la cei care sunt de meserie sa-mi faca o oferta,cred ca va trebuii sa se puna in calc cam de la 40m –pentru apa potabila.Va multumesc anticipat si sper sa primesc oferte realizabile
  Cu stima Sandu

 26. MihaiB says:

  Ma intereseaza cat costa forajul pentru apa curenta cat si pentru o pompa de caldura in zona Draganesti-Prahova. Ma intereseaza o oferta pentru o lucrare in stadiu final in ceea ce va priveste. Va multumesc

 27. Sorin C says:

  Pentru zona Leordeni, Jud Arges, doresc sa realizez bucla de pamant pentru o pompa de caldura(casa are 100m2 utili). Ma intereseaza o oferta de pret pentru lucrare in stadiu final.
  Cu stima,
  Sorin C

 28. Anca D says:

  Pentru Cristi C
  Daca imi trimiteti datele constructiei va pot face o oferta completa.

  Pentru VSTEFAN
  Pentru pompa apa-apa conteaza la ce adancime aveti debitul de apa necesar pompei de caldura.
  Pentru pompa sol-apa, producatorul de obicei da o lungime totala a sondelor sau se calculeaza in functie de puterea pompei de caldura.

 29. VSTEFAN says:

  Buna ziua,
  Doresc sa stiu cam la ce valoare ajunge forajul necesar pentru o pompa de caldura in zona Magurele – Ilfov, sat Dumitrana. Intrucat locul se afla la o distanta de aproximativ un Km de raul Arges – la Sud si tot ata de raul Sabar – la Nord as dori sa imi spuneti daca ar fi oportuna montarea unei pompe de tip apa-apa cu forarea a 3-4 puturi de mica adancime. De asemenea as dori sa cunosc estimarea duneavoastra in ceea ce priveste realizare a 2 puturi de mare adancime pentru solutia sol-apa.

 30. Savu Alexandru says:

  Pentru o pompa de caldura in incinta unei universitati din Bucuresti este nevoie de un foraj la 50-80 m, diametru circa 150-200 mm. Solul este nisipos/argilos!
  Va rugam sa ne transmiteti o oferta de pret si daca includeti si bucla/sonda de racord la pompa de caldura(~ 7-8 kW).

 31. Cristi C says:

  Buna seara,
  Vreau sa realizez bucla de pamant pentru o pompa de caldura. In principiu din calcule aproximative rezulta fie 3 foraje de 100m fie 4 de 80m (casa are 300m2 si cei de la Buderus mi-au recomandat o pompa de 22KW). Simultan (daca tot am sondorii in curte 🙂 ) vreau sa fac si putul de apa – pompa va fi un Grundfos de 3″ deci poate fi tubat cu diametru mic. Zona este Bragadiru, Ilfov si am racord electric trifazat, casa este in constructie. Din ce zic vencinii pentru apa sunt suficenti 40-50m.
  Ma intereseaza o oferta cu tot cu sondele U introdu-se in pamant.
  Cu stima,
  Cristi C

 32. Benone Hentes says:

  Linga Baia Mare 12 km spre Satu Mare (comuna Cicirlau) usor pe deal, cum se poate fora pentru pompe de caldura? Cam la ce pret?

 33. Haisan Ovidiu says:

  Buna ziua,
  Ma intereseaza in primul rand, daca zona Brasovului este o zona geotermala, sa pot utiliza apa calda in vederea incalzirii serelor.
  Daca se poate firma de foraj+ contact.
  Va multumesc!

 34. Marian says:

  Bună seara,vă mulţumesc pt.promptituninea cu care ne-aţi răspuns,din păcate nu ne permitem aceea forare.Am vrea să ne spune-ţi dacă se poate face o încălzire a locuinţi pe principiul de pompe de căldură apă-apă.Menţionez că actualmente încălzirea casei(200m.p)se face cu o centrală pe lemne şi cărbuni.Ne-ar interesa costul ei şi ce randament are.Ca zonă de referinţă com.Măldăeni la 3km de Roşiorii de Vede,jud.Teleorman Cu stimă M

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.