Cum se monteaza o pompa submersibila intr-un foraj de alimentare cu apa ?

Pompa submersibila in foraj

Dupa ce au fost calculate si alese , achizitionate :

– pompa submersibila

– furtunul de refulare

– cablul electric

– cordelina de sustinere

– reductiile si coturile necesare

 • unele pompe au supapa de sens incorporata, altele (cum e gama 4 Block de la Pedrollo) nu au si trebuie montat una imediat la iesirea din pompa
 • nu uitati sa mansonati cablul electric cu manson termocontractibil (se gaseste in raionul electrice la Dedeman/Baumax etc)

se trece la montarea lor si echiparea propriu zisa a forajului .

Cordelina se alege f-ctie de adancimea de montare, de nivelul dinamic dar si de diametrul coloanei de refulare care se va umple de apa si va fi greutatea cea mai mare pt a fi sustinuta !

La prima pornire lasati popa sa fie sustinuta doar de cordelina, furtunul de refulare sa iasa afara din foraj 50..100 cm , pt ca odata cu umplerea furtunului cu apa si mai ales odata cu scaderea nivelului apei in foraj (10..30 min de obicei) , aceste / furtunul se va duce in jos datorita greutatii ce determina o alungire a cordelinei. Abia cand nu se mai lungeste cordelina, puteti opri pompa, taia furtunul si monta un cot la 90 grade.

Pompa submersibila in foraj
Pompa submersibila in foraj

Modelul pompei, adancimea de montare , diametrul si clasa de rezistenta a furtunului de refulare, diametrul cablului electric etc toate acestea sunt detalii f importante care trebuiesc alese de firma care a executat forajul, f-ctie si de particularitatile sistemului de alimentare cu apa al clientului.

In cele mai multe cazuri se poate alege o pompa care sa functioneze sigur (fara riscul de a ramane fara apa chiar daca in timp va scadea debitul forajului) , fara senzori de nive daca masuratorile in foraj au fost corect si complet efectuate.

Daca aveti deja un foraj si nu stiti ce model de pompa sa alegeti, la ce adancime sa o montati, ce furtun de refulare este optim (mai mic duce la pierderi de debit si functionare fortata a pompei, mai mare duce la o viteza scazuta a apei care duce la depuneri pe supapa pompei si blocarea acesteia, etc) – asteptam sa ne trimiteti fisa forajului cu constructia acestuia si parametrii lui masurati de executant (debit, nivel static dinamic, dnivelare, etc) si vom face noi recomandarile de echipare / exploatare a forajului . Gratis.

Nu uitati sa prindeti impreuna furtunul de refulare cu cordelina si cablul electric de alimentare din 3 in 3 m de 3 ori deasupra pompei si apoi din 10 in 10 m pana la suprafata. In acest fel nu veti avea probleme peste ani si ani cand va fi nevoie sa scoateti afara pompa din foraj.

In cazul in care executati un camin, pozitionati forajul intr-un colt al acestuia si montati capacul de vizitare intotdeauna deasupra forajului.

Vom reveni cu un articol privind pierderile de presiune in coloanele de refulare (furtune) care se iau in calcul la H-ul necesar a fi pompat si care influenteaza si ele alegerea pompei submersibile potrivite pentru forajul d-voastra.

Daca doriti sa achizitionati o pompa submersibila sau accesorii pt echipare foraj va recomandam : 

https://pompesubmersibile.ro/foraje

https://pompesubmersibile.ro/accesorii/cordelina

https://pompesubmersibile.ro/index.php?route=product/special

Pompe sumersibile
PompeSubmersibile.ro

 

47 thoughts on “Cum se monteaza o pompa submersibila intr-un foraj de alimentare cu apa ?

 1. Mihai says:

  Buna ziua, am executat un foraj pe tub de 200 mm, adancime 40 m, cu 2 surse de apa la 20 respectiv 30 m, luciul apei fiind la 21 m si un debit mai mult decat generos. Am achizitionat o pompa brand DDT de 1500 w cu 8 turbine care din pacate a avut cablul electric de 15 m, eu l-am prelungit pana la 30 si taind stecherul am pierdut garantia…..Problema este ca pompa nu reuseste sa impinga supapa de sens. Am cuplat teava direct pe pompa, dar scoate apa cu debit foarte mic (10 l in 8 sec). Pompa este scufundata la 27 m cu teava de 32 mm. Dati-mi un sfat ce pompa trebuie sa achizitionez in conditiile date , dat fiind faptul ca am si presostat achizitionat. Multumesc

  • = Foraje OnDrill= says:

   Buna ziua. In ianuarie ne-ati solicitat o oferta executie foraj pt …jud Mehedinti. Vi-am trimis si harta geologica, si litologia , si o oferta f detaliata . La finalul careia aparea fraza : ” Cu respect va rugam sa ne confirmati primirea prezentului email / oferta , iar daca sunt neclaritati sau doriti informatii suplimentare, sa ne contactati.” . D-voastra nu ati confirmat primierea, multi ne raspund simplu : MULTUMESC, nu am buget pt o astfe de lucrare etc etc etc . D-voastra si multi multi altii NIMIC. Liniste.
   Ati facut un foraj. Felicitari . Aveti o fisa ? Ceva recomandari de echipare exploatare ? S-au facut teste de pompare si determinare parametrii ? Aveti o „sursa” de apa la 20 m si nivelul apei e la 21 m ? Hmmm …. ciudat cel putin . Nu v-au pus pe ganduri aceste cifre ?
   Acum reveniti si vreti sa va CONSILIEM in alegerea pompei, montarea ei, etc. Avem si un Magazin online de pompe : http://www.pompesubmersibile.ro . Noi nu scoatem pompe din garantie daca schimba sau taie cineva un stecher. Sa fim seriosi. Dar d-voastra aveti alte „standarde” si alt gen de furnizori / colaboratori. De ce nu-i folositi si pentru consultanta / know how tot pe ei ? Zilele trecute ne-a sunat cineva DIN DEDEMAN sa-l consiliem ce pompa sa aleaga . Direct.
   Cu tot respectul insa , refuzam sa va consiliem pe GRATIS in continuare.

 2. Valcu Serban says:

  Buna ziua,
  Q1: Va rog sa-mi recomandati o pompa submersibila pt putul cu proprietatile:
  – adancime put = 48m
  – nivel hidrostatic = 12m
  – nivel hifrodinamic = 9m
  – debit extractie = 0,69l/s
  – diametru maxim pompa = 75mm
  – recomandare adancime scufundare pompa = 18m
  – diametru tubulatura albastra din pvc de medie presiune (Valplast)= 14cm
  – data constructie put: 2016
  Q2: cum se pot verifica parametrii de mai sus, cumunicati printr-un document de catre constructor?
  Mentiuni:
  – am nevoie pompa pt: irigatii gazon (250mp)/des, furtun/spalat masina/rar, umplut piscina(30mc)/foarte rar – la 1/an;
  – este recomandata utilizarea unei supape de sens intre pompa si presostat?
  – putul a fost utilizat in primii 2 ani la constructia casei, apoi in urmatorii 3 ani foarte rar;
  – putul este intr-un camin subteran cu inaltimea de 3m.
  Va multumesc!

  • = OnDrill foraje = says:

   Staticul si dinamicul sunt inversate probabil ….
   De ce diametru 75 mm cand PVC-ul e de 140 mm ? Merg f bine pompele de 4 toli = 100 mm
   Pt o alegere de pompa, si restulaccesoriilor (capac inox, cordelina, presosta /variator, cablu submersibil etc etc) va recomandam sa contactati colegii nostrii de la http://www.pompesubmersibile.ro care va vor consilia pt o alegere optima a pompei si accesoriilor si a variantei de montaj.

  • = OnDrill foraje = says:

   Nu ajunge doar adancimea si diametru pt a selecta corect o Pompa Submersibila pt exploatarea unui put forat ! Haideti sa vedem si nivelul static dar mai ales dinamic la un anumit DEBIT al forajului = putului … ? Poate merge o centrifugala daca dinamicul nu scade sub 8…9 metri la un debit generos ….Daca nu e f buna o submersibila de 4″ dar sa vedem care mai exact f-ctei de debit dar si de presiunea dorita la consumatori ? Vedeti si https://pompesubmersibile.ro

 3. Petru says:

  Buna ziua, tata a luat o pompa submersibila Wassertechnick de la Dedeman si a montata o in fantana pentru a uda gradina. Pompa a fost pusa in galeata fantanii pentru a fi ferita de impuritati si lasata scufundata in apa.
  Adancime fanta 30 m, traseu de la fantana pana la gradina 30 m.Acum functioneaza bine,are debit
  Intrebarea mea este: supapa de sens este obligatorie? Pentru ca a incercat sa o puna dar nu scotea apa,probabil a pus o gresit–incercarea asta a fost facuta intr un butoi cu apa si pana la urma a renuntat la ea. Pompa nu este prevazuta cu supapa din fabrica.care ar fi riscurile utilizarii fara supapa?
  Cu stima,
  Petru

  • = OnDrill foraje = says:

   Nu stiu cat de recomandata e montarea in galeata pt racirea motorului, ar tebui citita cartea.
   Bineinteles ca a montat supapa invers daca nu a functionat .
   Si acum sa va raspund la intrebari :
   Riscurile utilizarii fara supapa : Problema este desigur aceea ca la oprirea pompei , apa de pe coloana/ retea se scurge inapoi in foraj . Lasand la o parte disconfortul de a astepta la pornire sa vina apa , lasand la o parte si efectul avut asupra forajului , cea mai mare problema e aceea ca in acest timp turbinele pompei se invart INVERS fata de sensul normal . Iar daca in aceasta perioada se PORNESTE pompa aveti sanse sa ardeti motorul care nu a fost prevazut pt o astfel de pornire .
   Exista cateodata ratiuni de a goli reteaua de apa – pt a nu ingheta, pt a nu fi grea cand se scoate pompa afara (de exemplu noi executantii de foraje bagam si scoatem multe pompe submersibile pe santierele de foraj) – dar pentru asta NU recomandam renuntarea completa la supapa, ci montarea unei supape in care sa se faca o GAURA micuta de 2..3 mm prin care f INCET apa de pe coloana sa se goleasca .
   Asadar Riscul utililizarii fara supapa : cand pompa e pornita sa se ia curentul 3…5…10..20 secunde – si aveti sanse 90 % sa gasiti pompa arsa. F-ctie de clasa de rezistenta a polietilenei verticale – coloana de refulare , puteti incerca si montarea supapei imediat la iesirea din foraj in pozitie verticala ! mai ales daca nivelul hidrodinamic este sus in foraj pana la -10…-15 m .
   Spor la treaba !

 4. G> Albu says:

  Dupa executarea unui foraj (cca35m ) puteti aprecia incat timp se realizeaza limpezirea completa a apei ? Luati in calcul ca dupa executie s-a inoptat iar limpezirea a durat o singura ora iar debitul a fost acelasi ca la inceputul activitatii? Va multumesc!

  • = foraje OnDrill = says:

   Limpezirea apei la mamut sau la pompare cu submersibila ? Nu exista nici o regula care sa spuna ca dupa 3 ore si 20 min se va limpezi. procesu depinde de f multe variabile de la foraj la foraj, de la locatie la locatie, de la litologie la litologie, si durata executie influenteaza si chimicalele folosite etc Un telefon ne puteti da pt a culege aceste informatii pe baza carora va spunem cu aprox daca e normal sau nu ce se intampla acolo. Dar va recomandam sa recolatati probe de apa in sticle identice la intervale regulate ..1 ora …6 ore si sa le comparti sa vedeti progresul / evolutia si veti trage singur concluzia

 5. Mihai says:

  Buna ziua
  Va rog sa va rog sa ma ajutati cu un sfat
  am un put la o adincime de 23 metri apa este in teava de 120mm pina la nivelul solului Ce pompa submersibila imi recomandati pentru a duce apa pina in casa ,mentionez ca putul este forat la 200 m de casa cu o inclinare a terenului de 10-15 m .
  Nu prea sunt multumit de ceia ce a facut meseriasul cu forajul dar acuma nu am ce face e prea tirziu initial vroiam putul linga casa dar a incercat a mers 9 m adincime apoi a refuzat sa mai continuie mentionind ca a dat de un strat foarte dur sau stinca etc si a a ales alt loc la 200 m de casa asa ca daca ma puteti ajuta cu un sfat o ideie ce as putea face in cazul acesta
  Va multumesc

 6. Gabriel says:

  Fiți amabili și sfatuitima cu ce sa leg o pompa swat destul de grea cred ca are 10 kg la o adîncime de 24 m ca so las mereu in apa fără să mai scot afara multumesc lant cordelina etc

 7. I. Alex says:

  Buna seara,
  Avem un put de 40m forat in urma cu 11ani, cu teava de 120mm albastra, de la suprafata pana la adancimea de 20m este teava plina/fara filtre apoi teava cu filtre (de fabrica) pana la 35m,iar pana la 40m din nou plina. Initial am avut o pompa JAR montata la 19m, s-a defectat de cateva ori in cei 8-9 ani iar la ultima defectiune cei de la service au spus ca a mers fara apa asa ca am decis sa o coboram la 37m (sa evitam problemele cu nisipul daca o montam in filtre), dupa o perioada de aproximativ 3 luni s-a ars, de aceasta data cei de la service au spus ca a fost suprasolicitata/adancime prea mare pt puterea ei. Intre timp ne-am racordat la noua retea de apa din comuna si nu am mai folosit putul cam 1 an, pana au avut si ei defectiuni si am decis sa luam o pompa mai puternica IBO, s-a montat tot la 37m dar de atunci avem probleme grave cu nisipul. Problema este ca s-a montat pe fund, ca nu a fost folosit putul o perioada prea mare sau ca este pompa prea puternica? Am lasat pompa sa mearga continuu si 4..5 zile, aproape se limpezeste complet apoi dupa o pauza de cateva ore iar scoate foarte mult nisip/sediment. Cu pompa veche nu am avut absolut deloc probleme cu nisipul. Va multumesc!

  • = OnDrill foraje = says:

   Fiecare producator de pompa au in cataloag zeci / sute de modele . De ce credeti ca se intampla asta ? De ce nu fac doar 1 ..sau 5..10 ? Simplu de tot ! Pt ca e nevoie de o gama larga de pompe pt a acoperii PARAMETRII foarte diferiti ai forajelor (in special 2 dintre ei /parametrii / si anume DEBIT si INALTIME de pompare, care are si legatura cu presiunea creata , etc) . Executantul TREBUIE sa faca masuratori detaliate cu pompe si APARATURA de masura specifica / profesionala si sa dea beneficiarului in Fisa Forajului acesti parametri Q max si H pompare ….cu ajutorul carora veti alege (impreuna cu cineva priceput) din cataloage pomap (una singura !!) care se potriveste. ORICE alt drum va va duce la necazuri – va ramne pompa fara apa , va da forajul nisip etc etc …
   Va ofertam in privat/emai o expertizare/masuratori/reabilitare/reechipare foraj care sa va rezolkve problemele (toate) pt totdeauna.

 8. elena says:

  buna ziua. am la curte un put cu tuburi de beton , vechi cam de prin anii 60. recent am montat un hidrofor. apa este la peste 20 m adincime si variaza intre 2 si 3 m. ultima luna din cauza secetei de la 3 m de apa am ramas cu 1.90 m apa in put. hidroforul l am montat de curand cu sorbul la 1 m de fundul putului. apa scoasa este tulbure si cu gust de pamant galben. acum cateva zile am scos contunuu cam 100 l de apa si apoi hidrofarul nu a mai functionat. persoana care mi a montat hidroforul nu mi a spus de la inceput ce riscuri apar, iar acum propune sa adincim putul folosind tuburi de plastic de 25. pana la 10 m de apa in put, sau sa scoatem ejectorul de la hidrofor si sa punem in loc o pompa. Ce ar fi cel mai indicat. Mi e teama ca incercand sa marim nivelul apei din put, sa nu existe riscul de a se astupa cu totul, dat fiind ca este o zona nisipoasa.

 9. Florin says:

  Buna ziua,
  Venim la dvs cu rugamintea pentru un sfat de-a rezolva o problema la forajul cu PVC cu adancime de peste 20 m si sectiune de 130 mm (teava portocalie) in care este amplasata o pompa submersibila Gardena.
  Putul are o vechime de 5 ani, pompa fiind utilizata de-atunci fara incidente.
  Insa zilele trecute am scos pompa din put pentru a o curata si, cand am vrut s-o reintroducem, nu a mai fost posibil s-o coboram pana la capatul furtului, ramanand afara vreo 4,5 m, pompa totusi fiind deja in imersiune, intrucat tragea apa.
  Oricate incercari am facut pentru a o cobora – lasand-o sa cada, invartind-o cu ajutorul cordelinei de sprijin si-al furtunului – totul a ramas fara rezultatul dorit: pompa n-a mai coborat pana la adancimea la care functionase anterior timp de cativa ani.
  INTREBARE:
  Care-ar putea fi cauza acestei ‘intepeniri’ a pompei in tubulatura, de nu mai poate fi coborata pana la capatul furtunului, si ce-ar trebui facut pentru rezolvare?

  • = OnDrill foraje = says:

   Cand ati scoso a iesit usor ? Avea urme de nisip in partea de jos ?
   Teava portocalie NU este pt foraje de apa – filtrele sunt facute pe genunchi cu flexul etc – nu rezista la denisipari etc
   Nu ati spus la ce adancime era montata pompa ?
   Daca totusi aveti apa pompata continuu minim 1 ora continuu si apa e perfect limpede lasati-o unde este si nu va mai faceti probleme. Dac aramane fara apa = scoate apa cu aer – atunci trebuie fgasita o solutie – din pacate denisiparea cu aer are risc major de a sparge forajul. Noi NU efectuam nici un fel de operatii (masuratori / expertizari / diagnosticari / etc) pe foraje portocalii !!!

 10. Nicu says:

  Am un put forat la prima panza freatica (cca 10 m cu diam de 40 cm) si as dori sa imi recomandati o pompa submersibila de cca 1 tol sau 1 1/4, cu debit destul de bun pentru a uda gradina de zarzavat (cam 500 mp). M-ar interesa foarte mult opinia dvs deoarece in acest moment folosim un moto monofazic si o pompa (angrenaj pe curea) de 1 si 1/2 toli, dar, datorita greutatii acestora, utilizarea lor este din ce in ce mai greoaie. Multumesc anticipat, Nicu

 11. GIOVANNA says:

  buna ziua am forat la 120m dar nu stiu ce se intimpla de uneori iese nisip .apa cam tulbure.SUNT DIN VRANCEAsi am pus putul in functiune de 3 saptamini.Sigur este montat corespunzator.CE AR TREBUI SA FACPENTRU O MAI BUNA DENISIPARE?MULTUMESC

  • = OnDrill foraje = says:

   Buna ziua

   Va rugam sa ne comunicati EMAIL urmatoarele date (care sunt disponibile) pentru a va oferta lucrarile potrivite pentru situatia d-voastra concreta :

   – Locatia exacta a forajului (adresa- strada numar sau coordonate / google maps, etc)
   – Fisa forajului , sau cel putin urmatoarele
   o Anul executiei
   o Firma executanta
   o Adancimea tubata
   o Pozitia filtrelor
   o Diametrul si materialul (inclusiv culoarea) tubulaturii
   o Nivelul static al apei
   o Nivelul dinamic
   o Debitul capabila al forajului
   o Tip pietris filtrant folosit, cantitate, pozitie inel cimentare , etc etc
   – Detalii despre echiparea forajului :
   o Model pompa
   o Adancime de montare
   o Diametru coloana de refulare
   – Istoricul forajului / interventii / denisipari, etc
   – Poze cu caminul, accesul la camin si in camin, etc
   – Cerinte speciale, daca exista (restrictionari la inaltime / gabarit pt echipament denisipare, perioada limita cat poate fi oprita apa , etc etc )
   – Cat de urgenta este lucrarea ?

 12. Daniel says:

  Buna ziua,
  Am o nelamurire.
  Cum racordez pompa submersibila din putul forat la teava de alimentare care este ingropata in pamant la 1 m adancime datorita protectiei antiinghet?
  Multumesc.

  • = OnDrill foraje = says:

   Nu inteleg ff bine intrebarea. Aveti un camin in jurul forajului ingropat 1,5..2 m in pamant si , lateral o teava prin care urmeaza sa pompati apa din foraj ingropata la 1 m in pamant. F bine . Taiati forajul la nivelul tevii, montati un cot la 90 grade si conectati cele 2 tevi / furtune – cea care vine de la pompa din foraj, verticala , cu cea care pleaca la consumatori pe orizontala. Va trimit in link-ul urmator si o poza cu un camin facut ca la carte , cu instalatii hidraulice si electrice, forajul in colt, suport special pt cordelina de sustinere a pompei, etc https://www.flickr.com/photos/foraje/19582286760/

  • = OnDrill foraje = says:

   Buna ziua.
   – supapele de sens trebuiesc montate OBLIGATORIU in pozitie verticala !
   – normal ele se monteaza (daac pompa nu este prevazuta cu asa ceva din fabrica) imediat deasupra pompei.
   – de siguranta, nu e chiar gresit , se poate monta si inca una la iesirea din foraj / inainte de vasul de expansiune.
   – nu va recomandam sa montati supapa DOAR sus , deasupra forajului pt ca va aparea un efect de suctiune in coloana de refulare a pompei care nu este deloc benefic .Nici supapele nu au fost gandite sa functioneze in acest fel.

 13. Marian says:

  Buna ziua!
  Am si eu o problema legata de un put forat, acesta este la adancimea de cc 40 de metri, este construit pe teava albastra de 140, problema este ca dupa aproape un an apa este tot cu nisip.
  Este un nisip foarte fin de culoare gri care straluceste in apa pe fundul paharului.
  Precizez ca luciul apei este la aproximativ cc 20 m de la suprafata pamantului.
  Au fost introduse 5 filtre unul dupa altul ,4 tevi fara filtre plus teava cu conul de pe fundul putului

  • = Foraje apa OnDrill = says:

   Buna ziua

   Va rugam sa ne comunicati email urmatoarele date (care sunt disponibile) pentru a va oferta lucrarile potrivite pentru situatia d-voastra concreta :

   – Locatia exacta a forajului (adresa- strada numar sau coordonate / google maps, etc)
   – Fisa forajului , sau cel putin urmatoarele
   o Anul executiei
   o Firma executanta
   o Adancimea tubata
   o Pozitia filtrelor
   o Diametrul si materialul (inclusiv culoarea) tubulaturii
   o Nivelul static al apei
   o Nivelul dinamic
   o Debitul capabila al forajului
   o Tip pietris filtyrant folosit, cantitate, pozitie inel cimentare , etc etc
   – Detalii despre echiparea forajului :
   o Model pompa
   o Adancime de montare
   o Diametru coloana de refulare
   – Istoricul forajului / interventii / denisipari, etc
   – Poze cu caminul, accesul la camin si in camin, etc
   – Cerinte speciale, daca exista (restrictionari la inaltime / gabarit pt echipament denisipare, perioada limita cat poate fi oprita apa , etc etc )
   – Cat de urgenta este lucrarea ?

 14. constantin says:

  Buna ziua sunt din judetul suceava si am o problema cu fanta, se nisipeaza cam la un an si nu am debitul dorit.fantana are adincimea de 42m tub albastru de pvc de 160 am o pompa de italia care baga undeva la 2500l pe h acasta este instalata la adincime maxima 42m.Filtrul de jos este de la 35 la 40 m filtrele au fost facute cu panza de flex cea mai subtire nu stiu exact cat au.Debitul dupa efecuarea fantanii a fost de 1000l h dupa un timp sa ajuns la 1000l 1,5h aceste reglaje au fost efectuate de asazisii meseriasi si tot am avut probleme.Eu am propriul echipament de denisipare pompa mamut dar nu stiu sa o folasesc corect poate mia-ti putea da ceva indicatii.Am uitat sa precizez ca pietrisul folosit este de 6-8mm, pompa nu a fost folosita nicodata la capacitate maxima duar la debtele de mai sus, daca miati putea da niste sfaturi ma-ti ajuta foare mult.

  • = Foraje apa OnDrill = says:

   Sunati-ma pe mobil 0738.524.738 – voi fi 2 saptamani in Moldova si pot trece sa fac cateva masuratori in forajul d-voastra sa vedem de unde sunt problemele, sa punem un diagnostic si sa gasim o rezolvare / tratament 🙂 .

 15. Flori says:

  1) La o pompa submersibila dintr-un put la 15m adancime (diametru tub beton de 60 cm) ce furtun de refulare putem folosi? Presiunea in toata instalatia (pompa-vas expansiune-isnatalatia din casa) este de 6 bari. Acum avem un furtun Tricoclair si s-a format pe interiorul lui o pelicula neagra. Din acesta pelicula ajung suspensii destul de mari in filtrele de dinaintea vasului de expansiune. Am vazut ca dvs. spuneti ca la pompele submersibile pentru forajele de medie adancime se monteaza furtune de refulare. Ori in acest caz schimbarea unui furtun este dificila si costisitoare. De accea va rog sa imi spuneti ce furtun ne recomandati pentru evitarea acestui fenomen.
  2) Langa acest put avem un camin din beton adanc de 2 m. Vrem sa mai facem un put de adancime pana la cealalta panza de apa freatica ( aprox. 50-60 m, dupa cum au vecinii). Suntem in zona com. Ciolpani, jud. Ilfov. Dorim ca noul put sa il facem direct in camin astfel incat sa nu mai facem alt camin si sa putem utiliza conductele deja existente de la camin pana in camera tehnica din casa. Credeti ca puteti executa aceasta lucrare?

  • = Foraje apa OnDrill = says:

   1) Fenomenul descris NU are nici o legatura cu furtunul. Puteti pune orice furtun doriti , acolo sunt depuneri de mangan probabil si ele se fac datorita calitatii apei pompate prin furtun ! Aveti u buletin de analiza al apei ?
   2 ) Tehnologia de foraj cu circuatie de noroi NU permite forajul in interiorul unui camin, ci doar la 50 cm de acesta, urmand ca apoi sa se EXTINDA caminul pt a incorpora noul foraj.

 16. Florian says:

  Buna ziua,

  Am avut o oferta, profesionala din parte d-tra, dar era peste posibilitatile mele, va multumesc ! Am sapat putul prin surse proprii, cu un vecin,la o adancime de 30m,4m apa,teava 200 „portocalie”-stiu dar nu am avut alta posibilitate.Prima teava de jos este de 6 m, cu fante de 0.75,la distanta de 10mm,dispuse transversal pe 3 randuri.Teava de 200 am introdus-o intr-un put de 300 deja facut, nu mai avea apa aproape de loc.Intre tuburile de beton si teava am introdus margaritar 1-4mm.Am montat o pompa rudimentara „china”(15 l/min,masurati cu cronometru, apa scoasa din put pe teava de 1 tol),pt.decolmatare ca ulterior sa iau o pompa buna.Pompa este pozitionata la 1m de fundul putului in dreptul fantelor-nu am alta solutie.Prima data a scos apa 30 min normal tulbure,dupa care am ramas fara apa. Acum merge 10min, scoate 120l si raman fara apa,dupa 50-60 min revine apa. Cand stationeaza pe timpul noptii, dimineata scoate ~ 200L.Daca scad debitul apa vine limpede. Este ceva de facut pentru a creste debitul putului? Mentionez ca nu am putut sa ma duc mai jos intrucat se surpa. La 23 m am dat de nisip fin, la 30 m am oprit pe un strat de huma -huma “imputita’( se lipea) numai probleme.Pe viitor daca mai am posibilitati voi apela cu incredere.CINE FACE CAMINE ?, costuri destul de mari si fara satisfactii. Multumesc anticipat!

  • = OnDrill foraje = says:

   La puturile din beton apa vine doar prin fundul putului ? Intreb asta pt ca nu e SPECIALITATEA noastra. DACA asa e , retubarea cu pvc 200 mm ce rol a avut ? Sperati sa creasca debitul ? Pe care fir logic ? Pai daca intr-un recipient ai un debit maxim care intra la un moment dat , ORICE ai face in INTERIORUL lui NU vei putea sa-l cresti. Poate sa-l fi adancit , etc. Va repet …domeniul nostru de activitate sunt forajele de adancime care NU seamana cu cele din tuburi de beton despre care nu stim mai nimic….

   • Daniel says:

    Vai de voi, saracutii…nu stiti mai nimic de tuburile de beton si folosirea lor.Inteleg foarte bine rostul acestui site si apreciez experienta dvs in materie de foraje profesionale dar puteti lasa ironiile fine pentru alta data.Definitiv.Incervati un ton neutru si respectuos fata de cei care viziteaza si se inspira din cele cateva informatii bine alese pe care le picurati cu adresa precisa .

 17. mafteiu says:

  buna ziua
  locuiesc in sibiu zona calea poplacii si ma intereseaza o fantana pentru apa pentru gradina si [ daca e posibil] menajera.Unde pot sa ma interesez pentru lucrarae si un pret estimativ
  va multumesc

  • = OnDrill foraje = says:

   Noi executam foraje (https://www.flickr.com/photos/foraje/12130242026/ ) tubate cu PVC de diametru 90 …250 mm si nu fantani. Aceste foraje nu acumuleaza apa , ci dau un debit constant, exploatabil 24 h din 24, 365 zile /an, debit neinfluentat de regimul precipitatiilor, si o calitate a apei neinfluentata de activitatea umana.

   Adancimea minima pentru care ne deplasam in zona d-voastra este de 40 m

   Daca aceste 2 cerinte sunt valabile pt solicitarea d-voastra, va rugam sa reveniti cu un reply

 18. Claudia says:

  Am o fantana in curte cu pompa sumersibila si hidrofor
  Am o problema .Apa nu vine constant ci in socuri
  ceia ce este f neplacut cand faci dus se schimba temperatura
  Puteti sa ma ajutati cu ceva.

  • = foraje OnDrill= says:

   Da va putem ajuta dar ne trebuiesc mult mai multe detalii cum ar fi :
   – adancimea apei in fantana
   – ce model de pompa aveti ?
   – cum e reglat presostatul ?
   – ce vas de expansiune aveti ?
   etc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.