...

Alimentarea unei case de la un foraj. Variante.

Cum se comporta un strat acvifer cand este pompata apa din foraj.
Se da un foraj si un consumator ( casa, pensiune, etc). Cum se comporta un strat acvifer cand este pompata apa din foraj. Avem datele forajului si adica : – nivel static – curba nivel dinamic / debit ( sau 3 denivelari la 3 debite diferite) – diametrul de tubare – pozitia filtrelor – debitul maxim Avem si datele consumatorului : – debit lunar necesar – debit zilnic necesar – debit maxim necesar Plecand de la datele de mai sus exista multe variante ale instalatiei de alimentare cu apa de la foraj.
 1. Debitul maxim necesar < debitul maxim al forajului , nivel dinamic < 8m ( fata de suprafata solului) = un simplu hidrofor montat in caminul forajului sau chiar la intrarea in casa va rezolva tot necesarul.
 2. Cazul de mai sus dar nivel dinamic intre 8 si 30 m = Un hidrofor cu ejector cu absorbtie de pana la 30 m sau o pompa submersibila in sistem hidrofor cu vas de expansiune si presostat sau cu variator de turatie .
 3. Cazul de mai sus cu nivel dinamic > 30 m  = pompa submersibila ( mare atentie la alegerea corecta a ei ) , cu presostat si vas tampon / de expansiune sau cu variator de turatie (recomandam aceasta varianta).
 4. Debitul maxim necesar > debitul maxim al forajului . Aici incep calculele. Va fi nevoie de un recipient pentru acumularea temporara a apei . Cat de mare ? Pai depinde de cat e diferenta intre consumul maxim  ( si pe ce perioade de timp) si cat da forajul. Pentru o casa familiala un metru cub e suficient. Pentru pensiuni incepe de la 3 metri cubi si poate depasi si 10 metri cubi. Alimentarea recipientului tampon de la foraj se face cu o automatizare ( plutitor) , respectand regulile de mai sus ( 1. , 2.  sau 3. ) . De la bazin spre consumator un simplu hidrofor e de obicei arhi suficient.
Stiati ca :
 • un foraj da un debit constant 24h/24 365 zile / an.
 • numarul de porniri dese ale consumatorului ( pompa sau hidrofor)nu sunt sanatoase nici pentru consumator nici pentru foraj.
 • alegerea pompei e o treaba inginereasca. Cunosc vanzatori de astfel de pompe care nu cunosc corect modul de alegere a unei pompe pentru un anumit foraj.
 • alegerea gresita a pompei de exploatare e cauza principala a distrugerii/ nisiparii  forajelor.
 • O denivelare mica  ( < 10 m ) intr-un foraj arata ca este exploatat cu debit mult mai mic decat cel al stratului acvifer
 • Nu este recomanda sa se monteze sorbul/pompa submersibila in dreptul filtrelor. Totusi exista situatii cand acest lucru trebuie facut- e bine ca asta sa se faca de un specialist pentru a urmari cantitatea de depuneri si a stabilii solutiile cele mai bune de exploatare a forajului.

174 thoughts on “Alimentarea unei case de la un foraj. Variante.

 1. Octavian says:

  Buna ziua!
  M-ar interesa costul pentru un put de apa cu debit suficient pt 4 personae si irigarea unei curti de 700mp, in localitatea Otopeni, judet Ilfov.

  Multumesc mult

 2. ela says:

  Bună seara!
  Am dori să facem un put pentru alimentare casnică (apă potabilă) în loc. Dumeni, com George Enescu, jud. Botoșani.
  Până acum ne foloseam de apa dintr-o fântână din 14 tuburi de beton cu diametru de 80 cm, cu racord la un hidrofor.Datorită secetei nu mai avem decât un metru de apă în fântână.
  Este posibil ca putul să fie forat în interiorul fântânii sau trebuie în alt loc?
  Rugămintea mea este să ne faceți o estimare de pret și să ne comunicați perioada cand ați putea veni.

 3. Madalina says:

  Buna ziua!
  Ma intereseaza un put de apa cu debit suficient pt 5 personae si irigarea unei curti de 1500 mp (livada, sera, gazon). Locatia este in comuna Soimari, judetul Prahova. Vreau o oferta tehnica si de pret pt foraj si echipare completa.
  Multumesc!

 4. Alexandru says:

  Buna ziua, ma intereseaza o oferta (care sa includa tot ce este necesar pentru foraj, tubare, margaritar etc pentru un foraj pt apa, 24 din 24 ore, pt casa 4 persoane si udat gazon si gradina aproximativ 1000mp.Localitate Giarmata-Vii ,jud Timis .

 5. Adrian says:

  Buna ziua,
  Imi puteti da un pret pentru forarea unui put in sat Dudu, com. Chiajna, judetul Ilfov. Putul va fi folosit pentru alimentarea casei cu apa (menajera/potabila) si udarea gradinii.

  Multumesc.

 6. Lucia says:

  Buna ziua,
  Ne puteti da va rog un pret pentru forarea unui put in sat Vanatori, judetul Galati. Putul va fi folosit pentru alimentarea casei cu apa si udarea gradinii.

  Multumim,

 7. Petre says:

  Salutare
  V am vazut la Casa Buhnici si DA SUNTETI PROFESIONISTI !!
  As dori sa stiu care ar fi pretul unui put pentru apa potabila in com baltesti jud prahova ,ce adancime estimati ca ar fi nevoie.mentionez ca este doar pentru o singura casa,iar la 10 m de casa cu o diferenta de nivel de 2m apa iese singura din pamant.va rog raspuns prin e mail

 8. Sorin says:

  Buna seara,

  Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema intrucat nu mai stiu cum sa o rezolv, mai ales pe caldurile astea…. e cumplit la casa fara apa/put.
  Recent ( aprox. 5 luni ) am achizitionat o casa gen duplex de la un dezvoltator in zona Rosu – Chiajna – Ilfov, casa ce detine si un put forat anul trecut in noiembrie 2016 si nefolosit pana luna trecuta ( iulie 2017) cand m-am mutat in locatie. Putul are urmatoarele caracteristici : adancime totala masurata de mine cu o greutate : 24 m, distanta pana la apa este de aprox 11 m iar tubulatura folosita este Valrom ( cea portocalie ) de 200mm, iar pompa este model JAR5-50-3 de la TRICOMSERV folosita fara vas de expansiune doar cu un presostat electronic. ( Asa am achizitionat casa de la dezvoltator eu nu am adaugat nimic in circuit). Problema este ca dupa aproximativ 10 min de utilizat pompa la udatul gradinii, am ramas fara apa in put. Astfel, scotand pompa din put am identificat-o ca era bagata in apa aprox. 2 m si din recomandarile unor vecini am mai suplimentat furtunul inca aprox. 8 m ( fi 32), ajungand dupa mufare sa stea in apa aproape 10 m. Dupa ce am reintrodus pompa in put si a mers alte aprox 10 min am oprit-o datorita nisipului in abundenta care venea pe furtun fiindu-mi frica sa nu stric pompa ( venea noroi nu apa). Am reusit intr-un final sa dau de cei care au sapat putul, care la insistentele mele, au revenit intr-un final pentru o denisipare care a constat in montarea trepiedului si eliminarea in graba a 3-4 cupe de nisip ( fara pompa mamut pentru denisipare timp de cateva ore bune asa cum citiesem eu pe internet despre aceasta procedura) dupa care au plecat recomandandu-mi ca dupa cateva zile sa intruoduc in put aprox. 2 galeti de margaritar pentru a crea un dop pe fundul putului a.i. sa nu mai traga nisip. Ce credeti …..nici vorba sa fi rezolvat problema ….. nu mai vine la fel de mult nisip insa in continuare apa nu este curata + ca putul tot ramane fara apa dupa aprox. 10 min de functionare continua a pompei. Va rog sa ma ajutati cu un sfat intrucat nu stiu ce sa ii mai fac …… + ca cei care l-au sapat nici nu mai raspund la telefon si sincer nici prea competentii nu sunt avand in vedere ca nu au putut sa imi raspunda la intrebarile mele privind functionarea defectuoasa a putului. Mai precizez ca detaliu (ce poate fi concludent pentru persoanele ce lucreaza in domeniu) ca atunci cand pompa submersibila ramana deasupra apei, in put se aude cum picura destul de tare apa de la un strat superior, lucru care nu stiu cat de normal este.
  Dupa ce ramane fara apa, putul isi revine in aprox. 1 – 2 ore.

  • = OnDrill foraje = says:

   Buna ziua
   Din pacate primim astfel de povesti saptamanal.
   -tubulatura portocalie NU este pt foraje de alimentare cu apa . Nu exista filtre din fabrica – deci unica solutie e pe genunchi cu flexul. Nu rezista la solicitari mecanice – se sparge – de aceea nu au avut curajul cei cu denisiparea sa bage compresor si pompa mamuth
   – cei care fac astfel de lucrari nu respecta nici o regula privind executia corecta a unuo foraj de alimentare cu apa. Cum adica sa arunci o galeata cu margaritar pe fund ? Apa trebuie sa vina din latera si nu de pe fund.
   – intrucat nu stiti pozitia filtrelor forajului va recomandam urmatoarele :
   Masurati inainte – acum – debitul pompei cu o galeata gradata/sticla 5 l si un cronometru !
   Cumparati de undeva pietris cuartos silicios 2-4 mm si calculati /aruncat in foraj circa 3..4 cm
   Deasupra aruncati alti 2..3 cm granulatie 2-3 mm
   deasupra – daca gasiti si mai mica – 0,8-2 mm 1-2 cm

   Reduceti debitul pompei cu un robinet (la fel masurat cu galeata/cronometru !!) la un sfert 1/4 fata de debitul initial
   Introduceti-o 3..4 m in apa si asteptati sa vedeti daca ramane fara apa . daca ramane mai coborati in trepte de 1..2 metri dar sa nu va apropiati la mai putin de 1 m de nivelul piuetrisului de pe fund
   Incercati sa confectionati si ceva aripioare /dispozitiv care sa tina pompa CENTRATA pe mijlocul forajului.

   Daca ajungeti al 1..2 m de pietris cu ea si are apa continuu si dupa 1..2 ore e limpede cristal, cu f mare grija (recomandam robinet cu scaun si nu cu bila) incepeti sa mariti debitul in trepte f mici – apoi asteoptati 30..60 min si urmariti apa – daca apare o opalescenta care dispare in 2…5 minute mariti mai departe debitul. Daca nu dispare dupa 30..60 min reduceti inapoii si ASTA E – folositi pompa in acest fel – cu robinet la debitul respectiv

   BAFTA.

   F-ctioe de diametru de tubare – ne putem gandi la o retubare pe interior cu diametru mai mic, filtre speciale etc – dar nu stiu daca merita pt un foraj asa putin adanc.

   • Sorin says:

    Va multumesc pentru sfaturi.
    Vroiam sa va intreb din experienta dvs in domeniu si intrucat eu tot intentionez sa achizitionez o inslatie de dedurizare + denitrare completa cu filtru UV care se ridica la aprox 5000 RON cu tot cu filtre, accesorii si manopera, nu ar fi mai indicat sa sap alt put la aprox 70 de metri unde am inteles ca apa este potabila si fara calcar ? Astfel rezolv si problema cu debitul, intrucat ma gandesc sa la acea adancime nu voi mai avea probleme cu lipsa apei dar si cu apa potabila si fara calcar pentru care nu imi mai trebuie dedurizator in casa. Sau chiar si la adancimi mari (70-75 m) apa poate fi dura si cu microbi ? Ar fi varianta expusa o solutie ?

    • = OnDrill foraje = says:

     La 70 m in zona d-voastr apa este mult mai ok decat la 24 m dar NU potabila. Potabila o regasiti doar in orizont A acvifer Fratesti , in zona d-voastrra estimam ca se gaseste intre 150 si 180 m. Nu ne pricepem la tratarea apei.

 9. Ilie Lici says:

  Buna ziua,

  Am un put forat in com. Tunari, Ilfov. Diametru tubului este 140mm, adancimea putului este 47m. Filtrele sunt intre 24 si 27m. Nivelul static este la 3,8m.
  Va rog sa-mi recomandati o pompa submersibila care va alimenta un vas tampon. In casa vor locui in mod obisnuit 6 persoane.

  Cu multumiri,
  Ilie Lici

  • = OnDrill foraje = says:

   Buna ziua. Asadar ati executat pana la urma forajul care l-am ofertat si noi in noiembrie 2015 . Felicitari.
   Care a fost motivul pt care sa tubat 47 m si nu 30. Un decantor de 3 m sub filtre era arhimegasuficient ?
   Pt a va recomanda : model tip exact de pompa submersibila , dar si adancimea de montare, diametru coloana de refulare etc (se numesc Recomandari de echipare si exploatare a forajului ) care de fapt trebuiau sa vi le furnizeze executantul , avem nevoie CEL PUTIN de :
   – debitul max capabil al forajului
   – nivelul hidrodinamic al apei

   • Ilie Lici says:

    Buna ziua,
    Va multumesc pentru raspuns. Am citit cum trebuie determinat debitul max capabil al forajului. Din pacate, n-am cum sa-l determin deoarece nu am unde sa evacuez atat de multa apa.
    In ceea ce priveste adancimea putului, s-a forat mai jos in speranta gasirii unei panze la o adancime mai mare, dar in jur de 48 m nu au mai putut inainta. Forajul s-a executat manual (introduserea tuburilor cu vinci electric), deoarece spatiul nu permite intrarea cu utilaje. Am facut cateva teste cu o pompa submersibila la 10m si am scos apa cateva ore, iar nivelul in put nu a scazut semnificativ. Cred ca pompa avea un debit de cca 0,5l/s.

    Ilie Lici

    • = OnDrill foraje = says:

     Va recomandam pedrollo 4 block m 2/13 – la noi 1500 lei cu tbva inclus – montata intre 15 si 20 m adancime, cu supapa de sens deasupra, coredelina 8 mm cablu electric amnsonat termic pt prelungire , furtun refulare 32 mm PN 10

     Va recomandam ca pompele sa fie cu cablu electric mansonat termic. Cablul de sustinere , cablul electric si furtunul de refulare trebuiesc legate impreuna din 3 in 3 m imediat deasupra pompei (9m) si apoi din 10 in 10 m pana la suprafata.
     Recomandam echiparea si exploatarea imediata a forajului dupa executie.
     Se recomanda exploatarea forajului cu cat mai putine cicluri pornire/oprire zilnice.
     E mult mai sanatos ( si pentru pompa si pentru foraj) ca el sa fie exploatat in 2 cicluri a 6 ore (de exemplu) in loc de 12 cicluri a 1 ora, sau, mai rau, 720 cicluri a 1 minu / zi

 10. vicentiu says:

  buna seara!
  as dorii un pret pentru un put de apa in zona alexandria jud teleorman la iesirea spre com laceni pentru irigararea unei gradini de 5000 mp

  • = OnDrill foraje = says:

   In zona acviferul de suprafata e f ok pt apa pt irigatii. Noifacem foraje de medie si amre adancime – > 40..50 m , si deci nu va putem ajuta in cazul d-voastra. Daca totusi doriti un foraj mai adanc din orice motiv, va rugam reveniti cu o cerere si va vom oferta cu placere lucrarea / forajul.

 11. Mircea says:

  Doresc să-mi faceti o oferta pt forarea unui put in Fundulea Călărași cu un necesar de apa pt o familie plus o mica grădina (flori,gazon)

 12. Hulea says:

  Buna ziua,ma intereseaza un put pt apa, 24 din 24 ore, pt casa 4 persoane si udat gazon si gradina aproximativ 5000mp.Localitate Bencecu de Sus ,jud Timis .

 13. Marius says:

  Buna ziua.
  As dori daca se poate un pret pentru forarea unui put in Judetul CLUJ localitatea Ocna Dej
  Familie formata din 4 persoane gospodarie si gradina de 1000 m2.

 14. Marian says:

  Buna ziua.
  Doresc sa execut un foraj pentru un put, necesar pentru consumul casnic (4 persoane)si pentru irigat in gradina, 1000mp, udat gazon aprox 500 mp.
  Locatia este in Suceava, satul Adincata (in centrul comunei la cca 200 m de primarie).
  Cat ma costa un put tubat 125mm echipat complet cu hidrofor si cat timp dureza executia lucrarii!
  Va multumesc!

 15. Florin says:

  Buna ziua,ma intereseaza un put pt apa, 24 din 24 ore, pt casa 4 persoane si udat gazon si gradina aproximativ 1000mp.Localitate Dobreni ,jud Neamt.Mai aveti lucrari in Neamt acum pt a le vizita.Multumesc!

 16. Bogdan says:

  Buna ziua,
  Intentionez sa forez un put de 60-80m pt consum casnic – 4 persoane si gradina de 400mp in zona Carcea, Dolj si m-ar interesa un pret pentru lucrarea la cheie cu tubulatura de 125mm si hidrofor cu vas de expansiune.
  Si care ar fi durata de executie.

  Multumesc

  • = Foraje apa OnDrill = says:

   Aveti email oferta executie foraj. Despre echiparea forajului e prematura discutia. Vedem ce parametrii are la sfarsit, ce nevoie aveti d-voastra si va recomandam varianta ideala de echipare/exploatare a forajului.

 17. Dan says:

  Buna ziua. Doresc sa execut un foraj pentru un put, necesar pentru consumul casnic la (8 persoane) si pentru irigat in gradina, 2000mp, udat gazon aprox 500 mp. Locatia este in Cluj, satul Tureni. Cat ma costa un put tubat 125mm echipat complet cu hidrofor si cat timp dureza executia lucrarii!
  Va multumesc!

 18. Madalin N says:

  Buna Ziua

  Ma intereseaza si pe mine o oferta pentru un foraj cu tub PVC 125 mm sau 200 mm
  Ploiesti – Prahova , Strada Fluturilor Nr 1 ( este pe centura Ploiesti )
  Adancimea va fi de max 35 de m si minim 12 ( cam asa au si vecinii )

  Va multumesc ! negreamadalin@yahoo.com

 19. Nelu says:

  Buna ziua!

  Am un foraj de cca. 130 m si am nevoie de o pompa care sa functioneze in sistem hidrofor cu vas de expansiune inchis. Adancimea la care va fi amplasata pompa este de 80 – 100 m iar in vasul de expansiune am nevoie de o presiune de minim 3,5 bar. Va rog sa ma ajutati sa fac alegerea optima a tipului de pompa pentru care as avea nevoie si de o oferta.
  Multumesc

  • = Foraje apa OnDrill = says:

   Buna ziua. Datele furnizate sunt importante, dar , din pavcate NU sunt suficiente pentr a va alege./recomanda o anumita pompa . Aveti primita o fisa de la executant ? Asa ar fi normal ! Sa vedem si :
   – diametrul de tubare ? (Daca e de 90 mm de ex nu putem sa va ofertam pompe de 1010 mm diametru 🙂 )
   – nivelul static al apei in foraj ? De acolo se masoara H-ul pompelor
   – Debitul forajului ? Daca v recomandam o pompa de 4 mc/h si forajul da doar 2 , pompa o sa ramana fara apa si se va arde.
   – orice alt detaliu poate fi important (pozitia filtrelor- pompele submersibile NU se monteaza in dreptul filtrelor, )etc etc
   Asteptam un reply, preferabil prin email.

 20. Balazs C. says:

  Buna ziua. Doresc sa execut un foraj pentru un put, necesar pentru consumul casnic (3 persoane)si pentru irigat in gradina, 1000mp, udat gazon aprox 500 mp. Locatia este in Cluj, satul Salicea. Cat ma costa un put tubat 125mm echipat complet cu hidrofor si cat timp dureza executia lucrarii!
  Va multumesc!

 21. Cristi says:

  Buna ziua,
  intentionez ca in perioada imediat urmatoare sa execut un foraj pentru alimentarea unei locuinte(4 persoane) + gradina 635 mp in localitatea Gulia, comuna Tartasesti, judetul Dambovita (la aproximativ 15 KM distanta de Bucuresti). Puteti, va rog, sa-mi specificati pe mail:
  – care ar fi costurile pe metru liniar pentru un astfel de foraj;
  – ce parametri sugerati ca ar trebui sa aiba un astfel de foraj (diametru/adancime/debit minim/exploatare(dimensionare pompe submersibila)/etc);
  Multumesc

  • = Foraje OnDrill = says:

   Aveti email toate raspunsurile, recomandarile si oferta de pret pt un foraj.
   In oferta sunt incluse absolut toate materialele si operatiile necesare unei lucrari de calitate , adica
   * deplasare, transport organizare santier
   * sapare cu noroi bentonitic cu diametru > 215 mm
   * tubare cu PVC 125 mm clasa de rezistenta corespunzatoare adancimii de forare
   * filtre transversale produse de fabrica
   * piesa de fund
   * centrori in zona filtrelor
   * pietris margaritar filrant cuartos de granulatie corespunzatoare granulometriei acviferelor deschise in foraj
   * 3 inele de izolare (peleti bentonitici/ciment/peleti bentonitici) realizate la adancime controlata
   * umplere spatiu inelar cu pietris pana la suprafata
   * denisipare cu pompa mamuth (aer lift)
   * limpezire cu submersibile
   * determinare parametri foraj
   * intocmire fisa foraj cu toate elementele si lucrarile efectuate
   * intocmire fisa cu recomandari de echipare si exploatare pentru a va ajuta in achizitia pompei si restul instalatiilor ce urmeaza sa le executati
   * garantie 24 luni

   Garantam apa fara nici un fel de impuritati , forajul putand fi exploatat 24h/24 , 365 zile /an la debitul maxim permis de acviferul de adancime din zona d-voastra

 22. george says:

  Buna ziua!
  Sunt interesat sa imi executati un foraj de medie adancime in mun.Pitesti, pt o locuinta de 5 persoane, o gradina 500 mp si un bazin 10/10. Casa se afla pe un deal (locuit) in mun.Pitesti si curtea casei este formata in principal din umplutura (12-14m) veche de 60 de ani.
  Va rog sa imi spuneti conditiile colaborarii si care sunt consturile pe ml.
  Va multumesc!

  • Pricop Neculai says:

   Scuze ! Graba strica treaba !!! Doresc sa execut un foraj pentru un put, necesar pentru consumul casnic (5 persoane)si pentru irigat in gradina, 1000mp, udat gazon 500 mp,un bazin 10|10 m pentru Piscina. Locatia este in NEAMT Com .Stefan cel Mare sat GHIGOIESTI,in zona apa in fantani este la 13\15 m,Cat ma costa un put tubat 125mm echipat complet cu hidrofor (la cheie)si cat timp dureza executia lucrarii!
   VA MULTUMESC !

 23. marius says:

  Salutare,

  am reusit sa fac un put. zona urziceni. dupa ce am citit articolele dvoastra o sa urgentez achizitia pompei si hidroforului.
  daca va trimit fisa forajului imi puteti face cateva recomadari de pompe si hidrofor?
  uz casnic, udat gazon 400 mp si gradina legume 400 mp cu sisteme irigare si picurare
  multumesc frumos.

 24. Nico says:

  Buna,m-ar interesa sa fac alor mei o pompa manuala de apa,ma gandeam ca ar fi mai ieftina decat o fantana;locatia e sat Miorcani,com Radauti-Prut,jud Botosani,vrem apa potabila,pt casa,pt doua vacute ,un cal si alte animalute,poate un pic si pt gradina…nu stiu dc se poate,apa in fantana cea mai apropiata e la cca 16 m…va multumesc anticipat pt ajutor,toate cele bune

  • = foraje OnDrill= says:

   Noi executam foraje (https://www.flickr.com/photos/foraje/12130242026/ ) tubate cu PVC de diametru 90 …250 mm si nu fantani. Aceste foraje nu acumuleaza apa , ci dau un debit constant, exploatabil 24 h din 24, 365 zile /an, debit neinfluentat de regimul precipitatiilor, si o calitate a apei neinfluentata de activitatea umana.

   Adancimea minima pentru care ne deplasam in zona d-voastra este de 40 m

   Daca aceste 2 cerinte sunt valabile pt solicitarea d-voastra, va rugam sa reveniti cu un reply

   Pe pagina de start a siteului nostru e scris :

   Clasificarea forajelor de apa f-ctie de adancimea lor
   Nr. crt. Tip foraj Adancime minima Adancime maxima
   1 Foraje de mica adancime 0 50
   2 Foraje de medie adancime 50 150
   3 Foraje de mare adancime 150 999

   OnDrill executa doar foraje de medie si mare adancime.

 25. Betty says:

  Buna ziua,

  As dori executarea unui foraj cu apa potabila pentru alimentarea unei case unifamiliala in Rosu, com. Chiajna, Jud. Ilfov.
  As dori să-mi spuneți cam la ce nivel este a 2a panza freatica si de asemenea daca utilajele pot intra pe un drum de acces de 2,70 m latime.
  Multumesc

  • = foraje OnDrill= says:

   Gasiti email recomandari de diametru, adancime, materiele , operatii, preturi, termene de executie si conditii de plata , precum si trimiteri catre alte materiale de studiu pt a putea decide in cunostinta de cauza. Succes.

 26. POPESCU BOGDAN says:

  Buna ziua,
  Sunt interesat sa achizitionez un PT in vederea alimentarii cu apa de la un foraj existent( h = 150m) a unei strazi de 400 m avand cca 40 de gospodarii. Mentionez ca apa exista dar trebuie tratata.
  Va rog sa-mi transmiteti un pret estimativ

 27. cornel says:

  Buna ziua
  As dori sa fac si eu un put de apa potabila la soacra mea de la tara [eu fiind din bucuresti]care este in varsta si nu poate sa care apa de la robinetul care a fost montat de primar,acesta fiind prea departe de casa.
  Am hotarat sa-i fac un put cat mai aproape de casa,pentru nevoile familiar,apa de baut-de udat o gradina mica.
  Adresa soacrei mele ar fi :
  JUDET-BUZAU
  Comuna Naeni
  Sat Fintesti
  DJ-205
  Nu stiu la ce adancime se afla panza freatica
  As dori o oferta de pret si daca se poate plati si in rate la o eventulala depasire de posibilitatea mea de a plati integral lucrarea

 28. dragos says:

  Intentionez sa cumpar o casa in comuna Lanurile jud Constanta sau Topraisar ,jud Constanta(nu am deliberat inca:) si as dori sa stiu situatia panzelor freatice din aceste doua sate.
  Sunt interesat de costul unui put forat de apa pentru udat gradina,via,livada. locuintele sunt deja racordate la raja, dar cum pretul metrului cub de apa este foarte ridicat nu imi permit irigarea cu apa potabila . Intrebarea mea este daca aveti date din zonele aceastea si puteti sa imi oferiti un pret.
  Va multumesc si va doresc o zi buna!

  • = OnDrill foraje = says:

   In ambele situatii sunteti pe o cuvretura de Loess asezata peste Calcare in care se gaseste un LAC – f multa apa. In cazul d-voastra e fff importanta altitudinea la care se afla locatiile / terenurile. Masurati-o si reventi cu ea pt o oferta de pret concreta.

 29. Ligia says:

  Buna seara,
  In cele din urma, am incercat putul. Nu am mai masurat nivelul apei in putul vecinului, a renuntat la ideea aceasta.
  Merge foarte bine, apa se ridica pana la 4 metri fata de nivelul solului. Am lasat-o sa curga, dupa o ora era deja destul de curata.
  Va multumesc pentru sfaturi, o sa va recomand cu multa caldura.

  O seara buna,
  Ligia

 30. = OnDrill foraje = says:

  Din descriere reiese ca ati pus doar un singur filtru – 15-20 m. Daca si cimentarea / izolarea sa facut cum trebuie si mai laes UNDE trebuie (sa masurat cumva nivelul pietrisului ?)
  Nu tyrebuie sa va faceti probleme …mai ales acum dupa ploile astea…freaticul (6-10mn) are un debit mare si nu aveti cum sa influentati notabil forajul /fantana vecinului.
  Pentru siguranta efectuati operatiile de deznisipare, punere in productie si pompari cu debite crescatoare si monitorizati nivelul apei la vecin.
  Spor si bafta.

 31. Ligia says:

  Multumesc mult pentru raspuns.
  O sa insir mai jos datele din fisa. Pot sa o scanez dar nu stiu cum sa o incarc pe site. Oricum, fisa am printat-o eu de pe internet si la sfarsit am insistat sa o completam.

  Instalatie foraj: Manuala
  Prajini de fotaj: lungime 6m
  Diametru de sapare: 400mm / 300mm / 250mm
  Adancimea de sapare: 23m
  Adancimea de tubare: 23m
  Diametrul coloanei de tubare: 140 mm
  Clasa de rezistenta R8
  Producator: Valrom
  Lungime burlane de tubare: 5m
  Lungime filtru: 5m
  Tip filtre: 0,5mm, transversale
  Interval pietris margaritar: 8m (de la 11m la 19m)
  Interval cimentare: de la 10m la 11m
  Strate acvifere captate: 1. Intre 6 si 10m, 2. Intre 15 si 19m.

  Datele referitoare la debit, nivel hidrodinamic, nu au fost completate, pentru ca, dupa cum am spus mai sus, nu am scos nici o cana de apa din put.

  Au sapat intr-adevar pana la 23m, primul strat acvifer a inceput la 6m si al doilea la 15m. Intre straturi este un strat de argila neagra. Aceeasi argila neagra este si la fundul putului.
  Tuburile au fost Valrom albastre cu un tub de filtre de 0,5mm.
  La capatul primul tub i-am pus sa lipeasca la cald un capac confectionat dintr-o sticla de apa. Au coborat acest prim tub, dupa care au coborat tubul cu filtre si alte 3 tuburi fara filtre.
  Au pus 4 sau 5 saci de margaritar, dupa care au pus un sac de ciment amestecat cu nisip, apoi argila din sapatura, din nou ciment aproape de suprafata (asta a fost initiativa lor).
  Recunosc ca am uitat de centrori.
  Cam asta a fost. Nu s-a mai pus pompa pentru ca a sunat vecinul meu disperat ca il las fara apa. El insista sa sap alt put la o distanta mai mare de al lui (curtea mea are lungime de 28 de metri, asta ar fi distanta maxima la care as fi putut sapa putul, daca as fi stiut ca el are putul imediat dupa gard si ca cele 2 puturi s-ar putea influenta).
  Adancimea forajului lui este de 9m.
  Va multumesc,
  Ligia S.

 32. Ligia says:

  Buna ziua si Hristos a inviat!

  Am sapat un put saptamana trecuta cu o echipa inarmata cu scule medievale la Gulia, com. Tartasesti, jud. Dambovita, la 25 km de Bucuresti.
  Se pare ca au dat de a doua panza freatica la 17 metri. Au forat pana la 23 de metri. Din fericire am citit inainte tot topicul de forari puturi Softpedia, la care aportul dumneavoastra esre remarcabil (mii de multumiri) asa ca am insistat sa faca totul cum trebuie – tub albastru de apa cu filte din fabrica, margaritar, izolare panza, centrori.
  Problema mea este ca, dupa ce au terminat de forat, am primit un telefon disperat de la vecinul meu care in acel moment se afla in alta localitate. El are putul sapat la prima panza freatica, la 9 metri adancime. Putul lui se afla la aproximativ 4 metri de al meu.
  Cineva i-a spus ca in momentul in care voi pune in functiune putul meu, putul lui nu va mai avea apa si, chiar daca il voi inchide pe al meu, vor trebui sa treaca luni de zile pana cand lui ii va reveni apa. A pomenit de fenomenul responsabil de aceasta chestie, dar nu am putut retine pentru ca urla.
  Ca atare, dupa foraj si tubare nu am bagat pompa in put si nu am scos nici macar o cana de apa. I-am promis ca nu voi folosi putul meu pana cand nu primim o opinie avizata in privinta asta. Opinia d-voastra mi s-ar parea cea mai avizata.
  Sunt dispusa sa platesc aceasta consultatie daca considerati necesar.
  Va multumesc,
  Ligia S.

  • = OnDrill foraje = says:

   Va rugam email fisa forajului d-voastra sa vedem unde sunt filtrele si cum / unde sa facut izolarea. Inteleg ca nici denisiparea nu sa facut si nici pompari pt limpezirea apei ? Nu e bine. Noroiul se intareste si poate sa duca la inchiderea acviferului.
   Exista 2 posinbilitati :
   1- in forajul d-voastra sa izolat corect primul acvifer – acest lucru se va vedea si din nivelul static in comparatie cu al vecinului, etc …..in caest caz nimic din ce faceti d-voasra NU influenteaza forajul vecin si reciproca.
   2- NU sa facut o izolare completa, corecta, etc si exista comunicare cu primul acvifer in forajul d-voastra. In acest caz, da, e posibil ca in timpul pomparilor, cele 2 foraje sa se influenteze unul pe altul.Cat de mult si cu ce consecinte se poate determina doar dupa masuratori, teste, expertize. Tot asa se determina si timpul de revenire, care poate fi de oridinul minutelor, zecilor de minute si nu de domeniul lunilor de zile – asta e o aberatie 100 %

   Asteptam fisa si detaliile despre lucrarile/operatile de dupa tubare.

 33. Adrian says:

  Buna seara/ziua. Locuiesc in zona parcului bazilescu si as dori sa fac un foraj pentru uz casnic (apa potabila in principiu) doresc sa stiu la ce adancime ar trebui sa forez si cam care a fi costurile estimative incepand cu foraj pana la iesire apa din pompa/hidrofor.
  multumesc anticipat.

 34. bogdan says:

  buna ziua, imi puteti spune va rog ce costuri implica sau daca este posibil un foraj in panza arteziana . Vreau sa fac o livada destul de mare si as avea nevoie in special vara de f multa apa , undeva la 4l/s , iar apa vreau sa fie sub presiune cu instalatie cu tot, vreau sa am robinet la iesire , deasupra pamantului. Tin sa precizez ca am posibilitatea de a alege intre doua locatii( proprietati personale) amandoua in judetul Gorj :
  1. comuna Celei, sat Racoti sau
  2. comuna Bengesti-Cioacadia, sat Ciocadia.

  Va multumesc anticipat!

  • = OnDrill foraje = says:

   2 l/h e f putin, 50 l/zi puteti sa-i aduceti cu galeata/nmasina.
   4 l/s = 350.000 litri/zi e f mult , poate doar daca vreti pastravarie sa fie necesari. In sfarsit, nu e f important in acest moment.
   Despre subiectul „artezian” : Nimeni nu va poate GARANTA ca un foraj va iesi artezian, decat in conditiile in care puneti la dispozitie datele unui foraj artezian din apropiere.
   DPDV geologic, hidrogeologic, ambele locatii sunt in subcarpati unde sunt sanse de acvifere sub presiune mare / arteziene. Dar distanta dintre „sunt sanse” si „garantam” e destul de mare si va pote costa cateva mii bune de euro.
   Noi credem ca mai multe sanse sunt in pria locatie, dar acolo terenul e mai dificil/ dur.
   Va recomandam sa comandati studii hidrogeologice pt ambele locatii unde se va vedea daca si unde exista acvifere arteziene dar si litologia pentru a va oferta lucrarea cu instalatia / tehnologa de foraj potrivita.

  • = OnDrill foraje = says:

   Puteti gasi un articol despre preturile forajelor aici : https://ondrill.ro/foraje-apa/cat-costa-un-foraj-de-alimentare-cu-apa/
   Dupa cum credem ca va imaginati, pretul unui foraj in calcarele din Constanta nu e acelasi cu al unuia in sisturile verzi din Tulcea, in pietrisurile din …. Ploiesti sau in nisipurile/argilele din Bucuresti, Timisoara, etc
   F-ctie de adancime, diametru variaza si marimea/puterea/consumul instalatiei de foraj, si pretul depinde si de acest parametru.
   Concluzia e una singura – un foraj nu seamana cu altul si pretul de la Arad nu e acelasi cu pretul de la Oradea, etc.

 35. petrescu gh says:

  buna ziua; doresc sa forez un put in com dragomiresti -vale , pentru o fam de 4 pers si o gradina de 400m2; vreau sa forez acest put in locul unde voi construi un beci si unde voi monta o pompa sumersibila, hidrofor, etc; nu-mi trebuie apa potabila ci doar apa menajera dar vreau sa am apa din belsug pentru a uda gradina in zilele toride; rog o oferta de pret.

 36. POPESCU C says:

  Buna ziua,
  as dori un put pt apa in zona OVIDIU (cartierul nou de vile de pe malul lacului,strada A).Problema e ca ,curtea e deja amenajata si nu ar prea fi spatiu ca sa introduceti utilaje mari (ex pe camion).De la RAJA m-au amenintat ca daca forez put trebuie sa ii anunt ,deoarece putul va fi tot al RAJA la final.Cum adica ,putul forat va fi tot al lor desi eu l-am platit?Adica trebuie sa le platesc tot lor apa ?
  Va rog sa imi faceti o oferta de pret si daca se poate sa imi spuneti daca exista vreo baza legala in care putul devine proprietatea RAJA.
  Va multumesc anticipat.

  • OnDrill.ro says:

   Buna ziua. In zona d-voastra apa se gaseste in soluri dure. Trebuie forat cu aer – o poza cu echipamentul aici https://ondrill.ro/contact/ . Echipamentul chiar se afla acum in jud Constanta, deci puteti beneficia de costuri minime de relocare. Va vom trimite email oferta concreta de pret .
   In ceea ce priveste apartenenta fforajului, iata cum vedem noi lucrurile.
   Apa din acviofere de adancime apartine statului roman. Este o resursa minerala. Corect ar fi sa se obtina licente de exploatare, dar nu se practica acest aspect. Ea (apa) este gestionata de Apele Romane rowater.ro .
   Teoretic, ar fi posibil ca anumite corpuri de apa sa fie concesionate unor firme (private sau publice) . Noi NU stim sa existe vreun astfel de caz.
   Stim insa ca exista restrictii de aprobare/ executie foraje de apa in zone unde se alimenteaza cu apa importante orase.
   Corect este sa se monteze contor si sa se plateasca o redeventa minima/simbolica la Apele Romane
   Legea apelor prevede scutirea de necesitatea obtinerii Avizului de Gospodarirea Apelor pt persoanele fizice , pentru foraje in scopuri menajere.
   Noi va recomandam/sfatuim sa mergeti la Apele Romane cu o cerere de mana pentru a vi se emite o notificare/aprobare executie foraj, pe persoana fizica, in scop de apa menajera. Daca obtineti notificarea, Raja nu are ce sa va mai faca. Daca nu o obtineti, Apele Romane trebuie sa motiveze scris aceasta .

 37. hg says:

  Ma intereseaza forajul pentru un put casnic in zona Adunatii Copaceni, 15 km sud de Bucuresti. Va rog dat-mi variante de adancime si diametru si eventual un cost.

 38. wili says:

  buna ziua
  am un foraj casnic de mica adincime (6m) pe care o folosesc strict la udat gradina.
  La 2-3 zile pompa prinde aer si se desamorseaza. Am schimbat supapa de sens (cea din alama din apropierea pompei), dar in continuare am aceeasi problema. Mi s-a spus ca mai exista o supapa (sorb) ce a fost montata in pamint in momentul in care s-a sapat putul, insa la diversele magazine la care am fost pt a cumpara un astfel de sorb nici nu au auzit de el.
  Va rog sa-mi spuneti ce e de facut. Poate fi si o alta cauza pt care pompa prinde aer?
  Multumesc

  • OnDrill.ro says:

   Banuiesc ca e vorba de o pompa de suprafata , iar forajul este o teava de 30..40 mm care iese din pamant. Intimpul functionarii pompei / pomparii apei se aude/vede cum apar bule de aer ?? Noi credem cateava din pamant e undeva crapata, si pe acolo trageti aer si se dezamorseaza pompa. Ati golit forajul in timpul iernii sa nu inghete ?

 39. cristian says:

  Buna ziua. Doresc sa fac un put de mare adancime in Craiova (zona de locuinte de langa Ford).

  Doresc sa o utilizez pentru alimentarea locuintei, udat gazon si o mica gradina dar si eventual pentru alimentarea piscinei (daca este posibil, recomandabil). va rog sa-mi trimiteti un cost estimativ.

 40. L. Sorin says:

  Buna ziua!
  As dori sa execut o fintina de mare adincime,in jud. Buzau in sat Casota nivelul apei este la aproximativ 4 m. Fintina o folosesc pentru uz personal si de udat o mica gradina si gazon.
  Asi dori sa stiu si pretul.
  Va multumesc anticipat.

 41. Stefan says:

  Buna ziua,
  Va rog sa-mi faceti o oferta pentru un foraj pentru apa potabila la locuinta unifamiliala (casa vacanta) si irigare gradina 100mp +livada 2000mp. Primul strat de panza freatica se afla la aprox 20m adancime.
  Locatia: Valeni, jud Neamt
  Va multumesc anticipat!

 42. Victor C. says:

  Buna ziua. As dori ceva informatii; cost, adancime pentru un foraj in mun. Bistrita pentru o casa si o gradina mica. Multumesc.

 43. Marcel M. says:

  Buna seara,
  as dori sa fac un foraj pentru uz casnic si o gradina de 500 mp ]n loc. Feleacu jud Cluj.
  doresc sa stiu la ce adancime ar trebui sa forez si cam care a fi costurile?
  multumesc anticipat, o seara buna

  • OnDrill.ro says:

   Dealul Feleacului este unul din locurile cele mai grele de forat din Romania , in special datorita alternantei de soluri dure cu moi si a bolovanisului prezent. Noi avem mai multe cereri de acolo , dar nu le dam curs pana nu venim sa facem cel putin 1 foraj pentru a vedea costurile reale. Din pacate (pt d-voastra) trecem printr-o perioada f aglomerata , iar sansele de a ajunge in zona in urnmatoarele 4-6 saptamani sunt minime. Totusi, daca nu gasiti alta varianta, sau nu va deranjeaza asteptarea, va rugam sa ne lasati un nr de telefon la ondrill@gmail.com si va vom contacta cand suntem in zona d-voastra.

 44. z laurentiu says:

  Buna ziua,
  Va rog sa-mi trimite-ti o oferta de forare a unui put de apa, si daca puteti sa-mi cuplati, apa forata la sistemul de apa menajera al casei.Detin o casa unifamiliala in jud.Constanta,oras Constanta,cartier Boreal.Cred ca debitul necesar zilnic ar fi de 3-4 m3/zi(daca nu mai putin),pe care il voi folosi la irigarea gradinii si ca apa menajera.Multumesc anticipat!
  O zi buna,

  Laurentiu Z

 45. George says:

  Cum pot lua legatura cu dumneavoastra? Am nevoie de o oferta pentru un put cu apa potabila in comuna Lipanesti jud Prahova. Am sunat dar, nu raspunde nimeni. VA MULTUMESC PENTRU SPRIJIN!!!

 46. N. GEORGE says:

  Va felicit din toata inima pentru profesionalismul de care dati dovada!!! Am novoie de o oferta pantru un put cu apa potabila, pentru o casa unifamiliala in com Lipanesti, jud Prahova.
  VA MULTUMESC MUULT!!!

 47. N. GEORGE says:

  Va felicit din tot sufletul pentru profesionalismul de care dati dovada si il impartasiti cu toti!!! Vreau o oferta pentru un put cu apa potabila, pentru o casa unifamiliala in com Lipanesti, jud Prahova.
  VA MULTUMESC MULT!!!

 48. Stefan says:

  Multumesc pt raspuns.

  Elemente suplimentare :
  – tubul are culoarea albastra;
  – cimentarea s-a facut cu bentonita;
  – adancimea de forare si unde au fost puse filtre probabil ca rezulta din fisa de forare. Nu o am la mine, dar va voi informa.

  Va multumesc f mult pt amabilitate si profesionalism

  • OnDrill.ro says:

   Dupa cum probabil vi-ati dat seama , forajul nu e o chestiune chiar simpla. Si mai rau e ca difera mult si f mult un foraj de altul. Multe operatii pot fi suficiente / corecte in anumite conditii, sau total gresite / insuficiente in alte conditii.
   La d-voastra conteaza si cum sa facut izolarea cu bentonita, la ce adancime. Ce consistenta / vascozotate / densitate a avut acea bentonita. A fost turnata , sau injectata, continuu sau in trepte. Pentru ca una e sa torni continuu o anumita cantitate, chiar daca o parte e „spalata” de acvifer, tot ajunge ceva la locul dorit si isi face treaba, alta e sa torni in reprize , in acest caz ai toate sansele sa nu mai ajunga nimic in zona dorita pentru izolare.

   In plus, fiind artezian, era bine ca operatia sa se faca simultan cu pompare cu debit maximn din foraj , pentru a diminua partial sau total presiunea acviferului in exteriorul tubulaturii PVC.

 49. Stefan says:

  Buna ziua !

  Am urmatoarea situatie :

  – un put sapat ( acum cateva luni ) la aprox. 50 m adancime,stratul nr.3;
  – scopul : alimentare cu apa potabila;
  – in jurul tubului care iese din pamant am facut un camin de protectie,Lxlxh = 2×1,5×2 ( m ), grosimea peretelui de aprox. 10-15 cm, beton, atat marginile cat si fundul;
  – am obtinut apa ” arteziana ” asa ca mi s-a recomandat sa nu mai pun o pompa submersibila, este suficient daca o captez si o distribui in casa cu un hidrofor(casa aflata la vreo 10-15 m liniari de capatul tubului );
  – in camin,pe langa tub ( la baza lui ), se vede un izvor de apa care curge continuu. Pt a evita inundarea caminului, la aprox 5 cm de fund am dat o gaura intr-un perete..am introdus o teava si am realizat posibilitatea evacuarii; actualmente, in camin nu am apa care sa depaseasca 2-3 cm h;

  intrebare de baza :

  – de ce am apa in camin si cum poate fi remediata problema ?

  • OnDrill.ro says:

   Era bine sa ne dati si mai multe detalii – ce culoare are teava PVC, ceadancime are forajul, unde au fost puse filtre, daca si cum sa realizat cimentarea , etc.
   La prima vedere, se pare ca artezianul comunica cu suprafata si prin exteriorul tubulaturii PVC. Astfel aveti infiltratii prin spatiul dintre PVC si camin. Motivul este nerealizarea, sau nerealizarea corecta / reusita a izolarii pe exteriorul tubulaturii. Probabil au fost executatnti din categoria care baga un PVC in pamant si atunci e gata forajul. Din pacate acum nu se mai poate efectua acea cimentare.

 50. Vicentiu says:

  Buna ziua,

  As dori o oferta si contact pt foraj si amenajare put apa pt locuinta casnica (necesar cca 1 m3/zi), in zona Poiana Marului, jud Brasov.

  Multumesc, V.

 51. ClaudiaJ. says:

  Buna Ziua! Va multumesc pt. sfaturile utile de pe site! Sunt din Timisoara si de curand am achizitionat un mic teren cu o S=700m patrati si as dori sa imi constr.o casa cu o supraf.utila de 170m.As dori daca se poate sa imi faceti o oferta de pret pt.realizarea unui foraj de apa pt.uz casnic si irigat o mica gradina.Totodata mentionez ca vecinii dina zona au asemenea foraje facute cam intre 7-10 metri adancime.
  Va mutumesc anticipat,
  cu stima si respect
  ClaudiaJ.

  • OnDrill.ro says:

   Noi nu facem foraje mai mici de 40 m . Vi-am trimis un numar de telefon al cuiva care executa astfel de „foraje” . Daca totusi va ganditi la ceva mai serios / profesionist reveniti cu locatia exacta .

 52. Popa Vasile Avram says:

  Va felicit pentru modul profesional de lucru.
  Sunt din Cacova Ierii, jud Cluj.
  Vreau apa potabila pentru o familie.
  Cred ca nivelul este sub 30m.
  Dacă faceţi toată instalaţia până la hidrofor sau rezervor tampon, inclusiv procurarea lor.
  Vă mulţumesc.
  (Am scris pe româneşte, cum a ajuns?)

 53. Cristiana says:

  Buna ziua, sunt interesata de costul unui put forat de apa pentru udat gradina, in municipiul constanta-zona centrala. locuinta este deja racordata la raja, dar cum pretul metrului cub de apa este foarte ridicat nu imi permit irigarea gradinii cu apa potabila si nici nu mi se pare foarte logic sa fie asa. Intrebarea mea este daca aveti date din zona aceasta si puteti sa imi oferiti un pret.
  Va multumesc si va doresc o zi buna!

  • OnDrill.ro says:

   Constanta se gaseste pe un Lac cantonat in calcare la adancimi de 60-80 m . Vi-am trimis email oferta pentru un foraj in cazul d-voastra. Ma indoiesc ca o astfel de investitie e fezabila, asta depinzand f mult de suprafata de irigat. Sa stiti ca si alimentarea municipiului se efectueaza din foraje in acelasi acvifer. Din pacate nu exista varianta unui foraj in acviferul freatic, din simplul motiv ca nu exista freatic in cazul d-voastra.

 54. Mare Horea Calin says:

  Buna ziua, detin o casa de aproximativ 200 mp cu 5 locatari, si v’as ruga frumos sa imi trimiteti un raspuns prin mail cat ma costa pentru a avea un foraj pentru apa menajera in casa.

 55. C.DANIEL says:

  BUNA ZIUA,MA INTERESEAZA O FORARE A UNUI PUT IN DAMBOVITA,COMUNA CREVEDIA,SAT SAMURCASI PENTRU O LOCUINTA UNIFAMILIALA CARE VA INCEPE IN CURAND SI VREAU SA STIU CAT M-AR COSTA ACEASTA LUCRARE SI DE CE AS AVEA NEVOIE,MULTUMESC.STIMA

 56. A. Teodor says:

  Buna ziua!
  As dori o oferta pentru forarea unui put in Targoviste, Dambovita care urmeaza sa asigure necesarul de apa pentru o locuinta unifamiliara.

  • OnDrill.ro says:

   Gasiti atasat o documentatie despre alimentarea cu apa din foraje a Municipiului Targoviste
   Va rog sa precizati in ce zona doriti forajul. Daca puteti, va recomandam sa aflati si alte date despre alte foraje din apropiere, pentru a va putea oferta cat mai exact lucrarea ceruta (adancime, diametre, tehnologie de foraj, etc)

 57. Daniel Dumitru says:

  Buna ziua,

  Ma intereseaza forarea unui put pentru alimentarea unei locuinte individuale situata in comuna Stefesti, jud Prahova.
  In cadrul lucrarilor pe care le faceti intra doar forarea putului sau si celelalte lucrari, pompa, si ce mai este necesar?

  va multumesc

 58. marian d says:

  buna ziua
  ma intereseaza forarea unui put pt alimentare cu apa potabila + udare gradina cca 1200 m com dragoesti sat chiroiu jud ialomita
  rog ofera pret + detalii materiale, durata executie etc
  multumesc
  Cu stima
  Marian D.

 59. Ionel says:

  Ma intereseaza un put de apa potabila in localitatea Poenari,judetul Neamt. Acesta imi este necesar pentru niste bazine de cresterea pestelui. Presupun ca debitul de apa potabila necesar ar fi undeva de 50 mc/h .Daca fac putul respectiv prin forare trebuie sa platesc apa folosita? si ce avize as avea nevoie si de la cine. Cat ar costa toata tehnologia (putul, pompa,eventual turnul de apa…..)ca sincer nu ma pricep.Apa obtinuta prin forare va fi folosita si pentru uzul casnic. Astept o oferta de pret cu toate costurile incluse pe email , in cat timp se poate realiza,si ce include si cepresupune. In speranta ca imi veti raspunde cat de repede puteti va multumesc anticipat.
  Cu stima Ionel

  • OnDrill.ro says:

   Buna ziua. Debitul solicitat este f greu de obtinut. Da , pentru apa folosita trebuie, legal , platita o redeventa. E adevarat ca este infima, modica, dar trebuie platita. In cazul d-voastra va recomandam sa obtineti un studiu hidrogeologic. Ca sa va faceti o idee despre costuri / buget , vi-am trimis un email cu o oferta de foraj.

 60. CIPRIAN says:

  bunaziua doresc si eu o oferta in bv pentru o forare la ad. 30m, in localitate la o ad. de 30m, pentru 6-7 pers.si in cat tinp o puteti executa.va multumesc.

  • OnDrill.ro says:

   Chiar zilele acestea o instalatie de foraj termina un foraj in jydetul Prahova si poate veni in Brasov sa execute forajul la d-voastra. Oferta financiara si alte detalii le aveti email.

 61. OnDrill.ro says:

  Crețești, Ilfov, România – adancimea recomandata de noi e de 60 m . Pentru o oferta concreta avem nevoie si de scopul forajului . E unul casnic / privat sau ceva industrial ?

 62. ion petculescu says:

  AS DORII SA STIU SI EU CAT M-AR COSTA UN PUT PT APA (UZ CASNIC)IN SAT BARDA ,COMUNA MALOVAT ,JUDET MEHEDINTI SI CAT AR DURA. MULTUMESC ANTICIPAT

 63. stefan says:

  buna ziua !

  am urmatoarea situatie : casa de vacanta situata la aprox. 10 m liniari de raul avrig ( valea avrigului, jud. sibiu ), o fantana care, in acest an, pt prima data se regenereaza f greu ( n-a mai plouat in zona de vreo 4 luni ). fantana are adancimea de 2,5 m, mai mult nu s-a putut sapa pt ca exista un strat gros de argila, iar fantanarul a spus ca nu-si asuma riscul.doresc forarea unui put pentru a avea apa potabila ( nu este pensiune, dar cand mergem acolo suntem cam 20 persoane in fiecare week end ). as dori opinia dvs, inclusiv o oferta de pret ( care sa includa si automatizarea, pe mine interesandu-ma produsul la cheie ). multumesc mult ! cu stima, stefan

 64. OnDrill.ro says:

  Trebuie sa existe un Aviz de gospodarire a apelor, mai ales ca e vorba de alimentarea a mai multor beneficiari. Apele Romane gestioneaza tot ce tine de apele subterane. Lor trebuie sa va adresati.

 65. Mihai says:

  Buna ziua.
  Va rog frumos, imi puteti spune daca la un debit de sub 2l/s este nevoie de notificare obtinuta de la Apele Romane ? Este vorba de un put alimentare cu apa subterana. Locuiesc in Ilfov, Chiajna si am probleme cu constructorul/vanzatorul care refuza sa-mi arate fisa foraj, proiect, etc. Mentionez ca este PFA si nu persoana juridica. Stiu ca peste 2 l/s, trebuie aviz si autorizatie de la ANAR de gospodarire apa, sub 2l/s ii trebuie ceva ? Daca ii trebuie si nu are, il voi reclama. Oricum am mari dubii asupra executiei putului/forajului, apa are are o turbiditate cam mare si contine mult fier, cel putin asta se vede cu ochiul liber. Calitatea apei (potabila) intra in responsabilitatea DSP.
  El a mai „executat” un foraj la cam 200 m distanta de cel de care spun, acum il reface !!! Dupa 2-3 ani s-a innsipat !!! La putul care deserveste blocul meu (P +3, 8 apartamente, H= cca 30 m), nu stiu nici ce pompa este (marca, debit, inaltime de pompare), stiu doar ca este submersibila.
  Stiti cumva ce autoritate are dreptul in Romania sa inspecteze legalitatea si calitatea executiei acestor puturi de alimentare cu apa ? PFA sau persoana juridica, asta nu inseamna ca imi poate livra cianura in loc de apa, in contractul meu am stipulat ca vanzatorul va asigura cumparatorului calitatea apei la parametrii standard, in cf. cu legile in vigoare.
  Pare ca aceasta problema are solutie in instanta, insa elementele tehnice sunt esential de cunoscut. Deci sfatul dvs. este deosebit de important pentru mine. Ce prezentati dvs. pe site este ABSOLUT adevarat !!!
  Va multumesc frumos. Cu respect, Mihai

 66. lupumat says:

  da, ma intereseaza o oferta pt alt foraj, mai aproape de casa, fiindca putul care-l am se afla cam departe in spatele curtii.
  as vrea pretul pentru mai multa adancimi de foraj.
  locatia este com. Jilavele, jud. Ialomita.
  multumesc

 67. lupumat says:

  buna ziua
  am in curte un put cu tuburi mari de beton,cu adancimea de cca 20 m pana la apa,cu 2 m grosimea panzei de apa.
  putul nu a fost folosit de cca 5 ani.
  vreau sa-l curat si sa montez o pompa submersibila in principal pentru uz casnic dar si pentru udat in curte.
  cum se face curatarea lui? ce pompa submersibila imi recomandati pt aceasta adancime, eventual un model anume?
  se poate fora in continuare in acest put pana la al doilea strat sau e mai avantajos sa forez separat alt put de adancime?
  pentru un put de adancime in aceasta situatie ce pompa imi recomandatisi care este pretul pe metrude foraj?

  • OnDrill.ro says:

   Din pacate nu ne ocupam de astfel de puturi. Ca si o parere doar, NU se poate curati cu aer , deci singura metoda cu pompare masiva de apa din exterior si pompare masiva de pe fundul putului catre exterior. Parerea noastra.
   Nu cunoastem nici o metoda de adancire a nici unui fel de foraj, put etc.
   Ca sa se afle ce pompa se poate monta trebuiesc facute cateva masuratori de nivel al apei la diverse debite pompate.
   Ca sa va dam o oferta completa pt un foraj ca la carte avem nevoie de locatia d-voastra.
   Numai bine.

 68. barna vasile says:

  buna ziua sunt din medgidia si as vrea o oferta de pret pt un put de 25-30m adincime care se regaseste si la puturile din imprejurul locului unde as dori sa construiesc o noua locuinta

   • OnDrill.ro says:

    Buna ziua, si multumim ca apelati la noi

    Este foarte dificil de spus ce tehnologie de foraj e buna in zona d-voastra. Noi credem ca pt un foraj de mica adancime de max 50 m e fezabil forajul cu noroi,
    Fiind insa siguri ca mai jos (f greu de spus la ce adancime) se intalnesc soluri dure si f dure in care se poate fora doar cu aer cu ciocan de fund.

    Va atasez 2 oferte pt ambele variante.

    Instalatiile, accesoriile si materialele folosite, precum si operatiile care se vor executa va garanteaza cele mai bune rezultate.

    Cu respect, echipa ondrill.ro

 69. mircea says:

  Buna ziua.
  Sunt interesat de forarea unui put in Bragadiru, jud Ilfov (Str Diamantului).
  Nu stiu la ce adancime se afla al doilea strat, stiu ca primul este la aproximativ 15 m.
  Doresc sa stiu daca sunteti dispusi sa executati lucrarea si cat timp dureaza.
  Multumesc anticipat

 70. Gabriel says:

  Buna ziua.
  Un pret pentru un put de mica adancime, pentru consum casnic si udat gradina, in teleorman?
  Multumesc, astept.

 71. Radu says:

  Buna ziua.
  As dori sa stiu daca faceti lucrari si peste hotare, mai exact in Republica Moldova. Cit costa un foraj, ce adincime minima forati. In pret sunt incluse toate cheltuielile?

 72. Vranescu says:

  As dori sa-mi fac un put pentru apa in satul Probota , judetul Iasi si as dori un pret estimativ si daca se poate sti cam la ce adancime este panza freatica.
  Debitul sa fie cam de 2 l/sec. iar pompa sa fie de aprox. 4 toli.

  Cu respect ,
  Vranescu C-tin

 73. Peugen says:

  Buna ziua,
  Sunt interesat de o oferta de put in Lupeni jud. Hunedoara.
  In curtea unei casute de vacanta cu un consum de apa foarte mic.
  Vecinii au fantana de vre-o 7-10 m adancime.

 74. Danut says:

  BUNA ZIUA
  AS DORII SA STIU SI EU CAT M-AR COSTA UN PUT PT APA,
  SUNT DIN LUGOJ JUD.TIMIS SI M-AR INTERESA O FANTANA PENTRU UDAT GRADINA SI UZ CASNIC

 75. Lucia says:

  Buna ziua!

  Va rog mult sa-mi spuneti daca ma puteti ajuta cu executia unui put ( foraj pentru apa potabila) in Baragan, langa Tandarei, pe proprietatea bunicilor mei si un pret total pentru o adancime de max 50 m. Mentionez ca doresc un debit care sa acopere consumul unei familii si necesarul pentru plante pentru o gradina de aprox.1000 mp.

  Cu deosebita consideratie,

  Lucia Coman

 76. andrei says:

  Am nevoie de un put de calitate pt. apa potabila intr-o gospodarie la sud de Bucuresti. As dori sa stiu adancimea necesara, pretul lucrarii, cat poate costa instalatia de pompare si lucrarile anexe si daca stiti firme pt. acestea.

 77. Raluca says:

  Cat m-ar costa sa fac un put in Valea Raului comuna Galicea Jud.Valcea.Daca are vro importanta Oltul se afla cam la 2km de zona unde locuim.Uz casnic.

 78. Mircea says:

  Buna ziua,

  As dori sa aflu o oferta de pret pentru un put de mare adancime pe care as vrea sa il fac in comuna Lilieci, jud. Ialomita (25 km de Bucuresti spre Urziceni). Precizez ca nu stiu la ce adancime se afla cea de a doua panza de apa freatica (dar am auzit ca este in jur de 100 m).

  De asemenea as dori si o estimare a numarul de zile necesare operatiunii precum si a momentului in care ar putea incepe (cat mai curand)

  Multumesc,

 79. ana says:

  Buna seara!

  suntem foarte interesati sa foram in curtea casei un put si avem nevoie de opinia dvs,de asemenea de o oferta in acest sens.este vorba de o cladire in zona Herastrau/Bucuresti,cu 3 familii de cate 4 pers/fiecare.
  Multumesc!

 80. Marius says:

  AS DORII SA STIU SI EU CAT M-AR COSTA UN PUT PT APA IN SAT SLOBOZIA COMUNA STOENESTI(ARGES)SI CAT AR DURA. MULTUMESC ANTICIPAT

 81. Tudor says:

  Buna ziua. As dori o oferta de pret pentru un put de apa in Moroieni jud. Dambovita, pentru o vila cu un consum de cca.5mc/zi,precum si perioada cand sunteti disponibili pentru lucrare.

 82. paul says:

  Buna ziua.
  Cat de curand vreau sa incep construirea unei case in comuna clinceni ilfov.
  M-ar interesa si pe mine un put, cu apa cat mai buna pt consum.
  V-a rog daca puteti sa-mi dati cateva sfaturi,referitor la zona , la ce adancime ar fi cel mai bine pt mine si familia mea si eventual o oferta de pret.
  V-a multumesc!

 83. Paul says:

  Buna ziua,
  As dori sa stiu care ar fi costul executarii unui put pentru o familie in localitatea Targu Lapus, jud.Maramures.Care este adancimea minima de forare?

 84. Mazilu Adrian says:

  Buna ziua,
  As dori sa stiu daca puteti efectua un put de apa pentru o pensiune (20 camere)in zona de munte mai exact zona Valea Lotrului, jud. Valcea, altitudine 500 m. Va multumesc anticipat.

 85. Stefanescu Ciprian says:

  Buna ziua,

  Intentionez sa forez un put pentru alimentare casnica in loc. Otopeni, zona Odai. In prezent terenul este viran, demararea constructiei imobilului urmand a se face in scurt timp. Din puturile sapate de vecini, s-ar parea ca panza freatica e destul de sus (sunt puturi si la 100 m si la 40 m, calitatea apei fiind aceeasi – dura). Din ceea ce am citit, inteleg ca sunteti profesionisti in realizarea unor asemenea puturi. M-ar interesa o oferta de pret pentru realizarea unui put, in conditiile in care forarea are loc in Otopeni, precum si cand ati putea realiza lucrarea. Multumesc.

 86. Ondrill.ro says:

  Nu suntem specialisti in irigatii. Nu stim cata apa trebuie unui hectar . Oricum, cred ca depinde si de cultura, si de sistemul de irigatie ales. Nu stim nici proprietatile apei necesare irigarii ( temperatura, compozitie fizico chimica, etc). Nu noi suntem cei care trebuie sa va faca acest calcul ( al necesarului de apa).
  Aveti email o oferta financiara pt executia unui foraj.

 87. Mihai says:

  Salut!

  Am 500Ha teren arabil in Dolj si 1000Ha in Baragan(Slobozia).As dori sa stiu daca este posibila o irigare,cite puturi ar fi nevoie(cum vedeti problema),si eventual costul unui singur put(dati-mi aprox. nr. puturilor).
  Rog raspuns prin e-mail

  Foarte multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.