Ce foraj mi se potriveste ?

Calitate pret viteza

     Acest articol incearca sa-i ajute / indrume pe cei neinitiati in tainele forajului /geologiei  pentru a alege / solicita un foraj de alimentare cu apa / hidrogeologic  cat mai apropiat de nevoile fiecaruia.

Forajele de alimentare cu apa ( foraje puturi apa cum mai spun unii) dfera intre ele , in principal prin urmatorii parametrii :

Calitate pret viteza
Calitate pret viteza
 1. debitul obtinut : de aici se pleaca intotdeauna – una e sa ai nevoie de 2 – 4 m³/zi  pentru o casa unifamiliala, alta e sa ai nevoie de 20-40 m³/zi , existand desigur si cazuri cand e nevoie de zeci de metri cubi / ora – irigatii, alimentari cu apa pentru comunitati mari , ferme, etc . Apa nu se gaseste in pamand la orice adancime. Ea sa „aduna” in straturi ( denumite acvifere) . In general, cu cat sapi (forezi) mai adanc ai sanse sa dai de straturi acvifere mai bogate si de o calitate mai buna. Primul acvifer de la suprafata ( denumit si freatic) este nerecomandat in nici o situatie. Apa cantonata in el este provenita din precipitatii si poate fi contaminata in urma spalariii suprafetei solului. Debitul acviferului freatic nu este constant (uneori poate chiar seca complet) , el fiind influentat de regimul precipitatiilor anuale din zona respectiva, in timp ce debitele acviferelor de adancime este constant. Recomandam tuturor sa se orienteze spre foraje cu adancimi > 50 m , evitand in acest fel riscul contaminarii respectivelor acvifere ( care alimenteaza forajul) de activitatea umana si nu numai.  Plecand de la debitul necesar, se va alege diametrul de tubare necesar – vedeti si  Cum se alege diametrul de tubare ?, apoi diametrul de sapare, adancimea la care se face cimentarea , etc.
 2. adancimea de forare -este foarte importanta, pentru ca f-ctie de aceasta se alege marimea / puterea instalatiei de foraj, se fac comenzile de materiale , filtre, etc. Acviferele de adancime se gasesc la diverse adancimi in diverse locuri din Romania. Este recomandat sa se obtina studii hidrogeologice dar si alte informatii geologice din zona respectiva. Cel mai simplu se obtin date de la beneficiarii unor foraje similare in zona – la ce adancime s-a forat ? Ce debit s-a obtinut ? Ce calitate ( analize fizico chimice si bacteriologice) are apa ? De multe ori pentru un om obisnuit aceste informatii sunt greu de obtinut, si de aceea e neveoie uneori ca firma care va executa forajul sa faca o documentare privind acviferele din zona inainte de a oferta o lucrare.
 3. diametrul de forare / tubare – Plecand de la adancimea de forare si debitul solicitat sau cel estimat a se obtine dintr-o anumita regiune , se va alege diametrul de tubare in f-ctie de diametrul pompei submersibile ce urmeaza a fi folosita in foraj. Este complet gresit sa se solicite tubari cu diametre gigantice 200 mm, uneori chiar 300 mm , cand e nevoie de un foraj casnic. Astfel de diametre sunt necesare doar in zone cu acvifere f puternice ( zeci de m³/h) si care alimenteaza consumatori pe masura.
 4. tehnologia de forare – un factor foarte important , care poate duce la executarea unor foraje de calitate si rapide / eficiente / convenabile ( ca si raport calitate/pret) , sau care dimpotriva poate duce la executarea unor foraje de proasta calitate, durata executiei sa fie una lunga = saptamani , costurile pe masura  = foarte mari. Retineti ca un foraj (cu diametrul de tubare ≤ 140 mm)  intre 50 si 200 m adancime trebuie executat (tubat)  in maxim 3- 4 zile calendaristice indiferent de zona , litologia / duritatea / dificultatea solului . Pentru diametre mai mari acest timp se poate dubla. Daca durata executiei este mai mare inseamna ca : instalatia/ sculele / accesoriile de foraj sau tehnologia de foraj aleasa nu sunt adecvate zonei respective.  Mai exact , exista foraj cu noroi bentonitic – care se preteaza in soluri moi si medii ( nisipuri, argile, pietrisuri, pe adancimi mici si bolovanisuri, marne) – astfel de zone fiind campia Romana, campia de Vest, Moldova si foarte putine zone si pe aancimi mici in Transilvania. Pentru soluri medii si tari ( calcare, bolovanisuri, sisturi, diverse alte roci) trebuie folosita tehnologia de foraj cu aer ( un film gasiti aici ) – zona muntoasa din Romania, Dobrogea , cea mai mare parte a Transilvaniei, etc
 5. calitatea materialelor folosite se refera in special la materialul tubulaturii PVC , tipul, latimea, suprafata activa a filtrelor, tipul pietrisului margaritar, modul de executie a izolarilor / cimentarilor , masuratorile hidrogeologice care se executa in foraj etc Puteti citi in detaliu care este  Diferenta intre un foraj casnic si unul profesional; sau Cum se face un foraj perfect ?
 6. durata de viata – a unui foraj are legatura cu calitatea executiei dar si cu regimul de exploatare ( ciclurile de pornire/oprire ale pompei submersibile) . Un foraj corect executat si corect exploatat are nevoie de intretinere / desnisipare 1 data la 20…30 ani. Un foraj incorect executat, sau exploatat poate avea nevoie si de desnisipari anuale. Solicitati contractual firmei executante sa va predea parametrii forajelor executate dar si recomandari / indicatii de exploatare . Mai multe aici : Intretinerea unui put forat
    Va recomand sa alegeti cu atentie fiecare parametru , pentru a stii ce cereti unei firme care executa foraje de alimentare cu apa, si pentru a obtine in final ceea ce va trebuieste d-voastra : apa – de calitatea si in cantitatea care aveti nevoie.
    Retineti ca folosind o tehnologie de foraj adecvata, materiale de calitate , operatori / sondori cu experienta si accesorii / instrumente moderne se pot executa foraje de calitate rapid, eficient, cu debite mai mult decat satisfacatoare si care nu au nevoie de intretinere multi multi ani de la executie.
     Urmarind doar pretul, aveti sansa sa dati peste executanti cu tehnologii de foraj disparute din lumea moderna, cu materiale de calitate indoielnica, care sar (nu executa)  multe multe operatii necesare unui foraj de alimentare cu apa corect executat ( din pacate acestea sunt in pamant si nu se vad, si , mai rau, nu pot fi corectate/ efectuate ulterior) . In plus e nevoie sa stati toata ziua dupa ei ( saptamani, luni cateodata) ca au nevoie de una, li se strica alta, dau de o pietricica si e dezastru, etc.
     Va recomandam sa apelati la firme serioase , cu instalatii moderne performante , intretinute dpdv tehnic, cu personal ( in general tanar)  calificat si motivat , civilizate, oneste care vin cu toate accesoriile si materialele necesare executarii forajului, pregatiti pentru orice surpriza din partea naturii / solului, carora e suficient sa le aratati amplasamentul forajului dupa care puteti pleca in concediu.
   Cateva articole ajutatoare :

Cat costa un foraj de alimentare cu apa ?

https://www.slideshare.net/foraje/fisa-de-executie-foraje

 

Nu uitati ca orice oferta care o solicitati sa fie insotita de cat mai multe detaliii pentru ca executantul sa va oferteze ce vi se potriveste mai bine.

 

 

 

148 thoughts on “Ce foraj mi se potriveste ?

 1. Liliana says:

  Buna ziua, as dori sa stiu cat m-ar costa un put pentru apa (uz casnic, apa potabila) pentru 3 persoane si o suprafata de 300mp de teren in zona Tisauti (Suceava)la o adancime de 80m. Va multumesc.

 2. Ionut says:

  Buna ziua. Doresc un put forat in Targu Jiu(mai exact in zona centurii- strada narciselor).Vreau sa stiu daca mai este nevoie de o statie de dedurizare filtrare pentu ca apa sa fie garaantat potabila. Apa necesara pentru o gospodarie medie,incluzand 3 bai,bucatarie,irigare gazon,pompa spalare masina. Astept oferta si recomandarile dumneavoastra. Multumesc.

 3. Catalin says:

  Buna ziua,
  Ma intereseaza un foraj pentru apa in Bucuresti, zona Bucurestii Noi. Putul ar urma sa deserveasca o casa cu si o gradina de vreo 100 metri patrati.
  Va multumesc.

  • = foraje OnDrill = says:

   Aveti email 2 variante de adancime / calitate apa in zona d-voastra trimisa email. Foram acum in zona Saftica , Balotesti, Sangov dupa care ne mutam la un contract chiar in zona d-voastra , va invitam sa vizitati santierul ….

 4. Liviu says:

  Buna ziua,
  va rog o oferta pt un foraj in Buzau str Poet Th Neculuta, adancime 30-40m pt uz casnic o famile 4 peroane si termenul de executie, multumesc.

 5. Silviu says:

  Buna ziua. Am avea nevoie de un put de 90-100m adancime care sa deserveasca 2 case de 700m2(180m pe nivel), 4 familii. Locuim in Brasov, cartier Stupini. Va multumim.

 6. adi says:

  buna ziua,,imi puteti spune ,din experienta dvoastra si cazurile intalnite la forarea puturilor ,care sunt debitele pentru adancimile 50 ,60 70 80 90 100m,, cu aproximatie ,cu cat e mai adanc va fi si debitul mai mare ,,,,am vorbit recent cu cineva care a facut un put la 60 m si are 1,7 litri pe secunda ,,dvoastra ce puteti spune dedebite

  • = OnDrill foraje = says:

   NU exista niic un fel de regula GENERAL VALABILA . Fiecare LOCATIE de pe planeta noastra are caracteristici diferite dpdv al acviferelor de adancime. E posibil sa gasesti apa mai multa pe masura ce sapi / forezi mai adanc sau dimpotriva sa gasesti mai putina sau deloc (ex Moldova ) . E posibil sa ai apa mai de calitate mai adanc sau dimpotriva sa dai de scvifere contaminate – ex Sudul Bucurestiului , etc
   Asadar, daca doriti sa aflati ce proprietati (debit, diverse calitati ale apei ,etc) au acviferele dintr-o anumita zona e necesar sa ne comunicati CARE este acea zona- aica LOCATIA despre care doriti date ?
   Retineti ca aici pe site/ blog nu oferim informatii CONCRETE despre acvifere, preturi sau alte detalii tehnice, ci doar informatii generale. Va recomandam sa mutam conversatia pe EMAIL.

 7. simeon says:

  Buna. As dori o oferta pentru o casa in Sinteu, Bihor (3 persoane) Am cerut oferte de la cateva firme din zona dar nu au echipament de foraj in stanca.
  Multumesc

  • = OnDrill foraje = says:

   Credem ca va situati intr-o zona cu soluri dure, dificile care nu permit saparea eficienta cu tehnologie clasica cu noroi bentonitic. Un astfel de foraj ar dura enorm si ar costa pe masura. In astfel de zone cele mai bune rezultate sunt obtinute prin forajul uscat cu aer cu ciocan de fund care poate penetra cu usurinta (30…60 m /zi) astfel de roci dure..
   Atasat la emailul trimis gasiti o oferta estimativa pentru un astfel de foraj.
   Instalatiile, accesoriile si materialele folosite, precum si operatiile care se vor executa va garanteaza cele mai bune rezultate.
   Avantajele forarii cu aer :
   • Sapare rapida in soluri dificile dure si foarte dure
   • Observarea imediata a adancimii la care se gaseste apa , si estimarea debitului in timpul saparii ( lucruri imposibile la forajul clasic cu noroi bentonitic)
   • Foraj uscat – nu se contamineaza sau colmateaza peretii forajului cu noroi bentonitic
   Dezavantajul forajelor in astfel de zone e acela ca nu se poate estima de la inceput adancimea de forare.

   Gasiti jos pe pagina http://www.ondrill.ro locatiile unde foram acum dar si santierele viitoare (contracte deja semnate).

   In conditiile in care doriti programarea unei lucrari sau si mai multe detalii , va rugam sa ne solicitati prin reply la acest email un draft de contract de executie unde lucrurile sunt si mai detaliate/ clarificate.

  • = OnDrill foraje = says:

   Zona Moldovei e f saracacioasa in ape subterane ! De fapt, cea mai saracacioasa din Romania. Nu recomand apa-apa nimanui acolo pt ca vor fi surprize mari – debite mici, apa sarata, amoniu, gaze , etc
   Va recomand in schimb varianta sol-apa dar si aici trebuie sa alegeti executanti cu experienta si cu rezultate – pt ca degeaba faci o gaura si arunci conectorii aia inlauntru, nu vei avea rezultate = transfer termic !
   Aveti email recomandarile noastre detaliate si o oferta completa detaliata de pret.

 8. Octavian says:

  Buna ziua.Asi dori o solutie si o oferta de pret pentru montarea unei PDC apa/apa sau apa/sol in satul Costina,jud.Suceava.PDC trebuie sa furnizeze caldura si apa calda unei locuinte de 240 mp pe 2 nivele.Constructia este noua si este foarte bine izolata termic(10 cm vata bazaltica).In plus incalzirea pe timpul iernii va fi ajutata si de un termosemineu iar pe timp de vara se va utiliza panoul solar care va ajuta la pregatirea apei calde.Cred ca ar fi necesar sa se foreze doua puturi pt apa(daca zona geologica o permite)pt un necesar de apa de 4-4,5 mc/h.
  va multumesc pentru atentie si sunt sigur ca dvstra veti reusi sa imi dati un raspuns pe masura competentei profesionale pe care o aveti.

 9. Dan says:

  Buna ziua,
  Locuiesc in sat Tamasi, com. Corbeanca, Ilfov. Ma intereseaza forarea unui put, care sa deserveasca in special gradina (aproximativ 300 mp). Va rog, sa-mi transmiteti recomandarea dvs. pentru aceasta zona.

  Multumesc

 10. Costel says:

  Buna ziua
  As dori o oferta pentru forajul unui put de mare adancime pentru a deservi unei locuinte cu 5 membri in sat Horpaz, com Miroslava, Iasi.
  Multumesc!
  O zi buna!

   • Lucian says:

    Buna ziua,

    Am dori si noi o oferta de pret pentru forajul unui put de adancime medie in Sat Valea Adanca, Com. Miroslava, Jud. Iasi, necesar in principal irigarii unei gradini de 400mp dar si pentru alte activitati menajere.

    Multumesc!

 11. Ciprian says:

  Buna ziua,
  Locuiesc in Dudu Ilfov si as dori o oferta pentru un foraj casnic de adancime medie pentru apa potabila (daca este posibil) cu diametrul de 125mm.
  Doresc sa-mi trimiteti, daca se poate o oferta completa care sa contina si partea de automatizare.
  Va multumesc.

 12. Razvan says:

  Buna ziua,

  As dori sa-mi spuneti daca s-au facut foraje in zona str Martha Bibescu, Mogosoaia. Daca aveti info in legatura cu adancimile la care se gasesc panzele de apa freatica de acolo si despre calitatea apei. Si sa-mi faceti o oferta pe mail daca se poate, multumesc

  • = OnDrill foraje = says:

   Avem foraje multe in zona si cunoastem f bine acviferele – adancimi – proprietati fizico – chimice, potabilitate (Colentin , Mostistea, Fratesti, etc)
   Aveti o oferta de pret foraje – 2 variante de adancime – apa menajera si apa perfect potabila !

 13. laura says:

  Buna seara, as fi interesata de o oferta in jud brasov comuna sinca noua sat paltin pt o casa cu 2 bai si centrala termica pe lemne. Multumesc

 14. robert says:

  locuiesc in judetul Mehedinti comuna livezile ma intereseaza un pret pentru o forare industriala pentru 10 hectare .Va multumesc

 15. Valentin says:

  Buna ziua.
  Ma intereseaza o oferta de pret pentru un put prin forare in jud. Iasi pe dealul Bucium , aproape de spitalul Socola ,pentu o casa cu 5-7 membri+ curte.Vecinul meu a facut o fantana si a dat de apa la aproximativ 30 de metri si nu este potabila. Va multumesc

 16. Antica says:

  Buna seara ! As vrea sa stiu exact care sunt costurile executarii unei fintini in loc. Cumpana jud. Constanta. Mentionez ca nu am curent si ca imi trebuie apa potabila ptr o familie cu 4 membri.As vrea ca un deviz la toata lucrarea,eu doar pompa sumrsibila sa o aduc. Va multumesc !

 17. Maricel says:

  Bună ziua! Sunt din Fundu Răcăciuni, com. Răcăciuni, jud. Bacău. Am o fântână de aproximativ 5 metri adâncime, diametru 0,5 metri, apă în fântână aproximativ 0,6 metri. Cel care a făcut fântâna nu a mers mai departe pentru că a dat de o piatră.
  Întrebare: puteți să adânciți acea fântână sau să continuați cu un puț forat până pe la 15-20 metri? Fântâna-puțul va fi folosit de 3-4 persoane. La ce preț puteți face această lucrare? Mulțumesc anticipat!
  O zi frumoasă vă doresc tuturor!

 18. Liviu says:

  Buna ziua,
  Ma intereseaza un foraj pentru apa in Constanta zona Viile Noi. Putul ar urma sa deserveasca o casa si o gradina de vreo 400 metri patrati. As dori un put de apa potabila daca este posibil in zona.
  Va multumesc

 19. Nechita says:

  Buna ziua,
  Doresc o oferta pentru foraj casnic in satul Radacinesti comuna Corbita. Avem un vecin care a forat la circa 16 m insa nu este un put viabil (se umple cu nisip ).

 20. Paul says:

  Buna ziua! Ma interesează costul aproximativ pentru un puț de apă potabilă pentru o familie si o grădină de aproximativ 500 mp. Terenul se afla in comuna Berceni, Ilfov, Strada Balta Albă. Aștept oferta dvs si ceva detalii daca se poate pt adâncime si diametru țeavă. Mulțumesc!

 21. Florentina says:

  Buna ziua,
  va rog mult sa-mi trimiteti pe email un model de:
  – fisa tehnica a forajului
  – registru de pompare (ce date ar trebui sa contina si cum sa arate)?- un draft.
  Multumesc anticipat

 22. valentin says:

  Buna ziua.Locuiesc in Budesti,Vrancea,doresc o oferta pt realizarea unui put la o adancime aprox de 40-50 m,putul va deservi o familie de 4 persoane si pt udarea unei gradini,multumesc!

 23. Pompiliu M says:

  Buna ziua,

  Va rog sa-mi transmiteti o oferta de put forat in comuna Lunca Corbului, sat Catane judet Arges. Apa trebuie sa fie potabila si sa asigure necesarul pentru o famile de 4 persoane si irigarea unei gradini de 1500 mp. Pentru detalii suplimentare va stau la dispozitie.

  Multumesc,

 24. Alex says:

  Buna ziua! Ma intereseaza detalii / oferta de pret pentru un put forat in comuna Corbeanca,Ilfov 3-4 mc/zi – locuinta unifamiliala apa menajera, apa potabila. Va multumesc!

 25. gabyh says:

  buna ziua
  imi outeti spune daca ati executat foraje in zona judetului suceava , mai precis in zona orasului Liteni. Am o casa in apropiere in satul Roscani si din cate stiu orasul are 5 puturi de captare de medie adancime dar nu stiu exact de cine sunt realizate …cel mai probabil cu fonduri ue/sapard.
  Problema se pune ca au fost executate foraje in zona satului in E albiei minore a raului Suceava dar se pare ca aici apa care ajungea la suprafata se inrosea (la fel e si la mine la pompa manuala pe care o am la 9,5 m adancime)cel mai probabil de la ferura de fier si fier organic, astfel ca cele actuale sunt in zona de V a albiei raului Suceava spre orasul Liteni unde se pare ca e ok. As putea gasi o fisa de foraj in aceasta zona? sau un profil transversal in straturile sedimentare de aici?
  Cand am montat pompa pe teava am forat uscat cu ajutorul unui snec/melc pana la la 6,5-7m unde staratul de argila s-a continuat cu unul de nisip umed astfel ca am inaintat prin bataie cu sorbul acesteia pana la 9,5m tot in nisip nereusind sa dau de vre-un strat de pietris sarmatian, zona fiind cam la 500m de albia raului Siret(satul este in zona de confuenta sucevei cu siretul) deci in zona de terasa a celor 2 rauri. In adara de apa care iese cristalina apoi se inroseste are si un miros cel mai probabil de sulf…la unele fantani din zona spun batranii ca s-ar fi gasit arbori carbonizati in stratul de nisip, chiar si eu la vechea locatie aq pompei am gasit resturi carbonizate iar sorbul mi-a fost corodat in 2 ani ca in 20 la altele.
  Cel mai probabil intre 6,5 si 10m sau poate mai mult e primul acvifer din acesta zona. Cineva din zona care a avut un foraj dar fara fisa, mi-a spus ca pana la 140m nu a mai dat de apa ci doar de cea de suprafata si o perioada a avut parte si de emisia unui gaz ceva din adancime pana a inchis putul.
  Ce recomandare mi-ati putea face? posibil ca al 2-lea acvifer sa fie peste 140m?

 26. Florin says:

  Buna ziua ,as dori o oferta ptr un put in localitatea Hartoape,com. Vanatori,Iasi.Putul va deservi o casa unifamiliala

 27. Silviu says:

  Buna ziua,
  As dori si eu o oferta pentru forajul unui put in comuna Bragadiru, Ilfov pe strada Safirului, cu un debit de 3-4 mc pentru o locuinta unifamiliala.
  Va multumesc anticipat..
  P.S. Eventual si o estimare a adincimii necesare sau orice informatie considerati necesara.

  • = Foraje apa OnDrill = says:

   Buna ziua. Avem foraje in zona , cunoastem f bine structura si proprietatile acviferelor

   Va situati intr-o zona cu soluri moi si medii unde cele mai bune rezultate sunt obtinute prin forajul clasic cu circulatie directa de noroi bentonitic.
   Instalatiile, accesoriile si materialele pe care le folosim, precum si operatiile care se vor executa va garanteaza cele mai bune rezultate (debit , calitatea apei, durabilitatea forajului).

   Aveti recomandarile si oferta detaliata de foraj trimise email.

 28. Valentin says:

  Buna ziua,

  Va rog sa imi trimiteti oferta pentru forarea unui put in Caciulati, jud. Ilfov; debitul dorit ar fi situat in jurul valorii de 3-4m3/zi(sau care ar fi recomandarea pentru o familie); as dori oferta pentru apa menajera si apa potabila. Multumesc

 29. Sorin says:

  Buna ziua,
  As dori sa ma ajutati cu informatii referitoare la forajul unui put in comuna Berceni , jud. Ilfov . Strada Macului ( la500 m de cimitirul nou ) Orice informatie imi este de folos, dar in special ma intereseaza daca cunoasteti zona si sa imi spuneti care ar fi adancimea cea mai potrivita pentru un put de apa, apa ce va fi folosita la uz casnic pentru 3 persoane si pentru udarea unei grădini de 500 mp .
  Doresc si oferta de pret.
  Multumesc pentru raspunsul dumneavoastra.

 30. ioana says:

  Buna ziua! Ma intereseaza o oferta de pret pentru un put forat in Comuna Balotesti,Ilfov care sa imi asigure un debit de aprox 4 mc/zi. Va multumesc!

  • = Foraje apa OnDrill = says:

   Buna ziua
   Noi executam doar foraje (apa, pdc, sonde U, etc) la orice adancime, in orice fel de sol in orice loc din Romania.
   Daca aveti facut proiectul si aleasa pompa de caldura , va rugam sa ne comunicati puterea ei (kw) si noi va ofertam forajele. Cunoastem f bine zona d-voastra dpdv geologic, NU va recomandam apa -apa (apa e putina si la adancimi mari 150..200m si cu nivel static f jos = consum enorm pt pompare apa la nivelul solului ! ) – dar va recomandam PDC sol-apa !
   Pt proiect, calcul necesar termic, solutia optima pt cazul d-voastra, tip PDC , preturi totale , etc va recomandam un partener.
   Cand se cunoaste CONCRET solutia cea mai fezabila reveniti la noi cu cererea si va ofertam EXACT ce trebuie executat dpdv al forajelor (sursei PDC).

 31. Nicusor says:

  Buna ziua ! As vrea sa-mi faceti o fantana de 15-30 metri, adancimea trebuie stabilita de dvs caci stiti mai bine unde e apa mai buna. Putul trebuie sa deserveasca o familie de 4 persoane cu un debit de apa suficient. ( tot dvs hotarati asta caci sunteti de specialitate) Mie sa-mi spuneti pretul lucrarii si alte detalii gen pasii de urmat ce materiale folositi etc. Multumesc frumos ! Nicusor

  • = Foraje apa OnDrill = says:

   Incepem maine un foraj in Cernica, jud Ilfov. Puteti vizita santierul nostru sau poate cineva de la noi sa va viziteze amplasamentul. Aveti email oferta noastra de pret foraj, materiale, operatii, recomandari adancime / calitate apa , etc.

 32. nicu says:

  Buna ziua
  Sunt din Brasov si vreau si eu un put sau o fantana nici eu nu stiu exact ce vreau (mai exact vreau sa am apa)va deplasati la Brasov?
  Daca da se poate un pret? Am incercat sa sun dar intra faxul
  Va multumesc, o zi buna

  • = Foraje apa OnDrill = says:

   Da ne deplasam si in Brasov. Acum foram in Constanta, Ilfov, Sibiu, Vrancea, Iasi, Cluj , Bihor , Arad si Timis.
   Pt a primii oferta de la noi e nevoie de locatia EXACTA si de scopul forajului – ce veti alimenta cu apa ? – ca sa putem estima un debit necesar.

 33. Irinel P says:

  Buna ziua,

  M-ar interesa o oferta pentru un put forat. Apa va fi folosita ca apa menajera si o gradina mica, dar in cazul in care este buna, atunci si pentru consum.
  Locatie: jud. Valcea, pe langa Ocnele Mari (Slatioarele).

  https://www.google.ro/maps/place/?dg=dbrw&newdg=1

  La acea locatie nu sta nimeni (casa este in renovare) – sa luati in calcul si acest lucru. Este curent (nu trifazic) si nu este apa.

  Cu stima

 34. Alin says:

  Buna ziua,

  m-ar interesa o recomandare si eventual o oferta pentru un foraj,de apa potabila, pentru urmatoarele coordonate 45.7, 21.3. Precizez ca este vorba despre o casa cu 4-5 persone. Va rog, daca se poate sa-mi detaliati ce cuprinde oferta dvs.

  Multumesc anticipat.

  Cu respect,

  Alin

 35. Mihai C says:

  Buna ziua.

  Ne-ar interesa o oferta de forare a unui put (daca ar fi posibil) de apa potabila si alimentare pompa de caldura (cu sonde) pentru o casa P+1E (160mp) cu o familie de 6 persoane, in zona Varasti/Dobreni, judetul GR, la limita cu judetul Ilfov (DJ401). Adancime minima 50m. Orice detalii suplimentare vor fi binevenite. Multumesc.

 36. Ana says:

  Buna Ziua

  Ma intereseaza forarea unui put in jud Buzau, Com. Cislau, Sat Scarisoara. Casa e situata pe deal chiar sub padure la terminarea drumului care duce catre urmatorul sat numit Buda.
  Consumul lunar va fi destul de mic – poate undeva la 20 mc pe luna.

 37. Lenuta says:

  Buna ziua.
  pentru forat o fantana in Arges,Albota,aproximativ 50-70 mc/luna consum
  m-ar interesa pret dar cred ca trebuie si un studiu in prealabil pentru ce sa preteaza.
  multumesc

 38. Valentin says:

  Buna ziua,

  Cat ar costa un foraj alimentare cu apa in zona Tohani, jud. Prahova. Necesarul de apa aproximativ 50mc / luna.

  Multumesc

 39. Dorin Piscoran says:

  Buna ziua,
  As dori sa instalez o pompa termica apa-apa de 20 kw in localitatea Viile Satu Mare,jud Satu Mare.Terenul este pe versantul nordic al unui deal.Pentru aceasta am nevoie de doua puturi cu un debit intre 2000-4000 l/h.Ce avize sunt necesare si care ar fi costurile?
  Va rog sa-mi trimiteti pe email o oferta de pret.
  Va multumesc

 40. Bogdan says:

  Bună ziua, doresc sa imi realizati un put pentru apa potabilă în comuna Berceni, jud Ilfov, în cursul lunii martie 2015. Am reținut ca adâncimea acestuia este importanta. Va rog ca în mail sa atașați și câteva explicații, link-uri referitoare la geotermie deoarece iau în calcul foarte serios aceasta opțiune ptr încălzire/răcire. De asemenea, va rog sa îmi transmiteți și dacă puteți efectua forări de maxim 150 cm dar cu diametrul de 400 mm. Mai multe explicații vă voi furniza pe mail.
  Sărbători fericite și mulțumesc pentru explicațiile din site.

  • = OnDrill foraje = says:

   Am efectuat chir in 2014 foraje in Berceni si Vidra (jud Ilfov) in sudul Bucurestiului, cu rezultate f bune (debit/calitate), din care unul se foloseste si la o pompa de caldura. Sa inteleg ca doriti nistre micropiloti de 1,5 m cu diametrul 400 mm ….va putem executa si asa ceva . Mai multe detalii pe email.

 41. Adina says:

  Buna seara
  As dori o oferta estimativa pt forarea unui put in vederea alimentarii cu apa potabila in sect 3 Bucuresti zona trapezului cu adancimea peste 50 m tubat cu diametru de 125 mm….pentru o casa unifamiliala ( uz casnic plus gradina)
  Multumesc
  Adina

 42. romanita ionescu says:

  buna ziua,
  as dori sa-mi faceti o oferta de pret pentru un foraj de apa pentru uz casnic in comuna bucovat,judetul dolj,la aproximativ 5 km de craiova.casa este situata la o distanta de circa 50 de metri de jiu,are doua bai si o bucatarie.
  va multumesc anticipat.

 43. G. Daniel says:

  Buna ziua,

  Doresc o oferta de pret pentru un foraj de apa in satul Catelu (langa Bucuresti, Glina)pentru uz casnic si iragarea unui teren de 800 mp. (ce diametru de tubare recomandati ?)
  Multumesc

 44. iuga says:

  Buna seara,
  As dori o oferta pentru un foraj de apa in satul Olteni comuna Virtescoiu hotar cu sat Pietruasa Comuna Cimpineanca judetul Vrancea. M-ar interesa pentru uz casnic si irigatie solare si teren.va multumesc

  • = OnDrill foraje = says:

   Va situati (din pacate) intr-o zona cu soluri dificile , dure, neconsolidate de tipul bolovanisurilor, gresiilor, rocilor care nu se pot sapa cu o instalatie clasica usoara , dar care fiind neconsolidate nu merg sapate nici cu tehnologie pt roci dure prin foraj cu aer (detinem ambele tipuri de instalatii !)
   Singura varianta ramasa , in opinia noastra, este saparea cu instalatie de foraj mare, grea, puternica care poate sapa in orice tipuri de soluri , dar care are costuri de operare mari, necesita cai de acces catre amplasamentul forajului relativ mari – vedeti o poza cu utilajul trimisa email.Se folosesc sape speciale (f scumpe) ce permit saparea si in soluri dure , se folosesc polimeri pentru a stabiliza gaura forata in soluri neconsolidate (bolovanisuri, pietrisuri).

   Instalatiile, accesoriile si materialele pe care le folosim, precum si operatiile care se vor executa va garanteaza cele mai bune rezultate (debit , calitatea apei).

   Aveti oferta pe emailul d-voastra.

 45. URECHE e. says:

  Buna ziua! As dori o oferta de pret pentru forarea unui put in orasul Cajvana judetul Suceava, put folosit pentru uz casnic(baie, bucatarie si gradina… in zona, la aproximativ 20-100m se afla fantani cu adancimi curinse intre 17-25 de m.

 46. Gabriel B. says:

  Buna ziua,
  Sunt interesat de un put pentru apa in localitatea Tunari, jud. Ilfov, pentru o locuinta de 4 persoane.
  Astept recomandarea dumneavoastra si oferta aferenta.
  Cu multumiri,
  Gabriel B.

 47. vasile says:

  Buna ziua,
  Ma intereseaza cat costa un foraj in sat Mogosesti, jud. Iasi (sat aflat la cca 15 km sud de Iasi); o singura familie, cu gradina de cca 500 m (pt care as avea nevoie de apa pt irigat).
  Nu stiu sa fie alte foraje in zona, insa fantanle obisnuite au apa la cca 5 m, insa cu debite slabe.
  Va multumesc anticipat

 48. adrian says:

  Buna ziua,
  Da aveti dreptare, pe zi am vrut sa scriu,ce vreau sa va zic in zona mea pamantul nu este pietros si nici stancos,am sapat o fantina pina la 10m ,si am dat de un pamant mai tare un fel de pologhim negru mai dur,nu prea cred ca ar trebui neaparat un foraj special,acum cum credeti dumneavoastra!eu zic ca ar trebui daca puteti sa va mai interesati si dumneavoastra de ce sol detine zona CETATELE,la noi au mai fost foraje de apa dar n-am auzit pe nimeni sa zica ca a au avut problem cu solul,sa forat pana la 70m ,si since sa va zic ca n-au avut propleme,acum eu nu stiu exact ce foraj au folosit ,dar ma voi interesa si o sa va scriu,ok,ce vreau sa va zic eu ,daca masi incadra cu pretul intre 40-60EUR la metro linear,cu diametrul de 150mm si adancimea undeva 50 60m.
  Va multumesc anticipat.

  • OnDrill.ro says:

   Ajungem la aceleasi discutii tot timpul . Iata cum stau lucrurile.
   Dupa cum observati pretul forajelor nu este f-ctie de rezultat – debit de apa, calitatea apei, artezian sau nu , etc, ci f-ctie de consumuri : deplasare, combustibili, tubulatura de PVC , etc etc.
   Daca d-voastra credeti / stiti ca in zona d-voastra sunt soluri moi si medii – nu e nici o problema. Mergem pe mana d-voastra. Va refac oferta pentru foraj clasic cu noroi bentonitic. Dar daca venim cu o astfel de instalatie si la 20 m (de exemplu) dam de soluri dure si extradure fara sa dam de apa, atunci, forajul se opreste si d-voastra veti suporta costurile. Lucrurile stau exact la fel si in varianta cealalta – daca se vine cu instalatie pentru sapat in roca si in 10…max 20 m nu se intalnesc soluri dure.Instalatia cu aer nu poate sapa mult in soluri moi .
   Concluzia : strangerea de informatii / documentarea este de o importanyta capitala in astfel de cazuri / in astfel de zone.
   Asa ca mergeti la vecinii cu foraje cu o ciocolata, si aflati :
   – cand au facut forajele – anul
   – ce adancime totala si ce pozitie a filtrelor
   – cum sa sapat – cu circulatie de noroi sau altfel
   – cat a durat executia lucrarii (fff important acest aspect)
   – eventual o fisa a forajului
   – debitul obtinut
   – model tip adancime monatre pompa submersibila
   – orice alt detaliu este binevenit., de ex niste poze din timpul forajului , probleme avute de executant, etc etc

   Din astfel de informatii noi putem deduce ce fel de sol este acolo, si care este tehnologia si puterea instalatiei optime penru d-voastra . Daca venim cu una la fel consumurile sunt > , logistica e f scumpa etc.

   Sper ca ne-am facut intelesi.

 49. adrian says:

  Buna ziua,
  As dori si eu un foraj pentru apa potabila, cu debitul 10-20 m3/s,,,in satul CETATELE judetul Maramures, intre Baia Sprie si Cavnic. M-ar interesa daca puteti sa-mi spuneti exacta costul acestui foraj, am citit eu preturile care le aveti, dar as vrea sa-mi spuneti dumneavoastra la cit m-ar duce toata afacerea asta. Va intreb pentru ca va vad o firma serioasa.
  Va multumesc anticipat.

  • OnDrill.ro says:

   Sunt rauri care nu au un asemenea debit. Si un debit de 10..20 m3/ora e marisor bine ….Banuim ca vroiati sa spuneti /zi.

   Zona respectiva e o zona muntoasa. Foraj se poate executa doar cu tehnologie speciala, prin rotopercutie care sparge stanca.

   Va trimitem email o oferta penntru un asfel de foraj.

 50. ciprian says:

  Buna ziua,
  Aș dori să știu cât m-ar costa un foraj de 20 m adancime pentru irigat grădina de 2000m2 și alimentare cu apă a case ( familie 3 persoane),în județul Satu Mare, comuna Medieșul Aurit.Mulțumesc anticipat

 51. L. Iulian says:

  Buna ziua ,
  am de executat un foraj pentru alimentarea cu apa la adancimea de 35m situat in comuna Jilava vecin cu raul Sabar . Va rog sa-mi trimiteti o oferta de pret cu termenul de executie si conditiile de plata .

  o zi buna
  Iulian l.

 52. roxana says:

  Buna ziua,
  Va rugam sa ne comunicati cat ar costa forarea unui put pentru folosinta casnica si pt irigat gradina.
  Mentionez ca suntem de langa C-lung( com Schitu-Golesti) Arges.
  Multumesc.

 53. B. Elena says:

  Buna ziua,
  Locuiesc in Voluntari, in zona Soseaua Stefanesti, 1 km pana in Centura (sensul catre iesire din oras) si as dori sa-mi spuneti care este pretul efectuarii unui put la 20 de metri adancime ( si pe ce teava se face) dar si al unuia de 45 m.Acest put urmeaza sa fie folosit pentru doua nivele de casa (doua familii) si pentru irigarea aproximativ a 1000m de curte ( daca puteti va rog sa imi spuneti si de ce pompa ar fi nevoie si pretul aferent). Considerati ca un put la 20 m este suficient?Care ar fi argumentele ce trebuiesc luate in calcul? Va multumesc pentru timpul acordat!

 54. Adrian says:

  Stimate domn,
  Doresc sa-mi trimiteti o oferta de pret pentru efectuarea de catre firma dvs.a unui put pentru alimentarea cu apa a locuintei mele situate in Otopeni, strada 1 MAI

  Multumesc

 55. Herta says:

  Buna ziua!
  As dori un put in zona Geoagiu de Sus, judetul Alba (sat Fata Pietrii). Casa este intr-o zona stancoasa si la 40 metri de o vale.

 56. Cristi says:

  Buna ziua,

  Am citit cu mare atentie si s-au dovedit relevante informatiile Dvs.
  Ma intereseaza un calcul estimativ pentru un put de 15-30 m adancime pentru irigat gradina (600 mp). Locatia: Bucuresti, Sos.Alexandriei (zona Cora).

  Cu multumiri,

 57. Cristi says:

  Buna ziua !
  As dori sa va rog sa ma sfatuiti in alegerea unui tip de foraj pentru un put pentru utilizare casnica,locuiesc in jud. Gorj com. Branesti, si cel mai important ,ar fi pretul lucrarii.
  Multumesc anticipat pentru raspunsul pe care il astept cu interes ! vaduvacristi1978@yahoo.com

 58. Bogdan says:

  Buna ziua,

  Va rog sa imi tranmiteti o adresa de email unde va pot transmite datele pentru o oferta de pret pentru un put de apa.

  Va multumesc!

 59. A. Florin says:

  Buna ziua,
  As dori sa va rog sa ma sfatuiti in alegerea unui tip de foraj pentru un put pentru utilizare casnica, rar, pentru o casa de vacanta cu o singura baie si o bucatarie in localitatae Brates jud. Neamt,cat mai simplu si ieftin posibil. Dupa forare ,este nevoie de hidrofor?
  Ca si detaliu daca va este de folos,ar fi faptul ca albia paraului Tarcau, ce curge in zona, fata de locuinta mea se afla la max 400m, iar cu aproximatie inaltimea fata de albie este de maxim 30m.
  Astept cu interes raspunsul dvs.
  Va multumesc arnautu_florin@yahoo.com

 60. Marius says:

  Buna ziua,
  As dori sa ma ajutati cu informatii referitoare la forajul unui put in comuna Cornetu, jud. Ilfov . Orice informatie imi este de folos, dar in special ma intereseaza daca cunoasteti zona si sa imi spuneti care ar fi adancimea cea mai potrivita pentru un put de apa, apa ce va fi folosita la uz casnic si pentru baie. Utilizatori vom fi eu, sotia si cei 2 bebelusi ai nostri.
  Doresc si oferta de pret.
  Multumesc pentru raspunsul dumneavoastra.

 61. Costel says:

  Buna seara !
  locuiesc in com Lopatari jud Buzau! si doresc o forare pentru o locuinta cu baie si bucatarie.
  Doresc o oferta din partea dvs.Solul cred ca este bolovanos si cu sisturi!

 62. Maricel says:

  Buna ziua locuesc in comuna canpineanca jud vrancea la 6 km de focsani , ma intereseaza cam cat mar costa sa forez un put pentru o casa cu doua bai o bucatarie si cam 500 mt de gradina , mentionez ca vecini de langa mine au puturi forate cam la 50 de mt adancime , Va multumesc anticipat…

 63. Simion N. says:

  Ma intereseaza un foraj pentru o casa de locuit in com. Sinmartin, jud Bihor din care sa alimentez ceva aspersoare pentru peluza si eventual consumul casnic. Va multumesc

  • OnDrill.ro says:

   Buna ziua, si multumim ca apelati la noi

   Va situati intr-o zona cu soluri moi si medii unde cele mai bune rezultate sunt obtinute prin forajul clasic cu circulatie directa de noroi bentonitic.
   Email gasiti o oferta estimativa pentru un astfel de foraj.
   Instalatiile, accesoriile si materialele folosite, precum si operatiile care se vor executa va garanteaza cele mai bune rezultate.

   Daca se sapa mai jos de 70 m exista riscul de a intalni ape geotermale pentru care va sunt necesare avize / autorizatii speciale.

   Cu respect echipa OnDrill.ro

 64. Florin says:

  M-ar interesa o oferta de pret pt forarea unui put in conditii profesionale pt uz casnic in com. Iordachianu (langa Urlati), jud. Prahova.

  Multumesc anticipat!

  • OnDrill.ro says:

   Buna ziua, si multumim ca apelati la noi

   Va situati intr-o zona unde cele mai bune rezultate sunt obtinute prin forajul uscat cu aer cu ciocan de fund.
   Email gasiti o oferta estimativa pentru un astfel de foraj.
   Instalatiile, accesoriile si materialele folosite, precum si operatiile care se vor executa va garanteaza cele mai bune rezultate.

   Avantajele forarii cu aer :
   • Sapare rapida in soluri dificile dure si foarte dure
   • Observarea imediata a adancimii la care se gaseste apa , si estimarea debitului in timpul saparii ( lucruri imposibile la forajul clasic cu noroi bentonitic)
   • Foraj uscat – nu se contamineaza sau colmateaza peretii forajului cu noroi bentonitic

   Puteti urmari un film cu un astfel de foraj aici : https://youtu.be/Jk0cq9tao4Q

   Daca se semneaza un contract de executie cu termen de predare lung (2-3 luni) vom incerca sa executam 2..3 foraje in aceiasi zona / judet , cheltuielile de la pct.-ul 1 urmand a fi impartite la 2…3 ..4 , f-ctie de nr contractelor.

   Va recomandam sa cititi si urmatoarele articole pentru a intelege ca Un foraj nu este o simpla gaura in pamant :
   Cum se alege diametrul de tubare ?
   Intretinerea unui put forat
   Cat costa un foraj de alimentare cu apa ?
   Alimentarea unei case de la un foraj. Variante.
   Foraj uscat in zone dificile cu aer cu ciocan de fund.
   Ce foraj mi se potriveste ?
   Cat de complicate sunt forajele de alimentare cu apa ?

   Cu respect

   echipa OnDrill.Ro

 65. Victorina S. says:

  Buna ziua,
  ma intereseaza cat costa si ce tip de fantana este necesara pentru alimentarea cu apa potabila a unei locuinte (casa)care va avea 4 bai si o bucatarie plus o gradina care va necesita apa.Casa urmeaza sa fie construita in orasul Sibiu, in cartierul Tiglari la 50m distanta de calea ferata ce leaga Sibiul de Copsa. Nu stiu daca mai sunt facute forari in zona, stiu numai despre fantanile casnice ce au luciul de apa la 3 m adancime, insa debitul este foarte mic. Nu cunosc nici un studiu geo. Terenul acum este liber, are o latime de 13,30 m si o lungime de 50 m. Nu exista sursa de curent electric. Ma intereseaza: pret, detalii tehnice,sugesti si care este disponibilitatea dumneavoastra de deplasare in zona?

  Daca este posibil as vrea sa stiu daca este recomandata in aceasta zona forarea unor pompe termale (nu stiu daca e exprimarea corecta).

  Astept raspunsul cat mai repede cu putinta!

  Victorina S.

 66. petre t says:

  Buna ziua,
  as dori sa stiu cam cat ar costa forajul unui put de apa pentru doua familii si un teren de 1100mp in zona ploiestiori judetul prahova langa rafinaria Vega.Am inteles ca in rafinarie au puturi de 80m adancime.Astept rasspunsul dvs pe adresa de mai sus. Va multumesc.

  • Marilen says:

   zona unde ma aflu este in Constanta Comuna Ciocarlia. Doresc sa forez un put pentru a-mi asigura un debit de aprox. 400 m cubi/24h. Aceasta cantitate imi este necesara pentru a iriga o suprafata de aprox. 5ha. As vrea sa aflu mai mulre detalii si un cost pentru acest foraj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.