Diferenta intre un foraj casnic si unul profesional; sau Cum se face un foraj perfect ?

Masoara lucrari ascunse.
Voi incerca in acest articol sa explic diferentele intre executia unui foraj casnic / personal / familial si a unui foraj profesionist / industrial.
Masoara lucrari ascunse.
Masoara lucrari ascunse.
Saparea gaurii reprezinta dpdv tehnic activitatea cea mai putin importanta. E bine ca ea sa se faca cat mai rapid (2..3 zile daca e posibil) si cu cat mai putine substante adaugate ( bentonita, barita, polimeri, etc) . Desigur unde este posibil. La forajele profesionale trebuie asigurat un spatiu de minim 70 mm pe raza diferenta intre gaura sapata si tubulatura PVC pentru ca pe acolo se va masura nivelul margaritarului, pozitia izolarii cu peleti bentonitici , si tot acolo se va introduce o teava pentru cimentare.Pe scurt, diferentele majore ( in afara de calitatea materialelor) o reprezinta operatiile care se fac dupa tubare. In timp ce la un foraj casnic dupa tubare se urmareste ( pentru a scadea costurile in principal) ca sa se dea apa limpede cat mai repede, la un foraj profesional aceste operatii pot dura si 1 saptamana.Aveti mai jos un tabel cu principalele diferente. Desigur ca exista si variante intermediare, in sensul ca se poate face un foraj casnic tubat cu PVC Valrom, dar asta nu are nici o importanta.
Nr. Crt.OperatieForaj casnicForaj profesionalDe unde apar diferentele
1Deplasare, transport, logistica, org santierieftinputin mai scumpInstalatiile de foraj pt forajul profesional cu diametru mai mare de sapare au costuri de deplasare si operare mai mari
2Sapareieftinputin mai scumpSaparea cu un diametru mai mare presupune timp si costuri un pic mai mari.
3TubareieftinscumpLa forajele casnice se foloseste tubulatura PVC de protectie cu filtre facute artizanal, in timp ce la cele profesionale se foloseste tubulatura Valrom cu filtre din fabrica de 4..5 ori mai scumpe.
4Piesa de fundzerocostLa forajele casnice se practica taierea si impreunarea in forma de varf ascutit a tubulaturii PVC
5CentrorizerocostNeutilizarea lor poate duce la imposibilitatea filtrarii corecte a nisipurilor fine din stratele acvifere
6Pietris margaritarf ieftinf scumpun metru cub de sort 2-4 sau 4-8 la o balastiera costa 30 lei in timp ce 1 metru cub de pietris cuartos costa 130 euro plus transportul de la distante mari.
7Introducere margaritarzeroscumpIntroducerea controlata a margaritarului  ( masurarea in permanenta a nivelului la care a ajuns) este esentiala pt reusita oricarui foraj.
8Inel izolare peleti bentoniticizeroscumpSunt f multe firme de foraj care nici nu au auzit de asa ceva.
9Cimentarezero sau f ieftinscump, chiar f scump uneoriLa forajele casnice se practica golirea de la spuprafata a unui amestec de lapte de ciment. Nu exista nici o garantie / masuratoare care sa ne arate ca a ajuns acolo unde trebuie. La forajele profesionale se injecteaza printr-o teava laterala care se introduce pana deasupra inelului de peleti bentonitici.
10Pauza priza cimentzeroscumpStationare 2 zile pt intarire cimentare costa
11Desnisipareieftinmai scumpDesnisiparea se face cu aer lift concentric sau excentric pe fiecare portiune de filtru in parte, cu monitorizarea turbiditatii . La unele foraje poate dura si 1 saptamana. Uzual diureaza 1..2 zile.
12Pompariieftinputin mai scumpSe pompeaza apa in regim variabil pana la limpezire. Se masoara anumiti parametri ai apei cu aparatura.
13Stabilire parametri forajzerof scumpSe folosesc mai multe pompe mai multe zile pt a determina debitul maxim al forajului, dar si 3 debite intermediare.
14Intocmire documentatiezero sau f ieftinmai scump
15Refacere amplasamentzero sau f ieftinmai scump sau f scump uneori
16Sapare si montare caminieftinmai scumpLa forajele profesionale caminul e mult mai mare pt ca vin montate diverse echipamente acolo.
Atrag atentia asupra urmatoarelor operatii/materiale :– folosirea centrorilor – cel putin 2 , unul sub si unul deasupra zonei filtrelor.– folosirea pietrisului margaritar cuartos cu granulatie corespunzatoare stratelor acvifere traversate– introducerea controlata a acestui pietris,, mai bine zis masurarea in permanenta a nivelului acestuia. E operatia care garanteaza succesul unui foraj. Prea putin nisip inseamna filtru neacoperit , si sanse f mari ca forajul sa dea nisip continuu. Prea mult inseamna comunicare cu stratele superioare, cu sanse de contaminare a apei din foraj , dar si punerea in comunicatie a 2 acvifere, lucru daunator. Desigur ca se poate calcula volumul de pietris necesar a se introduce, dar aceste calcule sunt doar orientative. Gaura de foraj nu e un cilindru perfect, pot fi zone care se strang in jurul forajului ( intra mai putin pietris) , cum pot fi zone de caverne unde intra f mult pietris. Am intalnit cazuri cand din calcul iesea 1 metru cub si abia cu 5 mc s-a trecut deasupra filtrelor, dar si cazuri cand in loc de 3 mc a fost suficient unul.  F important e sa se masoare nivelul pietrisului.– izolarea cu peleti bentonitici. Se asteapta min 2 ore dupa aceea pana la cimentare.– cimentarea pe toata lungimea forajului cu reteta de lapte de ciment si bentonita corecta care sa asigure o intarire lenta a cimentului.  E o operatie complicata tehnic ( se face printr-o coloana suplimentara introdusa prin spatiu liber din exteriorul tubulatrii PVC). E si foarte costisitoare. Nu e corect ca acel spatiu sa se umple cu pietris. Desi stratul de jos deschis cu filtre in foraj e izolat, prin acel pietris  se pun in comunicare straturile de deasupra, lucru incorect  ( dpdv legal) pt mama natura.– desnisiparea si masuratorle de debit – sunt la randul lor operatii complicate care necesita pe langa unelte ( compresor, generator, pompe) si diverse instrumente de masura.Astept cu nerabdare comentariile / intrebarile voastre.    

160 thoughts on “Diferenta intre un foraj casnic si unul profesional; sau Cum se face un foraj perfect ?

 1. Lucian says:

  Buna ziua,

  As fi interesat de o oferta estimativa de pret ( la gata: sapat, tubulatura, pompa ) pentru un put in Moara, judetul Suceava pentru us casnic.

  • = foraje OnDrill = says:

   Aveti email o oferta pt executie foraj completa (materiale , operatii, etc) . Despre echiparea / exploatarea forajului discutam / ofertam dupa finalizare cand avem parametriii . Acum nici macar orientativ nu merita o astfel de discutie / ofertare.

 2. Elena says:

  Toate firmele ma refuza sa i-mi foreze intr-o fantana care la 7 m.are o piatra.apa intra pe sub tubul bagat pe o parte laterala si are 70-1 m de apa.Daca nu se poate acolo,poate sa se faca un foraj alaturi unde eu am bagate niste tevi de 40 ani si folosesc hidrofor pentru consumul apei in imobil.Acum insa nivelul apei a scazut si vreau un foraj adanc de 30 m.Eu locuiesac in com.Deleni,jud.Vaslui.Chiar nu se gaseste nimeni sa faca acest lucru?In localitate s-a mai fosrat,s-a mai dat de piatra si totusi s-a facut.Nu am curent 380.Astept raspuns pe emai.Va multumesc.

 3. Vasile says:

  Buna ziua. Doresc o oferta de pret pentru realizarea unui foraj folosit ca si sursa secundara de apa pentru o spalatorie auto. Forajul va fi realizat in orasul Cugir, Alba Daca se poate, va rog sa-mi trimiteti si informatii privind toate avizele sau actele necesare pentru realizarea acestui foraj. Multumesc.

 4. Liamo says:

  Buna ziua,

  Terenul este situat in Comuna Recea,pe drumul spre Berevoi.

  As dori informatii despre 4 foraje:
  Doua foraje pentru apa potabila,situate pe aceleasi teren. dar la distante de cateva zeci de metri
  De asemenea,un foraj pentru o pompa de caldura.
  Alt foraj pentru un sistem de ventilatie cu pre-incalzire in pamant.

  Nu am inforamtii despre cum este pamantul sau panza freatica in zona.

  Multumesc anticipat.

  • = foraje OnDrill = says:

   Buna ziua
   Nu intelegem de ce 4 foraje .
   Un singur foraj va poate da apa cata vreti pt casa, gradina si etc dar si pt Pompa de caldura geotermala. Daca aveti o solutie de deversare a apei – canal, parau, etc e singura investitie necesara. Daca nu aveti va trebui un al 2-lea foraj pt reinjectie apa in sol, aici se complica lucrurile f mult.
   Eista si varianta PDC sol -apa cu sonde geotermale tip U care e fezabila pt dvoastra, pt asta e nevoie sa va faceti un CALCUL NECESAR TERMIC pt casa dvoastra …si de acolo va rezulta numarul de sonde U necesare
   Nu am auzit sa existe vreo legatura intre foraje si sistemul de ventilatie ..poate detaliati un pic ce anume exact doriti ?
   O locatie EXACTA d epe Google maps trimisa email ne poate ajuta sa va oferta 1 foraj de apa suficient pt toate nevoiel d-voastra.

 5. costi says:

  Buna ziua. Am executat un foraj casnic, pana la 60 de metri, s-a tubat si s-a pus margaritar de balastiera vreo 25 de m, urmand a se izola cu amestec de ciment zilele urmatoare. Putul nu are un debit bun iar apa care iese acum din put , cel putin la final cand am gustat era sarata. Se mai poate face ceva din acest stadiu pentru a continua cu un put profesional?

 6. ovidiu says:

  Bună ziua, am o intrebare:
  inainte de forajul propriu-zis, e necesar un carotaj electric pt a vedea apa cum e pe sub pământ, sau se forează și fără?

  • = Foraje OnDrill = says:

   Carotajul electric – masuratorile geofizice sunt niste lucrari/masuratori care se executa IN gaura deja forata/sapata . Deci NU are cum sa se faca inainte de executia forajului pt ca nu ai nici o gaura acolo unde sa bagi electroda de geofizica ca sa vezi daca e sau nu apa etc.
   INAINTE de foraj, in afara de o bunea, serioasa si profesionista documentare (STUDIU HIDROGEOLOGIC, etc), poti incerca sa faci un profil geologic limitat la adancimi mici – uzual 30..40 m cu ajutorul unor masuyratori geoelectrice sau seismice (SEV-uri – sondaje electrice verticale, etc) care , pe langa faptul ca au un cost substantial , nu dau informatii decat la adancimi mici si au in plus nevoie de teren viran pt a intinde 16..32 electrozi sau geofoni pe o distanta considerabila – 100 m de exemplu – pt a putea face o astfel de masuratoare.

   • ovidiu says:

    Am întrebat pt ca unui amic asa i-a zis o firma de foraj, ca e bine sa facă și acest carotaj pt a vedea la ce adâncime e apa cea mai multa și unde sa instaleze filtrele. Deci e posibil sa ii fi spus asa doar pt a-i lua niște ițe bani în plus? Costa 800 lei carotaj ul.

    • = Foraje OnDrill = says:

     Va REPET . Aceasta masuratoare – carotaj geofizic NU se poate executa inainte de forare , dar se executa – si noi facem asa ceva la majoritatea lucrarilor – dupa ce gaura/ forajul e sapat pt a vedea unde sunt acviferele etc, inainte de tubare ! Depinde de locatie, complexitate geofizica etc – poate fi si 500 lei dar si 2.500 !

 7. dan says:

  Am un put forat la 41m , cu tubulatura din pvc albastra. Dupa 2 ani la o reparatie am observat ca cei care mi-au facut instalatia , cu o pompa de suprafata ia apa numai de la 8. metrii.Intrebarea mea. Apa de la 40m urca pana ,care este potabila urca pana la 8m de unde ma alimentez Trebui sa fac o recimentare , pentru a fi sigur ca straturile nu se amesteca?

  • = Foraje OnDrill = says:

   Buna ziua.
   Recimentare / izolare straturi acum NU se mai poate face . Va imaginati ca se poate sapa pe langa tubulatura 15..25 ..30 m sa faci acolo un inel de izolare ? Sau cum ?
   Inaltimea la care urca apa sau locul de unde se trage / pompeaza NU are nici o importanta pt calitatea apei. Calitatea apei e influentata doar de pozitia filtrelor / nr de acvifere deschise si de reusita executiei izolarii straturilor de suporafata.
   Faceti o analiza a apei. Trimiteti-ne fisa forajului si va spunem ce si cum se mai poate face acum ….

 8. Marius says:

  Pentru a exploata un put(80-100m) profesional pentru irigat se plătește vreo taxa la Apele Romane? În condițiile în care extrag cantități mari de apa …E nevoie de ceva acte , avize , etc?

  • = Foraje apa OnDrill = says:

   Desigur. Cand va avizati forajul si il puneti in exploatare, va trebui montat contor pe baza caruia veti plati o taxa , fctie de consum. Cei de Apele Romane au un serviciu de relatii cu clientii ! De ce nu va adresati direct lor ?

   • seby says:

    Doresc forarea unui puț care sa nu necesite aprobări speciale din partea autorităților , pt uz casnic,4-5 persoane,
    Necesar 0.5-1 l/secunda, locația Constanta / cartier Delfinariu .Din observații proprii ,terenul este nisipos/argilos ,la peste 10 metri adâncime nu am idee ce ar putea fi.
    Accesul pe teren se poate face pe porți cu deschidere de 3 metri lățime .
    Doresc sa stiu cat ma costa forajul cu toate piesele incluse, ce garanție am pe foraj, perioada pentru deznisipare aproximativa .Mulțumesc .

 9. Marius says:

  Buna ziua! As dori sa irig o suprafata de teren agricol(10-15ha) in judetul Iasi com Sipote. Vreau sa stiu de cate puturi e nevoie , ce adancime si cam cat ar costa!

 10. Costin says:

  Buna ziua,as dori o oferta de pret pentru un put care sa acopere un necesar de 25-30 mc/zi. Sat Hagau, com Catina, jud Cluj, coordonate: 46°N 24°E. Nu am cunostinte de alte foraje in zona.

 11. serban s says:

  Buna ziua. Sunt total lipsit de exprienta in domeniu dar din „pacate” sunt beneficiarul unui put.
  As dori sincer un raspuns de la dvs.
  Am fost nevoit sa sap un put pt a alimenta o locatie. Puțul respectiv a tr sa il sap manual deoarece spatiul ( lățime , inaltime ) nu permitea efectuarea lucrarii mecanic. Puțil a gost sapat la aproximativ 15m adincime, neavind ptetentii pt o calitate deosebita a apei. Am montat si trei filtre lasindu-le goale fsra continut tocnai in ideea de a lass putul sa se curete. Pt aproximativ 3 luni a fost ok chiar daca se vedea pe filtre ca apa are si nisip insa acum pur si simplu cantitatea de nisip este f mare si desi am nevoie de apa imi este teama sa nu pierd putul respectiv. Cel care a facut putul m-a ssigurat cactotul este in regula ca este normal sa se intimple asa. Acum eu din cite am mai auzit , cei carr foreaza dupa cd termina putul introduc o anume cantitate de apa ( pentu a spala putul ) , este normal acest lucru ? Daca da eu mai pot face aceasta operatiune dupa atita timp ? ( cel ce a forat nu a facut asta ) sau am mai auzit ca se pune la sfirsit pietrispe gundul putului , eu mai pot face acest lucru ?

 12. MIKA says:

  Buna ziua, am si eu o intrebare si anume: la ce distanta pe orizontala se pot amplasa 2 sau mai multe foraje de adancime (100 m)?
  Nu gasesc nici un STAS, Normativ care sa-mi spuna la ce distanta pot amplasa un foraj fata de celalalt, gasesc doar despre distanta de protectie sanitara.
  In zona exista un foraj la 110 m care asigura un debit de exploatare de 4l/s si capteaza stratele acvifere cantonate pe intervalul 80-110m,circa 2-3 strate,cu o coloană unică din tuburi PVC cu diametrul de 225 mm prevazuta cu filtre in dreptul stratelor captate.
  La acest foraj se doreste o reabilitare se poate sa-mi dati un pret?
  Daca se poate sa ma ajutati si cu distanta dintre doua foraje, v-as fi recunoscatoare, pentru ca as afla daca pot sa-mi fac un foraj de adancime mare(80-100 m) sau nu.
  Multumesc.

  • = Foraje OnDrill = says:

   Despre ce zona / locatie vorbim ?
   1. Distanta dintre 2 foraje care se exploateaza simultan este bine sa fie mai mare decat dublul Razei de influenta a unui foraj. Cautati cum se calculeaza Raza de influenta f-ctie de debit, denivelare, etc si aveti astfel raspunsul. Asta daca se doreste exploatarea SIMULTANA a celor 2 foraje, pt ca altfel se pot face si la 5 m unul de altul.
   2. Reabilitarea consta intr-o serie de operatii care NU se pot prevedea de la inceput. Mai intai trebuiesc adunate toate detaliile despre foraj , apoi trebui facute cateva investigatii / masuratori si pe baza lor se stabileste Diagnosticul bolnavului , se prescrie apoi Tratamentul si se urmareste cum raspunde la tratament, eventual se intervine cu corectii. Mai in detaliu despre aceste operatii, preturi duarata etc prin email.

  • MIKA says:

   Va multumesc pentru raspuns si timpul acordat, intre timp am gasit si stasul dupa care se face calculul SR-1629-2/96
   Zona in care se propune forajul este Tomnatic, jud.Timis.

 13. Radu says:

  Buna ziua, m-ar interesa si pe mine cat m-ar costa forarea unui put, s-a am apa potabila de calitate,casnic sau profesional, dupa cum credeti cai mai bine, sunt prea sarac sa m-a multumesc cu ceva ieftin, m-a intereseaza in primul rand calitatea, sunt din Bacau. Am inteles ca pe la 17 m ar fi apa sarata, cat de sarata nu stiu. Debitul ar fi cel necesar unei familii de 3 persoane plus eventual pentru un sistem de irigare automat pentru gradina. nu inteleg de ce spuneti ca forati peste 50 de m, adancimea forajului nu se face functie de sursele de apa? adica daca apa buna e la 40 de m si se foreaza peste 50, nui posibil ca urmatoarea sursa sa fie la 80m?

 14. George says:

  Buna. Am un put cu adincime de 20m si cu diametrul de 200mm care deserveste un lac piscicol . Forajul s-a facut numai in huma albastra si nu s-a atins nici un strat de pietris,nisip.Din pacate nu am debutul necesar si as vrea sa l mai adincesc. Debutul la momentul de fata este unul foarte mic de 2,5 litri pe minut si as avea nevoie de un debit 25-30 litri pe minut. Menționez ca putut se afla in comuna Godeni jud. Argeș. Ma interesează cit costa adincirea acestui put sa am debutul necesar si durata de execuție.

 15. nistor says:

  buna ziua
  sant din Dragasani Valcea si doresc un put la 30 m sa trag cu o pompa de un tol si un sfert 4 ore pe zi aproximativ cat costa?
  va multumesc

 16. Daniel says:

  Buna ziua,
  Va rog o oferta pentru un foraj pentru 4 adulti si 2 copii la minim 50m adancime in judetul Suceava. In momentul de fata am un put clasic la 15 metri adancime cu tuburi de 1000 si in perioada asta am doar 1 tub plin cu apa si tot scade.
  Multumesc.

 17. Octavian says:

  Buna ziua,

  Am un put forat recent pentru apa potabila si irigat. Este tubat cu teava de 125mm pana la 40m. Am lansat o pompa submersibila(~ 0.8 l/sec) la adancimea de 36 m (la recomandarea executantului).
  Problema este ca scot (mult) nisip fin si foarte fin. Se poate face ceva ca forajul sa nu mai dea nisip continuu?
  Tin sa precizez ca in ultimele 6 sambete (weekend-uri) pompa a mers continuu 10 ore pe zi si inca scot nisip. Nu locuim acolo ci doar in weekend.

  Multumesc

  • = foraje OnDrill= says:

   Datele furnizate sunt mult mult prea PUTINE pt a trage o concluzie. Care este problema/ ce se poate face , etc. Avem nevoie de FISA FORAJULUI sa vedem acolo pozitia filtrelor, latimea fantelor, pozitia centrorilor, tipul de pietris folosit si cantitaea, nivelul static, etc. Avem nevoie si de modelul pompei si diametrul coloanei de refulare.
   Solutiile pot sa fie simple (mutare poz pompa, reducere debit, etc) , putin complicata – denisipare, punere productie, … foarte complicate – retubare (voi scrie un articol despre asta zilele viitoare) sau poate chiar sa nu existe decat solutia refacerii.
   Noi avem in contracte garantia ca predam la plecare apa limpede fara nici un fel de impuritati . Dvoastra ce aveti in contract ?

 18. claudiu says:

  as dori o oferta de pret pe diametrul de 300 pentru teava de 160. numai sapatul si tubarea pana la o adancime de circa 20 m.panza freatica este pe undeva pe la 15 m
  dar este foarte mult nisip si fara tub de protectie este imposibil. comuna ganeasa sat dranovatu. pt detalii este vb de un put cu apa casnica pentru udat, 3m cubi ora

 19. carmen says:

  Buna, am rugamintea sa ma ajutai cu un raspuns am cumparat o casa si am in curte doua surse de apa una forata (pompa cu hidrofor) si o fantana cu apa , si ambele sunt de proasta calitate.
  Se va putea folosi aceste surse de apa pentru renoire si evetual o forate mai andaca a putului? Iar ca si calitatea sa fie una din cele mai bune pentru apa potabila cat ar costa in Padureni(Jebel)Timis la standard de functionare si consum?
  Cu respect Carmen C.

 20. robert marinescu says:

  Buna ziua,
  Am o fantana din tuburi de beton diametru 30 cm, adancime 22-23m. Ma intereseaza sa adancesc, sa prelungesc fantana respectiva pana la 40m. Va rog sa imi spuneti daca este posibil si ce costuri implica. Multumesc

 21. Adrian Ionescu says:

  Doresc forarea unui put la 36 m adancime cu diametru 125, profesional.
  Necesar 1 l/secunda, locatia Sanpetru- Brasov.
  Am o recomandare de PC apa-apa de 17 KW pt o casa de315 m2 din care 210 cu incalzire in pardoseala, iar restul mansarda. Am observat ca aveti cunostinte si in domeniul PC si poate ma puteti sfatui/ ajuta?
  Doresc sa stiu cat ma costa forajul/m cu toate piesele incluse, ce garantie am pe foraj, perioada pentru denisipare aprox, etc!

  • = foraje OnDrill= says:

   In data de 13.06.2014 vi-am trimis o oferta detaliata (adancime, pret, materiale, operatii, termene de executie, plata, etc) pentru un foraj in zona d-voastra. Mai mult, in 25.07.2014 vi-am comunicat ca foram in nordul Brasovului si vi-am acordat un discount suplimentar pt ca eram in zona. Oferta si dioscountul sunt valabile in continuare, pentru ca si acum foram cu una din instalatii langa Covasna, nu departe de d-voastra. Daca NU mai aveti oferta initiala reveniti pe email si vi-o retrimitem.

 22. Manuela says:

  Buna ziua,Intentionez sa construisc o casa ptr o familie de3-4 persoane in zona Tohanu mai precis la vreo 200m de soseaua brasov-bran pe stinga cum se merge spre Bran .As dori apa potabila atit ptr nevoile casnice si eventual ptr irigatie 1500m Daca puteti sa ma ajutati cu o oferta de pret si ceva date tehnice.Va multumesc anticipat.
  PS.Mentionez ca terenul este plat electric si f usor accesibil si nu am curent

 23. ion says:

  Revin cu o mica completare la o cerere de oferta pe care am transmis-o putin mai devreme. Am primit un raspuns de la Dvs. dar nu m-ati lamurit pe deplin. Eu am spus ca doresc un put forat conform procedeelor prezentate de Dvs. la ~ 20m. Acum pentru ca am descoperit si lungimile de teava ca fiind de 6 ml, atunci m-am gandit ca putul ar putea fi de 24 m adancime. Am prezentat situatia de fapt ca in prezent exista o fantana de 5 m adancime fiin sapata in pietris pana la stratul de huma.Am cerut informarea despre pret si cand se poate incepe lucrarea.

 24. Miron Alin says:

  Buna ziua!

  As dori sa stiu costul unui foraj profesional pentru alimentarea unei case cu apa potabila (3 persoane)+irigatii 1000mp, in sat Fundu-Vaii, com. Poienesti, jud. Vaslui.
  Totodata, as dori sa stiu daca forati numai pe teren drept sau se poate si in panta.

  Multumesc.

 25. Felix Sebastian Nazarevscky says:

  Buna ziua,
  Am un put pentru uz casnic in satul Dimieni, comuna Tunari, sapat la 45-50m si care a functionat fara probleme din 2009. Recent, investigand faptul ca nu mai functiona pompa, sa constatat prezenta nisipului in abundenta. Am facut denisipare, dar problema nu s-a rezolvat, putul are un debit scazut sau chiar a ramas fara apa. Se suspecteaza o colmatare a filtrului. Nu am informatii privind executia putului, in afara adancimii acestuia. Se poate face ceva, eventual acea procedura de fracturare hidraulica? Daca da, sau daca exista vreo solutie, va rog sa ma contactati, eventual cu o oferta.

  Multumesc,
  F. Nazarevscky

  • = OnDrill foraje = says:

   Solutiile care se pot aplica depind f mult de constructia forajului – materialul tubulaturii, diametre, tip / pozitie filtre, tip pietris margaritar, mod realizare izolare straturi , de parametrii initiali etc ……
   E posibil ca bagand apa sub presiune sa ravasiti un pic zona din spatele filtrelor de plastic si sa aveti astfel ceva rezultate. Daca nu aveti o fisa completa si corecta a foorajului noi nu suntem interesati, pt ca NU intervenim asupra forajelor fara fisa de executie.

 26. valerica says:

  Buna ziua as dori si eu o oferta de pret pentru forarea unui put de apa menajera in Bacau com Luizi Calugara.Debitul ar trebui sa acopere necesarul unei fam. de 3 pers. Nu stiu la ce adancime este panza freatica.

  • = OnDrill foraje = says:

   Buna ziua

   Noi executam foraje (https://www.flickr.com/photos/foraje/12130242026/ ) tubate cu PVC de diametru 90 …250 mm si nu fantani. Aceste foraje nu acumuleaza apa , ci dau un debit constant, exploatabil 24 h din 24, 365 zile /an, debit neinfluentat de regimul precipitatiilor, si o calitate a apei neinfluentata de activitatea umana.

   Adancimea minima pentru care ne deplasam in zona d-voastra este de 50 m

   Daca aceste 2 cerinte sunt valabile pt solicitrarea d-voastra va rugam sa reveniti cu un reply pe adresa noiastra de email.

 27. balut ileana says:

  Buna ziua!

  As dori o oferta de pret pentru forarea unui put de apa potabila in Dumbravita , jud. Timis,langa padure. Debitul ar trebui sa acopere necesitatile unei familii de 4 persoane si irigarea unei suprafete de maxim 300 m2 de gazon.
  Cu multumiri,
  Ileana Balut.

 28. gabi says:

  Buna ziua, locuiesc in Strejnicu ph si doresc un foraj casnic ptr. 2 persoane cu un consum lunar de max. 6-8m/3 ,mentionez ca am apa de la reteua localitatii dar aceasta curge doar iarna, cand vine vara e gata incep taranii sa ude gradinile si rar mai vad si eu apa. Va rog sa-mi spuneti cat ma costa acest foraj ,apa este la 27 m va spun asta sigur ca si-a mai forat un vecin la 100 m de mine si daca se face mizerie multa eu am mult gazon.

  • = OnDrill foraje = says:

   Depinde. De multe. De zona, de cum sunt acviferele ordonate, de adancimea forajului, de distanta dintre primul si al 2-lea acvifer, de cum se face izolarea / cimentarea forajului. Noi recomandam un inim de 2 metri pentru a nu fi pierder de circulatie / noroi in subsoluri sau in fose , dar dpdv al calitatii apei nu exista un minim sau maxim.

 29. Jan says:

  Buna ziua
  Doresc o oferta de pret pt construirea unui put in pitesti, adancimea este aprox 200 m, pt nevoi casnice- 4 persoane si cca 1000 mp de gradina.
  Multumesc

 30. cristian says:

  Buna ziua!

  As dori o oferta de pret pentru forarea unui put de apa potabila in comuna Berceni, jud. Ilfov, prelungirea str. Independentei. Debitul ar trebui sa acopere necesitatile unei familii de 4 persoane si irigarea unei suprafete de maxim 800 m2 de gazon.
  Cu multumiri,
  Cristian C.

 31. Daniela says:

  Buna seara,

  As dori o oferta de pret pentru forarea unui put casnic necesar pentru o familie de 6 persoane (apa potabilă si menajera) in Rosu Chiajna.
  Multumesc.

 32. Alexandru says:

  Buna seara,
  As dori sa stiu la ce costuri ajunge forarea unui put casnic necesar pentru o familie de 3 persoane (apa potabilă si menajera) in Otopeni. Ca si adâncime m-a gândeam la 45-60m dar așteptat sugestii din partea D-voastră.

 33. vasile says:

  buna,eu execut foraje in zona Dobrogea,am cateva mAAAri probleme,instalatia cu care forez este home made,motor electric cu reductor si cu circulatie directa,cum stim unde sa sapam,locatia?
  Deseori clientul ma intreaba pe mine…unde este apa…,evident ca nu-i pot raspunde,alege el locul si nu dam de apa,ce facem?
  Eu am un draft de contract in care ma angajez sa fac sapatura , nu sa gasesc apa sau petrol,dar totusi …au fost ceva divergente si nu imi face placere sa am circ.Ok,sunt situatii cand sap si sunt intrebat ,ati dat de apa?iar sunt in dilema…te rog,comenteaza aceste aspecte sa invatam si noi si ei…Sanatate maxima va doresc,un an nou mai bun,
  cu respect

 34. diaconu says:

  Bună ziua,
  Doresc şi eu un puţ forat pentru apă potabilă în com.Gârcina satul Almaş, Jud.Neamţ. Pânza freatică cred că se află undeva la 8-10 m.(poate mai la suprafaţă). Eu as dori ceva mai adanc pentru a fi sigur că nu voi rămâne fără apă după ceva timp. M-ar interesa costurile pentru această lucrare.

  • OnDrill.ro says:

   Nu e vorba de avantaj sau dezavantaj. E vorba de care trebuie / poate fi folosit. Ca de obicei, nu exista un raspuns simplu / o varianta universal valabila. Mai exact : f-ctie de granulometria acviferului deschis in foraj se vor alege – marimea fantelor filtrelor tubulaturii PVC si granulatia margaritarului . Daca e nevoie ca el sa fie cuartos sau necuartos/ uzual e o decizie care o ia executantul pe baza experientei. Sunt f multe acvifere in Romania , as putea spune chiar majoritatea) care nu au nevoie de pietris cuartos. Atata timp cat apa pompata este limpede cristal fara nici o decantare nseamna ca filtrul functioneaza perfect si a fost corect executat.

 35. Mircea I. says:

  Buna Ziua
  as dori un put de mare adancime in zona Racari dambovita
  pe o raza de 4-5 km sunt forate puturi care scot apa permanent cu o oarecare presiune in functie de debit
  As dori un asemenea put
  Intrebari
  care este pretul pe metru liniar
  ce tuburi folositi
  ce dimensiune au filtrele screen
  eventual vorbim la telefon

 36. Dan says:

  Buna ziua,
  Doresc o cotatie pentru un foraj casnic de apa potabila. Locatia este in Ampoita, com.Metes, jud.Alba. Terenul este situat in Gura Ampoitei, la poala padurii si la mai putin de 150m de paraul Ampoita. Terenul este sedimentar. Vecinii au apa la aprox. 4m adancime. Uneori raman fara apa in perioadele secetoase. Multi au „batut” teava pentru a avea sursa de apa.
  Consumul estimat este cel normal pentru 4 persoane si udare plante pe o suprafata de numai 400mp.
  Multumesc.

 37. v. valentin says:

  Buna ziua locuiesc in Baicoi.Liliesti Prahova si sunt interesat pentru o forare unui put pentru irigare a unui teren de cca.2000 metri.va rog daca imi putetzi face un calcul(materiale,manopera)Multumesc

 38. fred says:

  Buna seara ,
  vreau sa stiu cat costa un put pentru apa , ce ar alimenta cu apa potabila o cabana 6 persoane in zona comunei Vulcan Jud. Brasov

 39. Luiza says:

  Buna ziua! Ma intereseaza forarea unui put in orasul Constanta pt apa potabila. Suntem 5 persoane si aveam o gradina de 500 mp
  Astept oferta dumneavoastra. Multumesc!

 40. Boldesco says:

  Buna seara
  Ma numesc Iulian Boldesco sunt din Visinesti Dimbovita ça reper intre Cimpina si Pucioasa in zona de deal.
  intentionez sa realizez un pût de adincime asta insémnind peste 70 de metri sau mai mult pina consider ça imi acopere nevoile gospodaresti ( pentru casa, Gradina de irigat cam 1500m2 dar si lacul de 162m2)
  Daca gasim apa suficienta intentionez sa créez bazine (o crescatorie) de peste pe o suprafata de 1000m2
  Astept raspunsul dvs
  Cordial Boldesco

 41. r. Ion says:

  Buna ziua,in jud Prahova,Baicoi,zona Liliesti,str.Postavarul,casa familiala 2 pers.(casa pe pamint)si 2200mpgradina.Dorim oferta de pret ptr.put de apa.Vecinii au avut fintinile forate la aprox.14 m,pe care nu le-au mai folosit din anii 80.Am vas de expansiune de 1mc si hidrofor.Prefer tub Valrom si o lucrare executata corect.Sunt inclinat totusi mai mult ptr.apa de udat gradina.Consumul fara udat gradina este aprox.6-7 mc lunar.Va rog sa ma ajutati cu sfaturile dumneavoastra. Diferenta in pretul final ar justifica si obtinerea de apa potabila?
  Stimate domn,vedeti si dumneavoastra ca de la an la an seceta,iar 1mc in plata,este peste 4lei.Gindesc ca peste 3-4 ani la iesirea la pensie,sigur nu voi mai gindi sa fac o asa investitie,dar un oarecare sentiment de om gospodar(care vrea sa aiba)ma impinge sa va solicit ajutorul.Eventual imi puteti sugera si o pompa sumersibila,la care raportul fbcalitate/pret ar recomanda-o.Multumiri anticipate.

 42. Liviu says:

  M-ar interesa un foraj profesional in Recas, judetul Timis. Nu stiu exact canditatea de apa de care as avea nevoie la o familie de 4 persoane si irigarea gazonului insa sunt sigur ca dumneavoastra aveti o idee si as dori o oferta in acest sens.

 43. avram says:

  revin si va mai retin atentia cu urmatoarele aspecte>inteleg ca faceti si dvs asemenea lucrari. in functie de ce am scris mai sus puteti sa faceti un cost aproximativ al unui foraj, etc..multumesc

 44. avram says:

  buna ziua, detin in loc. beclean(fagaras) in afara localitatii un teren de 2 ha, care este dispus pe directia est-vest.pe latura de est e drumul comunal si locul unde am ales sa ridic o casa…pe latura de vest la 300 metri distanta am amenajat un lac mic cu pesti, iar in spatele acestuia trece un parau de munte……intre drum si lac(rau) am plantat 1,50 ha cu pomi fructiferi……in locul unde se va ridica casa vreau sa fac un put pt alimentare cu apa, atat in locuinta cat si pt irigarea pomilor……as dori sa.mi dati un sfat ce put trebuie sa fac din tuburi PVC sau din tuburi de ciment, si care ar fi adancimea ideala avand in vedere ca in zona trece un parau, terenul este plan, fara pante….multumesc tare mult

 45. Viorel says:

  Buna ziua,
  V-am trimis un email pe 24 aprilie referitor la un put in jud. Valcea. Nu am primit nici un raspuns.

 46. Hanganu Anca says:

  Ma intereseaza forarea unui put in zona Moroeni, Dambovita.
  Astept oferta de pret pt un put de cca 50-60 m cu apa limpede. Am mai multe izvoare pe teren. As vrea sa va intreb daca ma puteti ajuta cu captarea lor. Va multumesc si va doresc numai bine.

 47. Dan Popa says:

  Buna Ziua !

  As dori sa stiu si eu la ce costuri as ajunge pentru forarea unui put casnic necesar pentru o familie de 4 persoane in zona Bucurestii Noi, si in cat timp s-ar executa lucrarea.. As vrea undeva la 30m adincime, sau poate stiti mai bine unde ar fi apa potabila in zona noastra

  • OnDrill.ro says:

   Pentru o astfel de utilitate va recomand tubare cu 140 sau chiar 160 mm care sa permita pompe cu H mare, f probaabil necesare in cazul forajelor executate la deal.
   Din pacate nu avem informatii despre geologia si hidrogeologia republicii Moldova, si nic nu intentionam sa incepem executia de lucrari in zona d-voastra.
   Va recomandam sa studiati :
   https://gov.md/ro

   si sa contactati mediul universitar pentru a afla informatii despre geologia / acviferele de adancime din zona d-voastra.

   Numai bine.

 48. ion says:

  Salut,in primul rind trebuie sa va spun ca ma aflu in Rep.Moldova si sa stiu daca aveti posibilitate de a efectua lucrari pe teritoriul tarii noastre.Eu vreau sa imi deschid o afacere facand un proiect pentru alimentarea cu apa a satului natal (circa 150 gospodarii).Sunt in satul Balanesti,raionul Nisporeni,circa 35 km de la Husi.As vrea sa stiu daca are importanta unde faci forajul,pe deal sau la ses,pentru ca la noi aici se afla cel mai mare deal din Md,dealul Balanesti-429 m altitudine si daca o fac aici am posibilitatea sa alimentez inca 2 sate in apropiere si pe viitor sa-mi maresc cu mult proiectul,asa ca vreau din start sa fac o fintina care sa imi ofere un debit indestulat.2.5l/sec(216mc/zi)mi-ar fi de ajuns.Cred ca un foraj cu d=311 mm si tubarea d=125 mm ar fi perfect,doar ca nu stiu pina la ce adincime ar trebui efectuat forajul.Daca aveti acces la informatii despre relieful si tipul de sol din localitatea mea(in special dealul Balanesti)va rog sa il studiati putin si ma informati despre ce lucrare am nevoie.Sau daca pe deal va fi nevoie de o sapatura foarte adinca,ma gindesc sa fac forajul la ses unde cred ca vreo 40 m adincime ar fi deajuns si sa transportez apa in rezervor in acelasi deal,doar ca va trebui sa o transportez vreo 7 km,si iar cheltuiala,lucru si timp in plus.Deci am nevoie de un debit de apa de pina la 2-2.5l/sec.Va rog sa imi faceti un calcul incepind de la efectuarea sapaturii+materiale,etc,pina la sfirsitul lucrarii.Va multzumesc anticipat! ION

 49. seby says:

  putzarii au sapat un put si mi-au spus ca stratul acvifer este de la 27 la 41 m. e posibil? zona chiajna-rosu, ilfov. au zis ca pun filtre de la 35 la 40 m, margaritar pana la 30m si apoi izolare pana la 25 m. e ok?
  Sus
  Citează
  Multi-citat
  Editează
  Raportează

 50. stefan says:

  Ma intereseaza un put forat in apropiere de Medgidia(jud Constanta), in partea de sud a Canalului Dunare-Marea Neagra, la 1-2 km de canal.Sa am suficient debit sa irig 4-6 hectare.Ma intereseaza cam ce cost ar avea , adincimea de forare si cand puteti sa-l executati.N-am curent acolo, e camp, ar fi ideal sa gasesc o pompa pe benzina cu care sa scot apa.Multumesc!

 51. i. c. says:

  buna as avea nevoie de un put in oras sibiu com. sadu zona tocile . astept oferta de pret pt un put de 50-70 m cu teava de 110 va multumesc si va doresc cat mai multe lucrari . [in zona nu exista retea electrica]

 52. stefan says:

  as dori o oferta de pret pt un foraj pt uz casnic in satul mironesti jud giugiu 40 km de bucuresti locatia este pe un deal la baza caruia curge argesul adancimea fantanilor este de 40 metri dar as vrea un foraj mai adanc pana la a doua panza freatica va multumesc si astept un raspuns

 53. dariuus says:

  am un foraj de 12 ani diametrul 120 mm ,adancimea de 80m si in urma cu 3-4 luni apa daca sta si dACA O fierbi se roseste ,ceea ce pana acuma nu sa intamplat

  Va rog sa ma ajutat sa gasesc o solutie

 54. Pitici Mirel says:

  Am sapat un put de aprox 40 m, la inceputul lunii septembrie si nu mi s-a limpezit apa. iese un nisip fin de culoare gri. Ce as putea face sa limpezesc apa? Consum aprox 3000 litrii pe zi.

  • OnDrill.ro says:

   Nisip poate aparea din mai multe cauze – nefolosire centrori la tubare, filtre prea mari, nisip necorespunzator ca si granulatie sau insuficient sau incorect introdus, si mai sunt si altele. Metode de corectare sunt putine – mai exact – 1 – reducerea debitului pana cand nu mai apare nisip.
   Succes, si pe viitor aveti grija ce semnati in contracte – cel putin sa platiti o apa perfect limpede.

 55. M. ION says:

  B.SEARA.

  M-AR INTERESA FORARE PUTURI PTR POMPE TERMICE APA-APA IN MANGALIA
  DEBIT POMPA 3MT/ORA. ADINCIME NU STIU DAR BANUIESC CA PESTE 50MTS.DASCA AVETI IEDEE CATI METRI AR TREBUI FORAT PTR FIECARE PUT IN ZONA SI CARE AR FI COSTURILR

  • OnDrill.ro says:

   Va trebuiesc ( pentru locatia Mangalia / Constanta) 2 foraje de 40…50 m fiecare. Unul de absorbtie si unul de injectie. Debitul de 4 mc/ora va fi asigurat fara probleme. Oferta de pret vi-a fost trimisa email.

  • OnDrill.ro says:

   Stimate domn Ciprian. Va recomand pentriu oferte sa folositi pagina de contact a site-ului https://ondrill.ro/contact/. Pentru zona Alba Iulia avem nevoie de locatia exacta. Incercati Google maps. Daca forajul e in sedimentar, recomandam in afara casei pt munci de intretinere = desnisipari. Daca e in metamorfic = roca se poate face in interiorul casei,, forajele astfel executate neavand nevoie de intretinere. Va rugam sa ne trimiteti in cererea de oferta si datele d-voastra de contact : Nume, adresa, telefon, id de messenger, etc. Multumim ca apelati la noi.

 56. Ciprian says:

  Buna ziua ….
  Am un teren de 1200mp in Alba Iulia, in partea de sus a orasului. Terenul se afla la schit, zona de deal, si din documentele topografice deduc faptul ca e la 280-290m peste nivelul marii. Inca nu am facut studiu geo (daca faceti si din asta as fi interesat de un studiu complet). Casa va fi de vreo 250mp si vor fi cam 5-6 persoane …. nu stiu ce debit e nevoie. si eventual se va folosi apa si pentru irigarea terenului (iarba din curte).
  Am o intrebare …. am vazut la cineva … forajul se poate face in interiorul casei?? din camera tehnica de la subsol in jos?? sau e recomandabil sa se faca forajul in exterior pentru munci viitoare de manipulare/intretinere.
  Terenul e pe deal, e in panta si e destul de aproape de padure … astept oferta

 57. Catalin says:

  Stiu ca pe site aveti 2 oferte de pret, una la 150ron/m si cealalta la 100-150eur/m. Sincer diferenta e imensa si as vrea sa stiu daca e ceva si pe la 50eur/m si sa includa unele beneficii din varianta cea mai scumpa. Multumesc.

 58. Catalin says:

  Buna, sunt din Iasi si as dori sa stiu cat ma ajunge pe metru/patrat pentru un put de apa potabila. Nu stiu exact ce adancime e nevoie, dar as vrea sa ajunga la a2a panza freatica. Precizez ca am curent, dar as vrea sa stiu cat costa si daca nu as avea curent (am un prieten care e interesat). Suprafata terenului e de 1000m2 si se v-a construi o casa de 150mp, fara etaj, pt 2 persoane. Multumesc.

 59. ramona says:

  buna as dori sa aflu preturile pt foraj de apa potabila si caldura pt 5 pers ,o casa de 200mp si o piscina in lipova jud arad multumesc

 60. Monica Zoicas says:

  Va rog sa imi spuneti daca se poate inlocui tubulatura de fier a unui foraj existent cu tubulatura noua din PVC. (Este necesara aceasta inlocuire din cauza ruginii din apa.)
  Multumesc.

  • OnDrill.ro says:

   De „inlocuit” nu se poate. Se poate retuba in interiorul metalului cu PVC cu diametru mai mic, se poate introduce nisip filtrant intre ele , etc. Va recomand insa o exploatare intensa a forajului actual si veti scapa de rugina tubulaturii. Daca insistati pt aceasta operatie : retubarea, avem nevoie de fisa forajului actual ca sa stim ce filtre e nevoie sa folosim, la ce adancime sa le pozitionam, etc.

 61. c. cornel says:

  as dori sa fac un put cu diametru cìt se poate de mare pentru irigat ,terenul as dori sa stiu daca se poate sa iasa apa singura si cu ce putere si debit .Stau ìn judetul galati com dràgànesti astept ràspunsul vostru si costu lucràri totale.asi dori si un numàr de telefon

 62. Trifu says:

  Buna ziua .Ma intereseaza daca trebuie autorizatie de undeva mediu .ape .pntru a face un put intre 80-100 m pentru a iriga

 63. Doru says:

  Sint interesat de un foraj de mica adincime ( 20 m), adincime la care vecinul meu a forat si are apa potabila,in zona Gearmata Vii -Timisoara. Doresc un pret aproximativ si materialele necesare date de mine si de catre D-v.

 64. Sandu C. says:

  Buna ziua

  sunt interesat de un cost aproximativ ( doar ca ordin de marime ca sa stiu daca-mi pot permite ) si ulterior sa intram in amanunte ptr un put de adancime mai mare de 17 m ( atat a avut cel anterior cand s-a dat de zona calcaroasa /stancoasa ) si sa obtin un debit mai mare de 3 mc / zi in sat Vadu / Constanta .

  Multumesc anticipat , Sandu C.

  • OnDrill says:

   buna ziua. Aveti oferta trimisa pe email pentru executarea unui foraj la adancimea de 80m in localitatea Vadu din judetul Constanta, intradevar zona dv este dificila de aceea noi executam aceste foraje cu aer si cu tubulatura de protectie in felul acesta executarea unui foraj dureaza 1-2 zile

 65. Daniel Pamp says:

  Buna ziua, in primul rind doresc sa va multumesc pentru informatiile profesioniste prin care ajutati multi incepatori in domeniul forajului.Personal sunt unul care am forat un put cu ajutorul unei instalatii usoare ( uscat ) pina la adincimea de 10 m unde am intilnit primul strat de apa circa 1.5 m si nu stiu cum sa procedez mai departe pentru a fora la adincime mai mare.Amplasamentul gradinii nu permite accesul unui utilaj mare de aceea trebuie sa ma descurc in regim propriu. Va sunt foarte recunoscator daca a-ti binevoi sa ma sfatuiti cum sa procedez mai departe si care sunt fazele care trebuie sa le respect si cum stiu cind am ajuns la pinza freatica care sa-mi asigure apa suficienta ? Am forat cu burghiu si freza de 150 mm si am o pompa de adincima de 101 mm 800 Wat.H. 50 m.Am omis sa va spun ca locuiesc in Germania siva rog pe aceasta cale daca este posibil o persoana de contakt la un Telefon cu care sa comunic pentru unele lamuriri in materie de foraje. Cu mult respect si consideratie
  Daniel Pamp Tel.0049 176 99286345

 66. Mircea says:

  Buna ziua,

  As dori sa aflu o oferta de pret pentru un put de mare adancime pe

  care as vrea sa il fac in comuna Lilieci, jud. Ialomita (25 km de

  Bucuresti spre Urziceni). Este o locuinta mica (6 pers) si 1500 mp gradina. Nu am curent trifazic. Precizez ca nu stiu la ce adancime se afla

  cea de a doua panza de apa freatica (dar am auzit ca este in jur de

  100 m).

  De asemenea as dori si o estimare a numarul de zile necesare

  operatiunii precum si a momentului in care ar putea incepe (cat mai

  curand)

  Multumesc,

  M. Angelescu

  • OnDrill says:

   Buna ziua. Pentru localitatea Lilieci din judetul Ialomita aveti oferta trimisa prin email. Oferta cuprinde toate operatiunile necesare pentru executarea unui foraj precum si timpul de executare.

 67. Sorin says:

  Buna ziua! Câte și ce fel de foraje ași avea nevoie pentru a rezolva problema energiei termice (cu ajutorul unei pompe de caldura)pentru o locuintă în zona Suceava?

  • OnDrill.ro says:

   Buna ziua. E nevoie ca cineva sa va calculeze puterea centralei (necesara) Apoi va trebui pe baza unor informatii despre acviferele din zona sa decideti pe ce sistem mergeti – apa-apa sau sol-apa cu sonde U. Cand alegeti modelul pompei de caldura , producatorul va va spune ce debit de apa trebuie pentru cei x Kw sau cate sonde tip U va sunt necesare ( ca si punct de plecare calculati 1 sonda U de 100 m = 5Kw). Cand aveti aceste date ( debitul sau puterea pompei ) reveniti la noi pt a primi o oferta de foraj ( de apa sau pentru sonde tip U) concreta.

 68. grigore petrica says:

  Sunt din Tulcea, si asi dori sa stiu daca in zona BALTAG, la iesire din Tulcea spre Or.Isaccea , pe partea stanga pe deal , teren argilos-nisipos, la ce adancime sunt straturile aqvifere si daca se put realiza puturi de apa. Eu am 5000m de teren pe care vreau sa ii irig, am sapat cu o freza manuala pana la 30 m un put cu diametrul de 315mm, pamant argilos cu nisip, am dat de zona uda (argila este cu apa) dar nu mai pot sa inaintez, sap in loc si pe sapa se lipeste acest ,,noroi,, care imi blochează sapa.In puț se aduna ceva apa cu suspensie concentrată de argilă și ceva nispi.M-am blocat nu mai stiu ce sa fac. Vă rog sa ma ajutati, cu ceva idei si explicatii. Va multumesc.

 69. Marius says:

  Buna ziua,
  Sint interesat de un foraj in localitatea Pischia, Jud Timis, exista un put f 140 mm ,forat la aprox 14 m, dar cu secteta asta…
  Doresc ca eventualul put sa deserveasca o familie de 4 pers si udat gradina de 2000 mp.
  Sint ceva probleme de gabarit (cred ca mai indicat ar fi utilaje de forat tip „remorca”-am vazut pe unele site-uri.
  Nu este curent trifazic.
  A forat un vecin pe la 40-50 m si a obtinut apa potabila, zice el.
  Multumesc mult pt timpul acordat, astept raspuns.
  Cu stima, Marius

 70. Ionut says:

  As avea nevoie de un foraj in Comuna Chinteni Judetul Cluj. Din cate am inteles fantanile din zona au aproximativ 7 metri adancime. Vom construi o casa si putul trebuie sa acopere necesarul de apa pentru 4-5 persoane – probabil 5 m3 pe zi este suficient.
  As dori oferte pentru foraj casnic si pentru forajul profesional.
  Va multumesc!

 71. M emil says:

  Buna seara ma numesc Emil si sunt din Pogoanele judetul Buzau am o mare rugaminte la dumneavoastra sa ma ajutati ,, eu am cam 40 ha teren arabil si vreu sa in irig am nevoie de o fintina facuta de profesionisti ,terenul se afla intre scutelnici si arcanu la jumatatea drumului 2,5 km intre sate avind in vedere ca imi trebuie pentru o singura irigare 40ha x 500 m3 =20000m3 si cam 3 -4 irigari pe an, parerea mea personala ar fi de la 100m3 la 200 m3 pe ora ,detalii daca va sunt de folos castelul de apa din orasul pogoanele e cam la 60 m adincime , puturile vechi facute de regimul ceausist pentru gradini de legume erau cam 1 put la 2,5 ha gradina, primul strat de apa e la 7,8 metri iar meseriasi din zona care fac puturi manual cu camasa de protectie spun ca al 3 strat se afla la 25,30 de metri va rog sa ma ajutati cu tot ce puteti si mai mult daca puteti sa o executati dumneavoastra ,ar mai fi o intrebare se pot acumula toate straturile acvifere pentru extragere, si inca una se poate monta motopompa de suprafata la nivelul apei cam cit poate sa scada apa in timpul extrageri depaseste cei 8 metri H in zona nu e curent .am interes personal nu sunt aici doar pentru inbogatirea cunostintelor, va multumesc mult si astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra,

 72. alin says:

  Buna ziua! As dori o oferta de foraj casnic pentru o familie de 3 persoane in Comuna Scoarta, Judetul Gorj . Va multumesc !

 73. Tudor says:

  As dori de la d-voastra o oferta de pret pentru un foraj in localitatea Calarasi cu urmatoarele caracteristici: foraj ptr. uz casnic+apa potabila,adincime-40m,tubat cu tub valrom-160mm.(pentru a putea introduce piesa de fund-ejectorul unui hidrofor).Debitul apei extrase,sa fie de 10mc/zi.Va multumesc.

 74. anca says:

  Executati lucrari si in Craiova?
  Daca da m-ar interesa o oferta pentru alimentarea cu apa potabila a unei case in care locuieste o familie – 4 persoane.
  Mentionez ca nu intentionam sa executam irigatii, apa fiind necesara doar pentru consumul casnic.
  Va multumesc anticipat!

 75. Daniel says:

  In urma cu 3 luni de zile am facut un put forat de 125mm ,firma care a executat era cam nepregatita ,astfel ca nu au putut sapa mai mult de 12 metri,iar debitul de apa este slab(familie cu 4 persoane),mentionez ca utilajul lor chiar lăsa de dorit,era destul de mic si fara putere ,as dori sa intreb deci daca se poate sa continuati de unde au ramas ei,pututl are in el tevile acelea de plastic,si cam cat m-ar mai costa in cel putin 20 de metri de sapatura.multumesc

 76. D Aurel says:

  Doresc sa imi faceti o oferta de pret pentru un foraj casnic in comuna Aiton jud.Cluj cu urmatoarele precizari:adancimea sa aiba in jur de 65 metri,tubare cu 125mm la un debit de 1l/s.De asemenea doresc ca forajul sa satisfaca nevoile unei familii constituite din 3 persoane ca apa potabila, menajera si pentru udatul gradinii.Daca un bazin de colectare este un avantaj luat-il in calcul!Va multumesc!

 77. Ondrill.ro says:

  Calculati debitul necesar /zi sau / luna si nu /ora. Un foraj poate fi exploatat 24h/24 . Comunicati-ne email locatia forajului si va vom oferta un foraj corect si complet ( adancime, diametru, duritate sol, etc).

   • = foraje OnDrill= says:

    Da sigur. Nu vedeti datele raspunsurilor la comentarii ??
    Telefon …. gasiti pe pagina de contact.
    Va recomandam sa folositi mai mult emailul, pe tekefon nu putem sta sa cautam harti, studii documentatii etc. Si ce e scris ramane, o conversatie poate fi uitata dupa ….un timp.

 78. M. Bogdan says:

  Buna ziua.
  Vreau sa fac un proiect de irigatii si aceasta implica si forare de puturi.
  Nu stiu prea multe date despre caracteristicile putului doar debitul de care as avea nevoie (min 80mc/h max 120mc/h).
  As vrea pentru inceput sa forez doar in singur put pentru a vedea debitul maxim din zona mea.
  Am vazut ca firma dumneavoastra face si foraje. ma puteti ajuta in acest sens?
  va multumesc.

 79. nic says:

  buna ziua,am un put pentru alimentare cu apa a locuintei facut din tuburi de beton de 30cm si adancime de 16m. problema este ca scoate foarte mult nisip, in plus nu este etans fata de prima panza freatica deoarece are un tub cam la 8m adincime deplasat si in consecinta apa nu o folosim ca potabila.
  intrebare: aveti metode sa o facem potabila?
  – denisipare
  -etansare de prima panza freatica, eventual introducerea prin interior a unor tuburi din pvc de dimensiune mai mica care sa etanseze.
  – un pret estimativ
  putul nu este in exterior ci intr-o anexa a locuintei cu inaltimea de 2.70m.

 80. Ondrill.ro says:

  Eugen, nici nu vei reusi vreodata. Sau vei reusi si vei lua premiu Nobel pt fizica. Acele pompe NU pot trage apa decat de la 6..7 max 8 m adancime. Tu ai nivelul apei la 10 m adancime acum, deci NU vei reusi. Acest tip de pseudoforaje sunt fezabile acolo unde panza freatica are nivelul foarte sus ( 0,5….4m) si debit mare , in asa fel n timpul functionarii pompei de suprafata ( manuale sau electrice) nivelul sa nu scada sub 7..8 m pt ca atunci pompa s-ar opri.

  Dragos Hahaianu , aveti o oferta email.

 81. eugen says:

  eu am forat cu o sapa de 60 mm de la cei care fac prospectiuni ptr. petrol.in vecinatate sunt 2 puturi functionale la care oglina apei este la 9m adancime.am bagat teava de1,5toli perforata la varf pe 40cm, am ajuns la 11m adancime si am coloana de apa 100 cm.am montat o pompa de mana cu piston si nu reusesc sa trag apa la suprafata

 82. Ondrill.ro says:

  Foraje casnice/private/personale ? Da. Facem desigur. Normal, ne plac cele profesionale, unde poti sa pui in valoare calitati ingineresti, dar intelegem si nevoie de foraje ieftine, etc. Dati-ne pe email zona in care doriti forajul, scopul lui ( apa menajera sau potabile), debitul necesar ( pt o familie din 3 persoane de exemplu) si o adancime aproximativa la care v-ati gandit si veti primi o oferta corecta si completa din partea noastra. Multumim ca apelati la serviciile noastre.

 83. Dragos Hahaianu says:

  Eu v-am trimis si un mail in legatura cu datele cerute, dar le pot scrie si aici. Suntem o gospodarie mica, 2 persoane, 2.700 mp teren pe care am vrea sa-l si stropim atunci când e seceta prea mare, situata in satul Tauti, comuna Metes, jud. Alba, cam la 30 de metri altitudine fata de cursul Ampoiului (care a inghetat, ceea ce, spun satenii, nu s-a mai intâmplat niciodata de când stiu ei Ampoiul). N-a mai plouat de 5 luni, asa ca sunt foarte interesat in forarea unui put, intrucât fântâna de 8 metri a secat (am dat de un strat dur de argila), iar izvoarele din care ne alimentam nu se simt nici ele prea bine, fiind si ele la limita secarii. Din experienta de pâna acum am dedus ca nu intotdeauna merita sa iei ceva care e ieftin, uneori trebuie sa achizitionezi si ceva care, chiar daca e mai scump, iti asigura calitatea de care ai nevoie. N-am mai trecut printr-o asemenea experienta niciodata, dar presupun ca un debit de 1.000 de litri pe zi ne-ar asigura un trai onorabil. Acuma nu stiu daca se poate face o impartire de genul 950 litri apa menajera si 50 de litri apa potabila, personal as prefera sa fie vorba de apa potabila, dar asta probabil ca va depinde si de diferenta de pret.

  Banuiala mea este ca putul ar trebui sa fie de minim 40 de metri dar, din câte am inteles de pe blogul dumneavoastra, datele corecte ar fi mai degraba debitul si calitatea apei.

  Sincer sa fiu, nu cred ca e vorba de o lucrare chiar simpla, zona nu e asa bogata in apa, din contra, asa ca presupun ca veti avea ocazia sa va puneti in valoare calitatile ingineresti.

  Multumesc foarte mult pentru intelegere.

 84. Ondrill.ro says:

  Pai doriti un foraj casnic dar care sa se comporte ca unul profesional. Retineti va rog ca si forajele casnice trebuie sa dea apa perfect limpede. Daca apa are nisip sau e opalescenta nu trebuie sa acceptati lucrarea si nu trebuie platita. Cat priveste debitul si calitatile apei, aici pot interveni diferente mari fata de unul profesional.Introducerea controlata nu costa in sine nimic. Trebuie doar ca firma care executa forajul sa stie si sa poata face aceasta operatie. Bafta.

 85. Dragos Hahaianu says:

  As dori sa stiu nite parametri ceva mai concreti. De exemplu introducerea controlata a margaritarului cam cât costa? Intreb asta pentru ca eu doresc un foraj casnic, dar nu as vrea sa am probleme cu debitul sau calitatea apei si cu durata de viata a putului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.