Cum se calculeaza debitul necesar pentru o alimentare cu apa din foraj / foraje.

Debit necesar alimentare cu apa

Tot mai multe cereri de foraje de alimentare cu apa sosesc in ultimul timp cu solicitarea unor debite imense (30 ….300 m³/h). Trei sute de metri cubi pe ora! Adica 83 litri/secunda (l/s). Noi nu contestam necesarul de apa pentru diverse utilitati (industrial, irigatii, piscicultura, etc) dar credem ca se greseste undeva. De aceea va indicam mai jos cateva reguli de care trebuie tinut cont in calcul debitului necesar pentru o alimentare cu apa din put forat:

Debit necesar alimentare cu apa
Apa potabila
 •  Debitul unui foraj este (aproape) suma debitelor acviferelor deschise (acvifere in dreptul carora s-au montat filtre) in respectivul foraj.
 • Debitul (maxim) unui acvifer este o constanta. De aceea diametrul de foraj / sapare/tubare nu influenteza acest debit. Gasiti Cum se alege diametrul de tubare ? aici. Cu alte cuvinte daca intr-o anumita zona din Romania acviferele au un potential de (exemplu) 10 m³/h , indiferent ce foraj s-ar executa si cati bani s-ar plati pe el, nu va fi posibil obtinerea unui debit > de 10 m³/h.
 • Forajele nu sunt fantani. Intr-o fantana se acumuleaza apa. In foraj nu se acumuleaza apa. Forajul trebuie echipat cu o pompa care sa asigure exploatarea lui 24h/24, 365 zile/an continuu, fara riscul de a ramane pompa fara apa. Acest lucru (alegerea pompei) este obligat sa-l faca executantul forajului.
 •  Incercati sa calculati un debit lunar, saptamanal, zilnic necesar.
 • Luati in calcul instalarea unei acumulari (vas tampon, vas de expansiune, bazin, excavatie, canal etc) intre foraj si consumatori. In felul acesta puteti face fata unor varfuri de consum care depasesc debitul instantaneu al forajului.
 • Luati in considerare si alti parametrii ai apei din foraj: temperatura, analiza fizico-chimica si bacteriologica, etc.
 • si nu in ultimul rand dati cat mai multe detalii firmei la care solicitati o oferta pentru a va oferta varianta potrivita situatiei d-voastre.
 • Si nu uitati in dimensionarea forajului si a instalatiilor sa minimizati ciclurile de pornire /oprire ale pompei submersibile. Mai multe sfaturi i :
  4 sfaturi pentru exploatarea / intretinerea unui put forat ( foraj de alimentare cu apa)

Studii de caz :

1. Alimentarea unei case unifamiliale.

Un om consuma max 10 m³/luna. 5 persoane 50 mc/luna. Nu exista foraj sa nu dea 200 ..300 l/h  adica 5 m³/zi, adica 120 m³/luna. Asadar e suficient. E suficient chiar pentru 12 persoane. Totusi e posibil ca cei 200 l/h sa fie insuficienti pentru anumite varfuri de consum. Ca sa se rezolve aceasta problema trebuie o acumulare temporara intr-un vas de expansiune sau un vas de acumulare deschis. Marimea lui se calculeaza f-ctie de confortul dorit.

Daca pe langa uz casnic /menajer e nevoie si de apa pentru o gradina /irigatii casnice, lucrurile se schimba putin. In acest caz e nevoie de mai multa apa 1-3  m³/h f-ctie de suprafata  mai mult timp. Nu va functiona varianta cu acumularea. Singura optiune e impartirea gradinii pe zone si udarea ei in diverse zone succesiv.

Un foraj ce da 2 l/s =7  m³/h e in general suficient pentru o comunitate (sat/comuna) cu > 200 case.

 

2. Alimentarea unei comunitati locale etc.

Aici sansele ca un foraj sa satisfaca consumul maxim instantaneu sunt aproape zero. Din start se pleaca cu dimensionarea unei acumulari temporare (bazin), uzual de 100-300 m³. Din experienta, va precizam, ca intr-o situatie cu consum contorizat fara pierderi si fara ca oamenii sa ude gradinile, un debit al forajului de circa 7 m³/h e arhisuficient.

 

3. Foraje pentru irigatii in agricultura

In acest caz necesarul de apa este cel mai mare posibil. Mai trebuie tinut cont si faptul ca apa din foraj are in general intre 10 si 12 grade celsius. Solutia este tot acumularea. In astfel de cazuri se practica santuri sau excavatii deschise care pot acumula sute/mii de metri cubi.

 

4. Alimentarea cu apa a unei pensiuni

De cele mai multe ori e necesar o acumulare temporata de 5-10 m³. Un debit de 1-3 m³/h e arhisuficient pentru un numar de 10-20 camere.

98 thoughts on “Cum se calculeaza debitul necesar pentru o alimentare cu apa din foraj / foraje.

 1. Laurentiu says:

  Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti care ar fi pretul unui foraj pentru o casa cu 4 persoane, parter / etaj si o gradina de 250 mp, asadar pentru consum si uz casnic, inclusiv irigatii. Noi acum stam la apartament si avem un consum mediu de 17 mc / luna, apa calda si rece. Este vorba de localitatea Tunari, Ilfov. Va multumesc!

 2. Barlaboi says:

  Buna seara. M-ar interesa un foraj la periferia Ploiestiului pentru o spalatorie auto. Curent inca nu este in zona si nici nu ma pot baza momentan pe vecini. Estimez un consum de cca 15-20 m3 pe zi (cu varf intre orele 16-19). Ce dimensiuni recomandati, ce pret aproximativ ar fi si din experienta daca stiti cum este solul in zona sau daca sunt conditii dificile de forare sau adancimi mari necesare? Multumesc si astept oferta dvs

  • = foraje OnDrill = says:

   1. Era bine sa calculati un debit maxim necesar orar pe baza specificatiilor pompelor, nr de piste etc .
   2. Periferia Ploiestiului iseamna o arie f mare , cu diferente dpdf al structurii solului , etc, era mai util sa ne spuneti la intrarea in Ploiesti dinspre ….
   3. In general zona este f pacatoasa (avem 5 foraje executate de noi acolo, fise disponibile) – mult bolovanis si pietris mare uscat la suprafata , lipsa aproape totala de straturi de argila , soluri necoezive care se prabusesc, un cosmar dpdv al forajului. Sanse reale de apa de la 80 m in jos, recomand foraj 120..150 m adancime. Diemtreul se dimensioneaza f-ctie de debitul necesar. In acvifere sunt debite mari dar trebuie pompe serioase (2..3 kw) ca sa imipngi apa de la asemenea adancimi.
   Recomandare – Trimiteti-ne E-MAIL locatia EXACTA si debitul necesar si va ofertam la virgula executia : Adancime diametru debit calitate apa (care e f importanta in dimensionarea echipamentelor viitoarei spalatorii ) , materiale,operatii, garantii oferite, preturi, durata disponibilitate si alte detalii. Repet : prin E-mail !

   • = OnDrill foraje = says:

    Avem nevoie prin EMAIL de 2 informatii de la d-voastra si apoi va dam reply le EMAIL oferta personalizata detaliata documentata :
    1. Locatia EXACTA a terenului de pe Google maps – link sau coordonate sau poza/ print screen etc ?
    2. DEBITUL de apa zilnic necesar ?

    Repet pt a 3-a oara : prin E-mail !

 3. Sorin says:

  Buna ziua. As dori sa stiu daca se poate executa un foraj care sa asigure un debit de 200 l/min, Videle, Teleorman. Adancimea pana la prima panza freatica este de aproximativ 1 metru.

 4. Rudolf says:

  Buna ziua,

  As dori o oferta pt un put cu debit de cc 2 L / sec. Necesar sistemului de irigatie gazon.

  Nu doresc sa folosesc vas de acumulare.

  Va multumesc

 5. Birleanu says:

  Buna seara,

  As dori o oferta pt 2 foraje puturi in comuna Maracineni, sat Argeselu, jud Arges. Debitul dorit este de 1l/s.

  Multumesc anticipat de oferta transmisa.

 6. Laurentiu says:

  buna ziua
  m-ar interesa pretul unui foraj pentru o casa cu 2 persoane, in Bucuresti, sector 2 (zona Mosilor)
  multumesc mult

  • = foraje OnDrill = says:

   Aveti email recomandarile noastre pt apa menajera dar si pt apa potabila (acvifer Fratesti) , dar si o oferta de pret.
   Avem permanent cel putin un utilaj de foraj in zona Bucuresti / Ilfov de primavara pana toamna tarziu . Actualmente foreaza in Balotesti. Urmeaza Berceni, Chiajna, Bragadiru etc

 7. Viorel says:

  Buna ziua ,
  as dori o calculatie de pret, pentru un put forat /debit 1mc /zi, judetul Giurgiu ,comuna Ograzeni.
  Multumesc frumos si astept un raspuns .

 8. victor says:

  buna ziua. ma intereseaza un foraj care sa asigure minim 0.5 mc/h.locul este in judetul mehedinti,localitatea halanga,in spatele liceului agricol,la aproximativ 4-500 metri inspre raul topolnita . va multumesc

 9. Razvan says:

  Buna ziua,

  M-ar interesa o oferta aproximativa pentru o casa in Cristian, Brasov, 4 persoane si gradina/gazon 500m2.
  Multumesc frumos

 10. Andrei says:

  Ma interesează un foraj în loc Săsciori jud alba zonă de deal și aș vrea un foraj în grădină pt locuință și casa suntem 5 persoane mulțumesc

 11. Iulia says:

  Buna dimineata,

  Va rog o oferta de pret pentru Fulga de Sus Prahova o locuinta cu trei persoane si gradina de 700 mp
  va multumesc

 12. Iri says:

  Buna ziua.
  Va rog sa-mi trimiteti o cotatie de pret pt un foraj intr-o zona de deal din jud Hunedoara, necesara irigarii a 3 ha, si pt uz gospodaresc (apa potabila).
  Precizez ca in zona nu exista curent electric, si zona este greu accesibila. Se poate urca dor cu 4×4.
  Va multumesc.

 13. dan says:

  Buna ziua!

  Studiez posibilitatea si oportunitatea de a fora un put pentru o gospodarie in localitatea Taga, judetul Cluj (la 19 km de Gherla). In acest context, am urmatoarele intrebari:
  1. Este nevoie de avize, proiecte, aprobari, etc?
  2. Cam la cit s-ar ridica costurile unei astfel de lucrari? (estimativ, desigur, ca ordin de marime, ca sa pot compara aceste costuri cu cele de bransare la reteaua de apa publica).
  3. Odata sapat putul, ce fel de pompa trebuie montata? (inaltimea maxima la care ar trebui sa „ridic” apa ar fi undeva la 5-6 m, ca sa pot uda gradina, sau 2-3 m pentru nevoile casnice).
  4. Exista posibilitatea de a racorda doua gospodarii la acelasi put, dar prin sisteme independente de pompare?

  Multumesc!

  • = Foraje apa OnDrill = says:

   1-aveti raspuns Apele Romane trimis email
   2- oferta tot email – detaliata
   3- vom vedea la fnaul executiei parametrii forajului si vom decide ce pompa se potriveste
   4. Da – se poate – dar depinde de debitul final al forajului. E complicat cu 2 pompe submersibile in acelasi foraj .

 14. ionut says:

  buna ziua, am un teren agricol cu o suprafata de 90ha pe care as vrea sa o irig folosint apa din put.
  locatia este in jud braila,comuna rosiori, sat florica. dispun de energie electrica in sola si un canal de irigatii dezafectat.
  intrebarile mele ar fi urmatoarele:
  1. ce pret estimativ m-ar ajunge investitia?
  2. am nevoie de bazin de acumulare sau nu?
  3. daca ati facut lucrari pan zona la ce adancime s-ar afla apa?
  4. pt suprafata asta am nevoie de mai mult de 1 put?

 15. calin says:

  buna doresc sa forez in fantana in agrisu mare judetul arad santem o familie cu 5 membri si o gradina de 14 arii pe care dorim sa o irigam ocazional .Va rog sa imi faceti o oferta. Multumesc

 16. alina says:

  buna seara sunt din judetul dambovita comuna selaru si as dori sa stiu cam cat ma costa un put pentru alimentarea casei mentionez ca mai este un put in curte cu adancimea de 9 metrii si diametrul sa fie de 125mm multumesc frumos

 17. bogdan says:

  Buna ziua,

  M-ar interesa si pe mine un foraj care sa asigure necesarul de apa pentru o gospodarie medie, 6 persoane, o livada de 6000m2 si cateva animale 3 vaci si pasari.
  amplasare este in jud Botosani, comuna cristesti, sat oraseni schit.
  va multumesc

 18. Adrian says:

  Buna ziua,
  As dori o oferta pentru executia unui put executat la o adancime de 40-50 m in Comuna Bragadiru(IF) pentru alimentarea unei case cu 5 persoane, plus o suprafata de cca. 800 mp de spatii diverse care ar trebui udate (gazon, pomi, gradina)
  Va multumesc
  A.P.

 19. Adrian says:

  Buna ziua!
  Ma intereseaza irigarea unui teren arabil cu o suprafata de 40 ha situat in judetul Botosani, comuna Sulita, sat Sulita. Necesarul de apa este de aproximativ 1000 m3 apa/1 ha/ udare. Va rog sa imi trimiteti o oferta de pret cu detalii despre lucrarile necesare si costul investitiei.
  Multumesc anticipat!

 20. ovidiu says:

  Buna ziua, as dori sa aflu cat m-ar costa sa obtin apa potabila pt o casa familiala (2 persoane) in localitatea Hociungi, com Moldoveni, jud Neamt. Pe linga apa potabila, o sa mai am nevoie de stropit o gradina de 500 mp, si pt o piscina gonflabila pe care as vrea sa o iau ( cca 25 000 litri), piscina la care apa se schimba de 2 ori pe an.
  Va multumesc.

 21. Florin says:

  Buna ziua!
  Ma intereseaza irigarea unui teren arabil cu o suprafata de 2ha situat in judetul Hunedoara, comuna Salasu de Sus, sat Ohaba de sub Piatra. Necesarul de apa este de aproximativ 40-50000 l apa/saptamana/1 ha. Va rog sa imi trimiteti o oferta de pret cu detalii despre lucrarile necesare si costul investitiei.
  Multumesc anticipat!

 22. Alex A. says:

  Buna ziua, ma interseaza un foraj care sa-mi asigure apa pentru casa si irigare a aprox. 2500 mp (livada+vie+cultura agricola). Casa se afla in satul Valea Poienei, Dolhasca, Jud. Suceava. Multumesc.

 23. liviu says:

  buna

  as dorii o oferta de foraj pentru irigarea unei livezi de 11Ha.
  la o irigare se folosesc in jur de 100 mc. apa . probabil va fii nevoie si de un lac de acumlare din acest motiv un debit de max 2-5mc/h ar fii suficient.
  localizarea comuna Alunis jud. Cluj

 24. Stefan says:

  Buna ziua! As dori sa stiu cat ar costa un put/ foraj profesional pt o casa unifamiliala cu 6 persoane la consum max 120 m³/luna. cu teren de 700 m in str. Safirului, Bragadiru , Ilfov(Prelungirea Ghencea). Multumesc anticipat

 25. Gheorghe says:

  Buna ziua,
  As vrea sa cultiv pepeni legume si capsuni pe o suprafata de doua hectare.Doresc sa fac un put pentru irigare.Care sunt ofertele si care ar fii pretul.Mentionez ca doresc sa cumpar si o statie de irigare cu sistem prin picurare.Va multumesc!!!

  • = OnDrill foraje = says:

   Noi nu ne ocupam de agricultura. Ci de foraje.
   Pentru a va putea face o oferta completa si corecta (adancime, diametru, debit, tehnologie de foraj, tip instalatie de foraj, etc) avem nevoie sa ne precizati cel putin :

   – Un debit necesar /ora sau /zi sau chiar / saptamana sau luna
   – Locatia exacta unde doriti executia forajului de pe Google maps

   Suplimentar / optional , ar fi in interesul d-voastra , daca ne puteti furniza :
   – Un studiu hidrogeologic al zonei
   – Cel putin cateva date (chiar verbal aflate) despre alte foraje existente in vecinatate ( chiar si la 1..2 km distanta de d-voastra) , cum ar fi – adancimi, debite, duarata executie, an executie, adancimi filtre, o descriere a instalatiei folosite, etc
   – Daca aveti d-voastra sau in vecinatate (max 100 m distanta) alimentare cu energie electrica 380 V , minim 25 kwA , in eventualitatea in care este fezabila executia forajului cu o instalatie electrica de foraj.

   Asteptam precizarile d-voastra.

 26. apostu n. says:

  buna ziua,va multumesc pentru raspuns,as dori sa stiu telefonic se poate vorbi cu dv. pentru mai multe detalii,va sant recunoscator,o zi buna.

 27. apostu n. says:

  buna ziua,va rog sa imi timeteti si mie o oferta in legatura despre un put forat pentru apa potabila adancime 50-60 de metri si un diameetru de aproximativ 150mm cu toate dotarle ma refer la pompa sumersibila etc,zona este loc.VALISOARA,HD. 22 KM DEVA SI 12 KM BRAD ,terenul este drept ,suprafata aproximativ cat un teren de fotbal,astept raspunsul dv,va multumesc.o zi buna

 28. Cristian says:

  Bunaziua.Ma intereseaza costul unui foraj(pompa+tot ce tine de acest lucru)in zona Hateg,jud.Hunedoara pt.o gospodarie familiala de 10 pers.Mentionez ca doresc sa ud si gradina in perioada de vara aprox.500mp.
  Multumesc.

 29. bulgaru nicolae says:

  doresc executarea unui put,peste 50m adancime,pentruo casa si 30A in jurul casei,loc Copaceana,com Falciu,jud Vaslui

 30. Ciprian says:

  Buna ziua!
  Ma intereseaza irigarea de teren arabil in judetul Tulcea, comuna Cerna, sat Mircea Voda. Este vorba de 3-5 ha. Va rog sa imi trimiteti o oferta de pret cu detalii despre lucrarile necesare si costul investitiei.
  Multumesc anticipat!

  • = foraje OnDrill= says:

   Aveti email oferta noastra adica:
   – Adancimea estimata
   – Pretul cu toate materialele si operatiile
   – Detalii despre materiale folosite
   – Garantia oferita
   – Durata necesara executiei
   – Perioada cand suntem disponibili
   – Conditii de plata

  • = foraje OnDrill= says:

   Aveti email :
   – adancimea estimata
   – diametrul recomandat
   – debitul estimat a se obtine
   – pretul
   – materiale folosite la executia forajului
   – operatiile ce se vor executa
   – garantia oferita
   – durata executiei
   – perioada disponibila
   – conditii de plata

 31. robert says:

  Buna ziua, as dori sa fac un foraj pentru intretinerea unei teren in jurul casei de aproximativ 3.000 mp. Tinand cont de pretul apei furnizate de municipalitate cred ca ar fi cu mult mai rentabila gasirea apei in subsoluri. Terenul are dimensiunea de 140/25 si la mijloc se afla casa, credeti ca ar fi o solutie buna sa fac doua puturi, putem estima un cost, si ce sfaturi mi-ati putea da? Va ocupati si efectuarea lucrarii, locatia fiind in Bacau pe Calea Romanului la strada principala? Multumesc anticipat!

 32. aurelian says:

  buna ziua, va rog daca puteti sa ma ajutati si pe mine in legatura cu un put forat in urma cu 3 ani pentru irigati prin picurare unde aveam nevoie de 4 metri pe ora si care a asigurat acest debit fara probleme. de anul acesta am marit suprafata irigata si am nevoie de un debit de aproximati 7 metri pe ora. putul are diametru de 160 cu teava valrom albastra cu filet si filtre de fabrica adincimea putului 35 m luciul apei este la 15 merti de la adincimea de 15 m pana la adincimea de 25 m sunt montate doua filtre unde este izvorul si se gaseste strat de piatra. nu mai gasesc executantul, la momentul respectiv mia zis ca putul are debit maxim de 10 metri ca din experienta lui la un metru forat de piatra cu apa este un meru cub de apa pe ora. putul este forat in loc grojdibodu judetul olt va rog daca puteti sa i-mi dati un raspuns si daca dumneavoastra lucrati in zona cepret ar avea un put.

  • = foraje OnDrill= says:

   Dupa cum ati citit mai sus debitul maxim se detrmina altfel. Formula executantului e incorecta. Ca sa va spunem daca se poate pompa mai mult de 4mc/h din forajul d-voastra e nevoie de cateva teste de pompare. Daca aveti o fisa o asteptam email. Va trimitem email ofertele de pret pt testuele de pompare / masurare debit si pt executie foraj nou. Am forat nu departe la Islaz cu rez f bune.

 33. Stroe says:

  Am un put de 100 m adâncime, teaă de 340 mm. . Am nevoie de denisipat, pus in funcțiune si montat pompa . Pentru a asigura consumul unei comune de 10000 oameni. Primăria mai are 4 Puturi de 50 m adâncime. Sunt din ploiesti si putul e in Ploiestiori pe granița cu rafinaria Vega ploiesti. Am vorbit cu primăria Ploiestiori si sunt interesați de apa. Imi trebuie si dosar de la regia de apa cu tot. Ce pompa imi recomandati?

 34. Calin says:

  Buna ziua,
  M-ar interesa daca stiti in Cluj-Napoca pe la ce adancime trebuie forat si cel mai important daca de obicei apa din aceste foraje este potabila (se poate bea). Eu nu suport sa beau apa de la robinet si cheltui destul de mult lunar pentru apa minerala plata. Desigur o apa poate sa fie „buna la gust” (fara clor cum e cea de la robinet) si totusi sa fie cu mult mai nociva decat cea de la robinet.
  Va multumesc anticipat!

  • = OnDrill foraje = says:

   Clujul este unul dintre orasele cu o distributie foarte neomogena a acviferelor. Litologia solului difera f mult de la zona la zona. Ca sa nu mai vorbim si de prezenta acviferelor cu apa sarata. Cel mai bine este sa gasiti in apropiere un foraj care sa va multumeasca (debit/ calitate apa ) si sa ne dati datele acelui foraj / fisa lui pt a va oferta unul identic.

 35. Pantilie Aurel says:

  Buma ziua

  Va rog sa-mi transmiteti o oferta pt executarea unui put pt utilizare caznica (30-40mc/luna)cu adancime de cca15m in satul Pitigaia Com Stalpeni jud Arges.
  Multumesc

  • = OnDrill foraje = says:

   Buna ziua

   Noi executam foraje (https://www.flickr.com/photos/foraje/12130242026/ ) tubate cu PVC de diametru 90 …250 mm si nu fantani. Aceste foraje nu acumuleaza apa , ci dau un debit constant, exploatabil 24 h din 24, 365 zile /an, debit neinfluentat de regimul precipitatiilor, si o calitate a apei neinfluentata de activitatea umana.

   Adancimea minima pentru care ne deplasam in zona d-voastra este de 50 m

   Daca aceste 2 cerinte sunt valabile pt solicitrarea d-voastra va rugam sa reveniti cu un reply pe adresa noastra de email.

 36. adrian says:

  buna seara…as dori o oferta de pret pt realizare unui put in samurcasi,crevedia -dambovita…in zona vad ca vecini au foraje la aprx. 40m adancime…in casa vor fi trei persoane..deci necesarul va fi mic de 30 m3 pe luna conform datelor din articolul de mai sus….astept oferta pret….o seara buna

 37. Sava Claudiu says:

  Buna ziua

  As dori o oferta de pret pentru realizarea unui put de apa, situat in com.Dobroesti, jud.Ilfov.
  Necesar uz caznic, 50 mc/luna + gradina/gazon suprafata de 200 mp.
  Adancimea de forare, in cazul unor vecini variaza intre 20 si 50 m.
  Astept cu interes oferta dvs si disponibilitatea de executie in urmatoarele 2 saptamani.

  O zi buna

 38. Oana Diaconescu says:

  Buna ziua,

  As dori o oferta de pret pt forarea unui put in curte. locatia: sat Vernesti, comuna VAlea DAnului, judetul Arges, comuna limitrofa Curtii de Arges.
  mentionez ca, apa din acest put o voi folosi pentru uz caznic, la o familie de 5-6 persoane. de asemenea, va fi o casuta de vacanta, nu vom locui permanent la aceasta locatie.
  Astept raspunsul dvs cu mare interes!
  Oana Diaconescu

 39. DANIEL says:

  Va rog sa-mi spuneti care ar fi pretul unui foraj pentru o casa cu 4 persoane si o gradina familiala de 700 mp si care ar fi diametrul optim al tubului. In localitatea Marsa judetul Sibiu.In apropiere 250-300 m trece un parau cu debit in toata perioada anului iar diferenta de nivel este de maxim 10 metri.
  VA MULTUMESC.

  • = OnDrill foraje = says:

   Diametru de 90..125 mm e ideal /suficient pt cazul d-voastra. Din pacate nu avem date despre zona d-voastra. Va rugam sa ne furnizati un studiu hidrogeologic sau ceva date despre foraje existente.

 40. Kovacs Ovidiu says:

  Buna ziua. As dori sa stiu cat ar costa un foraj pt o casa unifamiliala cu 3 persoane. Mentionez ca pe viitor as vrea sa dezvolt o afacere cu iepuri si o sa cultiv lucerna, etc. Terenul are 2.300mp si este in jud. Olt, orasul Piatra Olt, sat Bistrita Noua.
  Ce fel de put imi recomandati ( familial sau profesional

 41. flavius voicu says:

  Buna ziua! As dori sa stiu si e cat ar costa un put pt o casa unifamiliala cu 3 persoane Un consum max 30 m³/luna. cu teren de 400 m in varteju, magurele

 42. Cristina says:

  Salutare! As dori sa stiu si e cat ar costa un put pt o casa unifamiliala cu 3 persoane Un consum max 30 m³/luna. cu teren de 200 m in Bucuresti zona Giulesti Sarbi

 43. Adrian says:

  buna ziua
  As avea nevoie si eu de un sfat, deocamdata, de la Dvs si anume sa imi spuneti pentru o casa familiala de 6 persoane ce fel de put imi recomandati ( familial sau profesional). Precizez in zona unde doresc sa imi fac casa un vecin a mai facut un put cu o adancime de cca 150 m. Eu sunt din Zalau si casa doresc sa o constuiesc intr-o zona unde era livada ( zona de deal ) diferenta de nivel dintr-un capat al terenului este de 5 m pe o lungime de 30 m

 44. bogdan says:

  m-ar interesa si pe mine un foraj care sa-mi asigure un debit de 15-20 mc/h in localitate Jugureanu, jud.Ulmu.As dori sa stiu si eu un pret aproximativ….
  ar mai fi o varianta – sa reabilitez un foraj vechi, care nu a mai fost folosit de aprox.30ani si e si astupat cu pamant(am vreo sansa??)are protetia de 160mm si mai are o teava de1,5” care probabil are o adancime de 30m – ar fi posibil sa o putem scoate si sa il reabilitam???
  va multumesc mult!

  • OnDrill.ro says:

   Daca aveti o fisa a forajului vechi putem sa o studiem sa vedem dace se poate si daca merita o incercare de reabilitare. Va vom trimite pe emailuld-voastra o oferta pentru un foraj care sa va asigure debitul solicitat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.